Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Kouzelná Amélie, nádherná atmosféra a ten soundtrack! Taky jste po tomto filmu tak nějak melancholičtí? Pro popis nemám slova, jsou to jen pocity.

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Tady není s hodnocením nad čím přemýšlet. Láska na první pohled/poslech?Začít mým oblíbeným Ludovicem, to je těžký kalibr (to, že je podepsán pod soundtrackem jsem zjistila až posléze). Ach!! To už je pak navození atmosféry nočního města hračka. A jsem tam. Jeho hudba se mě vždycky tak dotýká, až se mi svírá srdce. Emoce. Abych to dlouho neprotahovala... zklamání či nadšení. Zvítězilo jednoznačně to druhé. Oba herci v hlavních rolích byli VÝBORNÍ a rozhodně nedoporučuju dívat se na tento film pozdě večer, protože potom musíte dusit smích do polštáře, jinak byste vzbudili celý barák. :)

Deník Bridget Jonesové

Deník Bridget Jonesové (2001)

Postava Bridget ať už díky knize nebo právě díky tomuto filmu se pro mnohé lidi stala kultem anebo třeba inspirací. Pro mě je asi obojí a já na tuhle tak trochu šáhlou blondýnu nedám dopustit. Renée je podle mě s těmi kily navíc šmrcovnější, než v normálu. Dva oblíbení herci v hlavních rolích - nikdy se nemůžu rozhodnout, kdy fandit parchantovi Danielovi nebo slušňáku Markovi ( i když samozřejmě vím, jak to dopadne). Tenhle film je skvělá zábava, která mi přivodila nejeden záchvat smíchu a zároveň je vtipnou sondou do života jedné single lady a jejího světa bez přítele, zato s mindráky z postavy a jiných nedokonalostí. Jenomže právě to, že je Bridget nedokonalá jí dělá tak skvělou a skutečnou. Tenhle film si vždycky s chutí pustím a věřím, že mě neomrzí. :)

Když Harry potkal Sally

Když Harry potkal Sally (1989)

,,Vidíš! To jsi celý ty Harry. Říkáš takové věci a já tě pak nemůžu pořádně nenávidět. A já tě nenávidím Harry. Nenávidím tě!" Jsou romantické komedie... a pak jsou romantické komedie o několik levelů výš. A právě k těm When Harry met Sally patří. Film plný životní pravdy, situací, okamžiků, řešící jednu z otázek, na kterou dříve či později dojde vždycky. Může existovat čisté přátelství mezi mužem a ženou? Smála jsem se, byla trošičku dojatá, přikyvovala jsem a taky záporně vrtěla hlavou, říkala si, že je to snad první film, kde můžu o Meg Ryan říct, že je kočka a nemohla se rozhodnout, jestli se mi Billy Crystal líbí nebo ne. Tohle je jeden z filmů o kterých si dovolím tvrdit, že člověku něco doopravdy dají. Takže za mě jasné hodnocení.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Lásku nebeskou jsem poprvé zahlédla jen úplnou náhodou, když jsem přišla na návštěvu a ono to prostě jelo v televizi (vtrhla jsem jim do promítání). Po chvíli jsem se konverzace úplně přestala účastnit a prostě jen koukala na film. Podruhé jsem ho už viděla celý a v klidu a je prostě... kouzelný! Od té doby si ho dávám "povinně" o vánocích a zatím mě ještě neomrzel. Ani trošku.

Čokoláda

Čokoláda (2000)

Výborný film s kouzelnou atmosférou, který Vás natolik vtáhne do děje, že si ani neuvědomíte jak rychle ty dvě hodiny stopáže utečou. Juliette Binoche jako Vianne je skvělá! Nádherná a silná, stojící na molu ve svých červených botách, kdy ji severní vítr láká na další a další cesty. Roux krásný a pyšný, přesně jak to má být. A co teprve malé městečko se všemi svými lidmi, nešvary, bolestmi i radostmi, nad kterým drží pevnou ruku osamělý hrabě, který se tolik bojí přijít o svou moc. Opravdu výborné!

P.S. Miluji Tě

P.S. Miluji Tě (2007)

Musím dát plnou palbu. Protože tohle je ta správná dávka emocí! A taky protože je mi Hilary Swank z nějakého důvodu nesympatická, ale tady ji zkousmu klidně i několikrát. Je to jeden z mála filmů, které jsou podle knižní předlohy (kterou jsem četla), události jsou překopané (zůstává jen hlavní linka) a přesto!! se mi líbí. Prostě to funguje. Je to sladké jak marmeláda, krapek smutné, krapet veselé a proto doporučuji mít kapesníky při ruce! :)

My Fair Lady

My Fair Lady (1964)

Klasika nad klasiku s báječnou dvojkou Hepburn-Harrison. Osobně na muzikály moc nejsem, ale pro tento mám velkou slabost. Výborná hudba, krásný a vtipný příběh.

Léto s kovbojem

Léto s kovbojem (1976)

Film nabitý neuvěřitelným množstvím hlášek. Daniela Kolářová je tu podle mě okouzlující, i když hraje trochu prkennou psycholožku Doubravku (byla a stále jsem tím jménem okouzlena), z které je ale vidět jak si letní lásku užívá. Jaromír Hanzlík je tu za fešného kovboje/playboye a Oldřich Vízner boduje v roli Boba. Jeho natvrdlost a naivita jsou fascinující. Mám ten film opravdu ráda!

Zatímco jsi spal

Zatímco jsi spal (1995)

Ty jo, fakt se divím, že mě tohle tolik let míjelo. Měla jsem o tom povědomí, ale žádný zájem se podívat. A ještěže jsem to napravila. Opravdu milá romantika v jemném vánočním kabátku. Líbilo se mi to moc! /// 9.12.2020 Jelikož se dneska hodlám dívat v týdnu už potřetí (co to dávaj v televizi), tak zvyšuji hodnocení. :-) Asi je to můj oblíbený film nebo co.