Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (749)

plakát

Bílý bílý den (2019) 

Nevadí mi pomalé tempo vyprávění, když to má smysl. "Bílý,bílý den" není špatné drama, ale člověk nemusí být střihač aby si uvědomil, že minimálně 30% mělo jít pryč.

plakát

Diego Maradona (2019) 

Nejlepší dokument o slavné osobnosti, jaký jsem kdy viděl. Od začátku strhující, dramatické, emotivní. Výborná práce.

plakát

Kořist (2019) 

Popcornové Béčko jak má být.

plakát

Zkáza krásou (2016) 

Baarová je nepochybně extra námět - dokument o jejím životě už z principu nemůže být nudný. Když odhlédnu od toho, že film vznikal neskutečně dlouhou dobu a je v něm pár faktických chyb - pořád je to neskutečně silné.

plakát

Český žurnál - Matrix AB (2015) (epizoda) 

Všichni volají po objektivitě, ale jak to v případě dokumentu o politikovi udělat? Jak to udělat v případě Babiše? On sám by nejraději seděl před kamerou bez oponentů a povídal nám příběh o tom jak tu všechno vybudoval holýma rukama a všichni ostatní lžou. Když pominu výpovědi Rady, Slonkové, Kasla, rozvědčice Kleslové, loutky Krnáčové - nejvíc vypovídající je Babiš sám o sobě nebo při kontaktu s lidmi. Řeč těla a očí, slova - to všechno v tomhle dokumentu je a proto je objektivní. Každý si tak může položit otázku jestli této politické superstar věří nebo ne.

plakát

Divadlo Sklep: Böhmen und Mähren (2015) (pořad) 

Některé skeče si nezadají se scénkami od Z.Trošky. Dvě hvězdy za to, že kdysi Sklepáci dělali skvělé věci, nekorektní a absurdní humor a měli nadhled jako málokdo.

plakát

Filmový dobrodruh Karel Zeman (2015) 

Karel Zeman je bezpochyby top naší kinematografie. Jeho vrcholné snímky stárnou velice pomalu, protože poezie z módy tak nějak nevychází. Tento dokument je oslavou jeho nápaditosti a pracovitosti. Sestavený je citlivě a potěšil mě i nápad konfrontovat studenty filmové školy s jeho trikovými postupy. To že v dokumentu mluví i Gilliam či Burton příjemně zvedá kredit celému snímku. Paráda.

plakát

Jurský svět (2015) 

Jurský svět není špatný blockbuster, ale ani náhodou se nevyrovná perfektně namíchanému koktejlu od Spielberga z r.1993. Sice mě potěšila závěrečná bojová scéna, ale stejně jako celý snímek - je založená jen na extrahování původního díla. Chriss Pratt je ok, ale je jen jeden z mála. Režie i kamera mě dokázala na několika místech potěšit, ale k čemu to je, když (opět) ty nejlepší scény jsou jen odkazy na první film? Proč si nevzít příklad spíš z toho, že v prvním filmu fungovala lidská chemie a každá scéna s dinosaury se stala kultovní? To v Jurském světě není. Mohlo to dopadnout hůř, ale taky o dost líp.

plakát

Kung Fury (2015) 

Mišmaš alá 80.léta. Pokud rádi vzpomínáte na VHSky, Tekken a elektropop, tak to tu půlhodinku vydržíte s úsměvem na rtech.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Lapil mě hned prvním záběrem s úžasně dramatickou hudbou. Nesmírně ukecaný film, který mě ale ani na chvíli nenudil. Výborná atmosféra, herci, kamera. Nevím jestli v tomhle snímku skládá Tarantino víc poctu westernům nebo Hercule Poirotovi. Tak či tak - je to za jedna.