Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Odpočívej v pokoji

Odpočívej v pokoji (2001)

Nejlepší seriál co znám. S přibývajícími díly seriál nabývá na intenzitě až do úplného konce všech konců...

Nemocnice na kraji města

Nemocnice na kraji města (1977)

Nejlepší český seriál. Je mi úplně jedno, že se natáčel za komárů. Tady jde o lidské příběhy na pozadí jakékoliv doby. Výteční herci v čele s Kopeckým, Abrhámem, Janžurovou, Chudíkem dávají vykvést skvělému textu J.Dietla.

Chobotnice

Chobotnice (1984)

Komisař Cattani - to pro mě byl hrdina a vzor, stejně jako asi pro každého kluka, který tento seriál hltal. Znamenal víc než jen seriál, byl to opravdu kult. Něco co jsem ve svých nezletilých letech nemohl moc pobrat a pochopit a přesto jsem Chobotnici miloval a bál se jí. Rád jsem se s odstupem znovu podíval na všechny díly prvních 4.sérií. 1.-2.série První seznámení se světem mafie, s čestným a neústupným komisařem. Rozbití jedné velké skupiny, ale i rozbití Cattaniho rodinného života. Ze začátku mi připadaly rodinné scény trochu rušivé a patetické (možná spíš, že v českém překladu se otupí hrany italského naturelu). Pár opravdu silných scén. 3. Série nabírá nový dech. Seznámení se s lidmi okolo Antinariho banky. Objevuje se největší protivník Cattaniho - Tano (současně jeden z nejcharismatičtějších záporáku co znám). 4. Zřejmě nejpropracovanější série. Každý díl má okolo hodiny a půl, v každém se něco děje a drama na sebe nenechá čekat jen do finále. Režie znatelně dynamičtější než v předchozích částech. Rád bych se zmínil ještě o dvou složkách, které pro mě zařazují Chobotnici mezi nejoblíbenější seriály: Český dabing - až neuvěřitelně dobrý. Připadá mi, že pro české znění přizvali ty nejlepší koně dabingu u nás. Co jméno to hlas s velkým H: Kanyza, Molčík, Cupák, Vinklář, Přeučil, Adamovská, Rázlová... Hudba naprosto bezchybná. Tísnivá, melancholická, dramatická - jeden z nejlepších soundtracků co znám.

Monty Pythonův létající cirkus

Monty Pythonův létající cirkus (1969)

Tento "seriál" je prostě čistá anarchie... To co udělali Sex pistols pro rockovou hudbu - to udělali Monty python pro televizi.

Malá Velká Británie

Malá Velká Británie (2003)

Je to cynické a neskutečně vtipné. Po Monty Python další geniální "grupa" co dělá v televizi humor po svém. A pro ty co to nepochopili - tvůrci si rozhodně nedělají legraci ze starých lidí, z homosexuálů, postižených atd.. dělají si legraci z odporných lidských vlastností, kterých je opravdu nepřeberné množství.

Ajťáci

Ajťáci (2006)

První a druhá série na výbornou. Potom už se objeví skvělá epizoda jen sem tam... Ale i tak je to perfektní, zejména díky hlavní trojici.

Black Books

Black Books (2000)

Nechápavě jsem hleděl na ty 3 nesympatické osoby a říkal si, že víc jak jeden díl už s nimi zažít nechci. Ale rozesmál mě jeden vtip. Jeden. Ten byl fakt dobrý.. No a pak další. Tak si pustím další epizodu. Postavy už nejsou tak nesympatické, vtipů je najednou nějak víc. Při čtvrtém dílu jsem byl už ztracený. Ty postavy jsou naprosto skvělé a to co prožívají je neskutečně vtipné!

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Ikdyž jsou poslední série (zhruba tak od 19cté nahoru) docela bída, tak nejde dát méně než absolutní hodnocení. Simpsonovi jsou prostě jedním z nejúžasnějších televizních pořadů vůbec. Oblíbené postavy? Všechny.

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Přestože jsem zdaleka neviděl všechny série tak můžu říct, že je to jedna z nejlepších věcí, která se kdy objevila v tv.

Bigbít

Bigbít (1998)

Jeden z nejlepších projektů ČT. Pro mládež narozenou po 89´ asi jen těžko pochopitelné dobrodružství rock/popu v Československu. Tolik zajímavých výpovědí, filmových záběrů, souvislostí a hlavně skvělé muziky. Perfektně sestříháno a celá koncepce seriálu je opravdu povedená.