Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (749)

plakát

Vzpomínky na hvězdný prach (1980) 

Trochu zahleděné do sebe, ale to je u W.Allena normální. Vadí mi spíš zvláštní roztříštěnost, která film natahuje a těch 90 minut mi přišlo jako 3 hodiny.

plakát

Krok za krokem (1991) (seriál) 

V dětství jsem tenhle seriál měl hodně rád - bylo to takové vtipnější BH 90210. Nedávno jsem viděl znovu pár dílů a vlastně nevím co mi tam přišlo k smíchu. Nejotravnější ale je ten mustr podle kterého se ve Step by Step pořád jede - sranda, problém, sranda, na konci poučení + rodiná pouta ale pak to ještě hodíme znovu do srandy.

plakát

Smoochy (2002) 

Film, který nemá ujasněno pro jaké publikum je dělaný. A to je něco pro mě! Hodně vtipný kousek s výtečným Williamsem i Nortonem. Nedoceněná konina.

plakát

Bigbít (1998) (seriál) 

Jeden z nejlepších projektů ČT. Pro mládež narozenou po 89´ asi jen těžko pochopitelné dobrodružství rock/popu v Československu. Tolik zajímavých výpovědí, filmových záběrů, souvislostí a hlavně skvělé muziky. Perfektně sestříháno a celá koncepce seriálu je opravdu povedená.

plakát

Philadelphia (1993) 

Výtečné soudní drama o (ne)toleranci v každém z nás. A herecký koncert nejen Hankse a Washingtona, ale i výborných: J. Robardse, M. Steenburgenové atd.

plakát

Hokejový zázrak (2004) 

Fajn sportovní film. Ikdyž jsem měl celou dobu v hlavě myšlenku, jak moc se muselo upravovat a dramatizovat. Když si představím, že by mělo být podobně zfilmováno Nagano, asi by mi to bylo trochu k smíchu. Pokud by Haška hrál např. Myšička a Jágra např. Matásek :)

plakát

Italské námluvy (1994) 

Jeden z těch lepších z žánru romantických komedií. Zejména díky hercům, atraktivnímu prostředí a příběhu, který si hezky pohrává s tím co je vlastně ten "osud", ke kterému se spousta lidí rádo upíná.

plakát

Zelená míle (1999) 

Ten film mám rád, má v sobě hodně silných scén, výborných herců a skvělou kameru. Bohužel se ale nedokážu přenést přes ten nadpřirozený prvek, který v Zelené míli je a bez kterého by film nedával smysl. Další věc - délka filmu je opravdu přestřelená. Projeví se to zejména v závěru, kde drhne i vyústění jednotlivých osudů - je to prostě příliš vykonstruované, příliš hrající na city. I tak ale jeden z mála dobrých filmů na motivy S.Kinga.

plakát

Misery nechce zemřít (1990) 

Kathy Batesová se svojí Annie zařadila vedle Hannibala Lectera a našich dalších nočních můr stříbrného plátna. Její tvář nad postelí Paula Sheldona se mi vryla do paměti, stejně jako přesní Caan, Farnsworth a Sternhagenová a vůbec celý tak skvěle napsaný příběh. Výborný thriller.

plakát

Vrahem z povolání - Utrpení soudce Karla Vaše (2013) 

Skvělé, že dokument o tomto člověku vznikl. Jeho život je jedna velká špína a tak je o příběh postaráno. Dokument samotný, ale dost selhává. Jako kdyby nestačilo téma a mluvené slovo svědků. Přidané hrané scény působily nepatřičně a největší kámen úrazu bylo neustálé komentování "morální autoritou" Davidem Černým. Ačkoliv mi jako člověk a umělec nevadí, tady opravdu neměl co dělat a vysloveně rušil. Dokument je nejsilnější bez příkras. Autentické výpovědi K. Vaše a jeho obětí stojí sami o sobě silněji než jakýkoliv komentář nebo dramatizace.