Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (25)

plakát

Amerika: Příběh o Spojených státech (2010) (seriál) 

Prvních pár dílů - super, ale jak už tu padlo, moc vět začínalo buď "America is..." nebo "The Americans are..." a pak následoval nějaký honosný přívlastek. Další, co mi vadilo, byl formát, který působil jak nějaký současný drama seriál: představení tématu.....gradace......gradace.......gradace.......klimax........co bude příště - díky tomu museli autoři upustit od chronologického vyprávění a začalo to být trochu zmatené. Jo a taky mi přijde vtipné, že si tam pozvou lidi tipu P.Diddy aby vážně mluvili o tématech o kterých ví asi tolik, co já. Well, Americans are Americans. Ale jinak fajn dokument.

plakát

Argo (2012) 

Kdo by to do Bena Afflecka řekl? Do třetice všeho dobrého. Po super filmech Gone Baby Gone a The Town opět nezklamal. Docela posun od perel jako Gigli. Člověk odkojený Hollywoodem se očividně nevyhne pár těm klasickým cliché, ale i tak jsem se celých 120 minut dívala se zájmem (slovo "bavila" se asi nehodí). Je sice pravda, že podtitul "podle skutečných událostí" vždycky dodá filmu jakousi kredibilitu, ale i to umí špatný režisér pokazit. Well done!

plakát

Bylo, nebylo (2011) (seriál) 

Na mě seriál působí hodně jako Glee. Nejspíš, protože tvůrci nevymýšlí něco nového, ale jsou omezeni (stejně jako v Glee písničkami) pohádkami. Sice si je upravují, jak se jim to zrovna hodí, ale bohužel není dost pohádek na to, abych to občas nezklouzlo k nesmyslným a umělohmotným zápletkám. Velkým pozitivem je herecký ansámbl, který zaručuje většinu kvality seriálu. Škoda jen, že scénáristi si nedali víc záležet a nenašli lepší způsoby jak příběhy jednotlivých pohádek provázat!

plakát

Divoši (2012) 

Filmek, který zabíhá do velkého množství žánrů a i přes stopáž přes dvě hodiny působí uceleně a konzistentně. Věrohodné postavy a zajímavý styl vyprávění je přesně to, co letos v létě bylo k vidění velmi málo a troufám si říct, že vždy v nižší kvalitě. Asi takhle nějak vypadá dobrý film.

plakát

Divoši (2007) 

Ještě aby film, ve kterém hlavní postavy hrají Laura Linney a P.S. Hoffman, nebyl dobrý!

plakát

Dredd (2012) 

Velice příjemné překvapení. Film, který si na nic nehraje a je to, co je. Jak už tu padle, perfektně vyvážená hranice mezi jasnou ideou a přechytračenou moralitou.

plakát

Footloose: Tanec zakázán (2011) odpad!

Ten, kdo si jako první řekl, že je potřeba tenhle film natočit znovu se asi měl zamyslet nad jedním problémem, a to, že už dávno nejsou 80. léta, tím pádem buď točím něco, co je zasazeno do dřívější doby, nebo holt musím upravit scénář. Vážně může dnes někdo věřit, že by někde takovýhle zákon prošel? Takže dokud nebude v kolonce žánr napsáno sci-fi, tak nemůžu hodnotit jinak.

plakát

God's Not Dead (2014) odpad!

Myslím, že i komunistická propaganda byla nenápadnější. Co se obsahu týče, potřebovala bych tak 800 záporných hvězdiček, takže radši neřeším. Co se hodnocení "filmu" týče, herci asi neměli moc s čím pracovat, ale i tak docela mizerně odvedená práce (viz Herkules). Co mě vytáčelo asi nejvíc je použití "royalty free" podkresové hudby, která jako by našeptávala "pokud stále nechápeš, co se ti snažíme říct, tak na tuto postavu máš být naštvaný.... a tady v této části si máš uvědomit naši genialitu...". No prostě průšvih.

plakát

Go On (2012) (seriál) 

Matthew Perry v čemkoliv, znamená dobrou zábavu pro všechny, kteří si libují v sarkasmu a ironii. Je fakt, že hraje pořád jednu a tu samou roli dokola, ale kdo umí, ten umí.