Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (3 894)

plakát

Eva tropí hlouposti (1939) 

Úžasný Nový s roztomilou Gollovou a jejich neangličtinou. Příjemná komedie o "lovu" na recept Záhorské růže a jak jinak, taky o lásce. Dívám se vždy! :)

plakát

Truman Show (1998) 

Originální a ve své výpovědi děsivý snímek, i když se tak (alespoň ze začátku) moc netváří. Jim Carrey mi tu ukázal, že vedle své komické stránky umí ukázat i tu vážnější a rozhodně mu to jde. Podle mě se jedná o opravdu moc dobrý film, který rozhodně stojí za to vidět.

plakát

Slavíci v kleci (2004) 

Slavíci v kleci patří k filmům, u kterých se nedívám na hodinky a prostě se nechám unášet. Rozhodně je to film, který zabrnkal na mnou osobní notu. A že trochu brnká i na city? Nějak mi to v tomto případě vůbec nevadilo a za ten konec jsem sakra ráda! :) Takže za mě pět... a to bez debat!

plakát

S tebou mě baví svět (1982) 

Z komentáře Enšpígla jsem vyprskla smíchy :D nicměné já budu hodnotit výš, protože snad nikdo tomuto filmu nemůže upřít tu spoustu hlášek a výborné trio Satinský-Postránecký-Nový. Jasně, asi je v mém hodnocení i podstatná dávka nostalgie, ale co už. Rodinná komedie jak má být! A jestli si zaslouží být veselohra století? Mně je to fuk, mohlo být hůř. :)

plakát

Vrána (1994) 

Film s atmosférou a silným příběhem velké lásky a pomsty. Doporučuju dát opravdu jen jednou za čas, protože já osobně z něj mám vždycky děsnou depku a ještě se mi nestalo, abych na konci nebulela jak malý dítě. Navíc škoda Brandona. Vlastním i komiks, který je taky skvělý, nabušený emocemi.

plakát

Cirkus Humberto (1988) (seriál) 

Klasika nad klasiku na kterou se doteď dívám dětskýma očima. Pamatuju si, že jsem se hrozně těšívala na to, až seriál začne, abych si mohla poslechnout tu úvodní hudbu. V pozdějších dílech, kde byli prosazováni cizí herci (jak jsem slyšela) herecké výkony už trochu skřípou... obzvláště postava Heleny je strašně prkenná. Ale pořád je to krásný obraz doby a života lidí, kteří se jí byli nuceni se přizpůsobovat.

plakát

Láska nebeská (2003) 

Lásku nebeskou jsem poprvé zahlédla jen úplnou náhodou, když jsem přišla na návštěvu a ono to prostě jelo v televizi (vtrhla jsem jim do promítání). Po chvíli jsem se konverzace úplně přestala účastnit a prostě jen koukala na film. Podruhé jsem ho už viděla celý a v klidu a je prostě... kouzelný! Od té doby si ho dávám "povinně" o vánocích a zatím mě ještě neomrzel. Ani trošku.

plakát

Za trnkovým keřem (1980) 

Trojka je pro mě nejslabší, ale to neznamená, že není dobrá. :) ,,Táto, děda už na tebe dlouho čeká."

plakát

Na pytlácké stezce (1979) 

Útěk před Bulharskem, pátrání po pytlákovi i srnce Líze je fajn pokračování prvního dílu. U tohoto dílu si vždycky vybavím "zmijáka" Josefa Kemra a dva trampy v podání Karla Heřmánka a Pavla Zedníčka... i ten jejich song! :) ,,Ááá... srdečně vás vítáme, haťapaťa, už v tom zase lítáme... od rána, do noci, už nám není pomoci."

plakát

Pod Jezevčí skálou (1978) 

Těžko říct, jestli se ještě někdy před kamerou objeví tak přirozený kluk, jako jím byl Tomáš Holý. Tato trilogie je součást mého dětství, kterou si vždycky moc ráda připomenu. A právě tento první díl jsem měla (a doposud mám) snad nejradši, kvůli jezevci samozřejmě :)