Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Dobyvatelé ztracené archy

Dobyvatelé ztracené archy (1981)

Vše podstatné je tu již řečeno. Málokterý film a málokterého hrdinu miluju tak jako tuhle trilogii.

Nekonečný příběh

Nekonečný příběh (1984)

Tenhle biják mě dostával v dětství a když jsem ho nedávno viděl po letech znovu dostal mě ještě víc. A nebylo to jen nostalgickými pocity. Tahle fantasy pohádka je opravdu nadčasová. Nádherná atmosféra, krásné a trochu smutné poselství, přesná hudba... Jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec.

Kmotr

Kmotr (1972)

Kmotra jsem viděl teprve nedávno (takže nejsem zatížen nostalgií atd. a naopak zatížen všeobecně kladným hodnocením ostatních = nadměrné očekávání) a byl jsem zvědav jak u mne dostojí jeho pověst klasiky. Už úvodní scéna mi naznačila, že to bude něco extra, že sleduju film, který nezestárnul. Neodpustím si ufrflanou poznámku: "takhle už se dneska bohužel netočí". Dobrý film vás vtáhne do svého světa, zajímá vás, těšíte se z každé scény, věříte mu... Tohle je sakra dobrý film.

Jdi a dívej se

Jdi a dívej se (1985)

Rozděluji své oblíbené filmy na dvě hlavní skupiny - na ty pro zábavu a na ty, které chtějí sdělit něco víc. "Jdi a dívej se" patří do té druhé skupiny - někam na vrchol, skoro bych řekl, že se vymyká i označení "má v sobě něco víc". Tohle není zábavný film. Ale je potřeba ho vidět. Způsob nasnímání, herecké výkony, atmosféra... je to film, který ve vás může něco zlomit a takové filmy jsou důležité.

Vymítač ďábla

Vymítač ďábla (1973)

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Hutná atmosféra, strhující a neustále zvyšující se tempo, perfektní výkony, skvělá kamera... a místo pro úvahy o víře a nadpřirozenu... Já se rád bojím a tady jsem se bál...

Obyčejní lidé

Obyčejní lidé (1980)

Jeden z mých nejoblíbenějších malých velkých filmů. Příběh rozebírá vztahy na dřeň a pomáhají tomu výteční herci. Analýza ztráty lásky a odcizení...

Strážci - Watchmen

Strážci - Watchmen (2009)

Je to pár let, co jsem si říkal, že na nejlepší komiksový film (z žánru superhrdinského) teprve čekáme. Jsem rád, že moje tušení, že by to jednou mohli být Watchmeni se potvrdilo. Scénárista by zasloužil velkou pochvalu za to jak se s tímto kultovním špalkem vypořádal. Je to skvělý příběh v rukou skvělého režiséra. Nestává se mi tak často, že bych si už při prvním shlédnutí každých pět minut říkal jaká je to výborná podívaná, že sleduji něco vyjímečného, že se těším až se na film podívám znova. Jsem upřímně nadšený. Líbilo by se mi, kdyby Watchmen byl nejúspěšnější film všech dob.

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Sci-fi horror - žánr, který dostal tímhle snímkem svoji jasnou podobu. Neuvěřitelně hutná atmosféra, parádní děj.

Cena za něžnost

Cena za něžnost (1983)

Dojemný film, geniálně poskládaný... Vidět výsledek - mozaiku zdánlivě nicotných střípků je opravdu zážitek. Herci do jednoho předvádí svoje životní výkony.