Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (3 894)

plakát

M*A*S*H (1972) (seriál) 

Co si budeme povídat, M*A*S*H je záruka kvality. I přes její vysílací smyčku v našich televizích se mi tento seriál neomrzel a to je co říct. A navíc... Hawkey... Hawkey :)

plakát

Hotel Modrá hvězda (1941) 

Hotel modrá hvězda je film, který na mě vždycky dýchne jakousi poklidnou atmosférou. Oldřich Nový jdoucí po stopách svých rodičů, kteří si hotel natolik zamilovali, že zrušili zájezd... roztomile opilá Nataša Gollová, píseň Slunečnice (zpívám si vždy, třeba i v duchu) a hlavně vtip! A dnes budu veselá... hodně veselá!

plakát

Příští rok ve stejnou dobu (1978) 

Krásný příběh, u kterého mi chyběla chemie mezi hlavními postavami. Fakt jsem ji tam neviděla a fakt jsem ji tam chtěla vidět. Protože tam přeci musí být nějaká chemie, aby to fungovalo. Nicméně Alan Alda je ve své roli vynikající a myslím, že by si tu nominaci na Oscara zasloužil víc, než Ellen Burstyn. Ale toť jen můj názor. // O jedenáct let později... viděno v tv během vánočních svátků. Je to skvělý.

plakát

Falešné vztahy (2001) 

Shlédnuto náhodou, naprosto mě to strhlo, výborné.

plakát

Proti zdi (2004) 

Tento film bych rozdělila na dvě poloviny SPOILER před tím, než se Cahil dostane do vězení a potom. // První polovina je prostě skvělá, má spád a šmrnc. Druhá polovina je pro mě slabší, ale jen o trochu. Birolu Ünelovi sedla role Cahila jak hrnec na prdel a Sibel Kekilli vyzařuje něčím, co vás donutí se zamilovat stejně jako Cahila (i kdyby jste se bránili :) Je to drsný příběh, kterému bych SPOILER přála konec s pořádným happy endem. Fakt moc.

plakát

My Fair Lady (1964) 

Klasika nad klasiku s báječnou dvojkou Hepburn-Harrison. Osobně na muzikály moc nejsem, ale pro tento mám velkou slabost. Výborná hudba, krásný a vtipný příběh.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Kouzelná Amélie, nádherná atmosféra a ten soundtrack! Taky jste po tomto filmu tak nějak melancholičtí? Pro popis nemám slova, jsou to jen pocity.

plakát

Stvořeni pro lásku (2000) 

Kouzelné, hořké... a ta hudba! (na 2046 se chystám, leč stále nemám odvahu)

plakát

Kristian (1939) 

Stojí to vůbec za to? Šetřit celý měsíc každou korunu, aby pak člověk mohl vplout do elegantní restaurace a užít si večer podle svéhu gusta? No díky bohu, že to téhle filmové postavě za to stálo, protože jinak bysme přišli o skvělý film.