Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (207)

plakát

Strom života (2011) 

Ohromujúci zážitok, ktorý Malick vyskladal z neuveriteľných pohľadov na našu matičku Zem, osudy americkej rodiny v 50.rokoch a Seana Penna uzamknutého medzi múrmi spomienok a modernej architektúry. Po projekcii som mal v sebe zaujímavú zmes pocitov. Treba vidieť. (ArtFilmFest 2011)

plakát

Železná díra (2011) 

Ďalšie dokumentárne dobrodružstvo, ktoré vám nedovolí spustiť oko z plátna, či obrazovky.

plakát

Přátelé (1994) (seriál) 

Vážení PŘÁTELÉ, ano!

plakát

My z Kačerova (1987) (seriál) 

Naozaj jedna z klasík môjho detstva, na ktorú spomínam iba dobre. Doteraz uvádzané s kvalitným slovenským dabingom. Strýka Držgroša dabuje KAROL ČÁLIK. Dabingovej "trojúlohy" - HUI, LUI, DUI - sa výborne zhostil PETER KRAJČOVIČ.

plakát

Sám doma (1990) 

Naozaj jeden z mojich najobľúbenejších filmov vôbec. Tento film som možno videl už aj 15 krát, no ešte ani raz nestratil svoje čaro. Prvý krát s vynikajúcim slovenským dabingom TV MARKÍZA (Kevin / PETER JAMRICH a ďalej: ĽUDMILA MANDŽÁROVÁ, MATEJ LANDL, JOZEF ŠVOŇAVSKÝ a FRANTIŠEK KOVÁR), potom s českým kinodabingom (ktorý nebol zlý), no a kúsok som videl aj s tým novým, zlým novým slovenským dabingom TV JOJ (Kevin / EMIL ZVARÍK), ktorý nemusel byť, ale žiaľ je. Tieto Vianoce asi pohľadám opäť starú nahrávku s markizáckym dabingom (réžia: ŠTEFAN MANDŽÁR). Film dokonale podfarbuje hudba JOHNA WILLIAMSA, ktorá sprevádzala aj ďalší dobrý film CHRISA COLUMBUSA - HARRY POTTER. V posledných rokoch sa ale venuje troška inej tvorbe - bohužiaľ.

plakát

Architekt odpadu (2007) 

Nakoľko vonkajší výzor filmu - tzv. promo materiály, fotky vyzerajú oveľa jemnejšie a luxusnejšie, tak ma tento drsný dokument dosť prekvapil. Je o cieľavedomom, múdrom človeku, ktorý ani v najťažších časoch nestráca zmysel pre humor a preto si zaslúži päť hviezdičiek, hoci som najprv uväžoval o štyroch.

plakát

Mongolsko - Ve stínu Čingischána (2010) 

V tomto novom dokumentárnom filme sa prelínajú cestopisný žáner spojený s poznatkami o histórii. Najlepšiemu cestopisnému dokumentaristovi sa to opäť raz podarilo. + Výborný komentár Michala Hudáka a Mariána Geišberga.

plakát

Sedm (1995) 

Iba pár slov dokáže vyjadriť moje pocity z tohto filmu, ale tie ma teraz nenapadajú tak toho poviem viac. Naozaj som nečakal, že ten film môže byť dobrý až tak. Bol príjemne strašidelný a občas aj "mykajúci". Škoda, že nebol o niečo dlhší, to by sa mi veľmi páčilo. Dabing sa takisto vydaril a je pravda, že aj v štúdiách si uvedomujú, že ide o hodnotnejšie dielo ako je nejaká nemecká kriminálka a tak obsadili "veľké" hlasy: EMAN HASON, IVO GOGÁL, BORIS FARKAŠ, MILO KRÁĽ, LENKA KOŠICKÁ mladšia, MARIÁN SLOVÁK, TOMÁŠ MAŠTALÍR, DANIEL DANGL, PETER SKLÁR, IVAN LACA, ALFRÉD SWAN.

plakát

Moje tlustá řecká svatba (2002) 

Pre mňa rozhodne jedna z najlepších komédií. Naozaj bomba. Bez akejkoľvek hviezdy v hlavnej úlohe, či zvučného mena na režisérskej stoličke sa táto komédia stala jednou z najobľúbenejších komédií. Akurát, že v kresle producenta sedel Tom Hanks a ten vedel, že do čoho ide. Absolútne najlepšou vecou sa pre mňa stal ohromujúci slovenský dabing, ktorý takisto patrí medzi moje najobľúbenejšie. Jeden z najlepších slovenských hercov STANO DANČIAK v dabingovej úlohe Pulynho otca (ak som napísal zle, opravte ma) bol super! Ďalej hrali: ZUZKA FIALOVÁ, PETER SKLÁR, ZUZANA KRONEROVÁ, TÁŇA RADEVA a ešte veľká kopa hercov od FARKAŠA cez KOVÁRA až po ULICKÚ. Práve tu ma presvedčila dabingová režisérka DANIELA HRONCOVÁ, že svoju profesiu výborne ovláda a i keď jej manžel robil v Markíze hlavného dramaturga - na tento lenoxácky post sa dostala právom! Škoda, že Lenox zanikol. Naposledy tuším režírovala Vianočnú koledu v CMH Štúdiu. + Výborné dialógy M. Šeba.

plakát

West Side Story (1961) 

Klasika je klasika. Až teraz som si uvedomil, že vo filme hrala aj hlava rodiny Addamsovcov JOHN ASTIN. A tá Mária, to bol iný kus ;-)