Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (9)

Svět v plamenech

Svět v plamenech (2019) (seriál)

Tento seriál se natáčel na mnoha místech v České republice. Na záběrech se objevují destinace jako zámek Ploskovice, klášter v Doksanech, pevnost Terezín, zámek Roudnice nad Labem a také kostel Zvěstování Panny Marie v Litoměřicích.

Hastrman

Hastrman (2018)

Rybník, na kterém se Hastrman natáčel, se nachází nedaleko obce Holany. Za ním v pozadí je jeden z vrcholů Ralské pahorkatiny – Vlhošť. [Zdroj: Filmovamista.cz]

Génius - Kapitola první

Génius - Kapitola první (2017) (epizoda)

Škola, o kterou Albert usiluje, je Polytechnika v Zürichu, ale ve skutečnosti je na záběrech Severočeské muzeum v Liberci. [Zdroj: Filmovamista.cz]

Grandhotel Budapešť

Grandhotel Budapešť (2014)

Ve filmu se objeví také galerie Zwinger v Drážďanech, jako muzeum umění ve městě Lutz, kde Kovacs (Jeff Goldblum) prchá před pronásledovatelem.

Grandhotel Budapešť

Grandhotel Budapešť (2014)

Film se mimo jiné natáčel také nedaleko českých hranic a to ve městě Bad Schandau, kde se objeví místní světový unikát - výtah svícového typu. Tento výtah slouží k přístupu do Grandhotelu Budapešť.

Předčítač

Předčítač (2008)

Scéna, v níž mladý Michael (Ralph Fiennes) a Hanna (Kate Winslet) dorazí k hospodě, se natáčela nedaleko českých hranic v německé obci Ottendorf, v penzionu Buschmühle na silnici podél řeky Křinice vedoucí do Bad Schandau.

Hostel

Hostel (2005)

Film se mimo jiné také natáčel v kláštěře a bývalém cukrovaru v obci Doksany.

Reklama