Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (73)

plakát

Sedm životů (2008) 

Povrchní, předvídatelné, plné klišé, unylé, uspávací.

plakát

Taková normální rodinka (2008) 

Tak špatné to není. Nic objevného, ale celkem jsem se bavila. Do trapnosti, jakou představují Tak se krotí krokodýli, to má opravdu hodně daleko, a nechápu, jak to tu někdo může vůbec srovnávat.

plakát

Alpha Dog (2006) 

Kterak partička vymaštěných grázlíků fušersky provedla "únos". Bohužel "oběť" svou hloupostí sama leze hrobníkovi pod lopatu, takže její smrt ani v nejmenším nedojme. Celé je to ohromně "cool", "fuck" (ještěže se tohle slovo dá do češtiny parafrázovat mnoha různými způsoby - ach, ta na nadávky chudá angličtina...), natahované, nudné a hlavně tupoučké až hrůza. Sharon Stone zapomněli v poslední hysterické scéně přebarvit zuby na žluto, aby byl výsledný nechutný dojem dokonán. Jako hnusná stará strhaná ženská s dokonale rovnými, bílými zuby, které přímo září, nepůsobí příliš věrohodně...

plakát

Denní hlídka (2006) 

Napodruhé už se ten podobný styl nedá. Děj se potácí od ničeho k ničemu, vyplňovaný jen spoustou rádoby efektních a samoúčelných záběrů. Jediné plus je přesvědčivé herecké obsazení. Jestli přijde ještě třetí díl, tak to bude odpad!

plakát

Indián a sestřička (2006) odpad!

Indián a sestřička nemusel dopadnout tak blbě (námět je celkem zajímavý), kdyby scénář nenapsal nějaký trotl, který si ani v nejmenším nelámal hlavu s nelogickým chováním postav a prapodivnými mezerami v ději (nebo snad ve střižně tak dlouho stříhali, až vystříhali všechno podstatné?) - např. "Indián" se v noci v návalu sebetrýznění pořeže nožem, kamarád ho najde v lese, v zápětí mu omývá rány u řeky a už je bílý den - to se nám tak rychle rozednilo? Ale tohle je jen malý detail, jiné věci bijí do očí víc. Hlavní hrdinka pracuje v nemocnici jako zdravotní sestra - mohla by se v noci klidně sebrat a odejít ze šichty, když jí kámoška slíbí, že to za ní vezme? Opravdu těžko, natož aby dala okamžitou výpověď a odjela si do Prahy (proč vlastně, to už se taky nedozvíme, závěr vyznívá naprosto nesmyslně - hlavní hrdinka se bez zavazadel stěhuje do Prahy? - Můžeme se jen dohadovat. Vypadá spíš, jako by si na odpoledne vyrazila na nákupy na Václavák). Vzhledem k tomu, že snímek se tváří jako závažná výpověď ze současnosti, jsou to dosti nelogické seky. Nehledě na to, že to vypadá, jako by se děj celého filmu odehrál během několika dnů, maximálně tak dvou týdnů, o nějaké lovestory nemůže být řeč vzhledem k jalovému chování hlavních postav (a nedozvíme se ani, jak daleko vlastně tento "vztah" zašel, zda Marie svému "bývalému" příteli - nebo co je vlastně zač, neboť se s ním nerozešla, ale chovala se, jako kdyby ano - lhala, když mu potvrdila, že spolu spali)... atd. atd. Škoda ztrácet slov.

plakát

Iné svety (2006) 

Velmi trefný, výborný dokument, víc snad ani netřeba dodávat.

plakát

Jak se krotí krokodýli (2006) odpad!

Zoufalý pokus o rodinnou komedii ze současnoti dopadl naprosto katastrofálně. Trapnost nad trapnost. Komedie? Humor tu jaksi postrádám, navíc plytký děj a monumentální hudba sráží celý "snímek" do kategorie těch nejsračkojdnějších útvarů, které jsou mimo jakékoliv hodnocení. Ani nevím, která z postav tohohle hrůzného panoptika mě srala (chtěla bych napsat: štvala, ale to by byl příliš velký eufemizmus) víc, zda "vtipný" dědek alias Postránecký, Koudelka brnkající na city diváků či dementní učitelka v podání Konvalinkové. A co tam dělali ti dva frajeři - Nekonečný a Vojtek - to jsem teda vůbec nepochopila (rajcovní hudební vložky jsem rozdýchávala ještě řadu minut). Co dodat, hrozný úpadek. Vidět to v kině, požadovala bych vrácení vstupného, případně bych zvažovala žalobu za újmu na psychickém zdraví. Škoda, že za to nemůže být nějaký postih, tvůrce bych hnala bičem před soud!

plakát

Najväčšie kriminálne prípady Slovenska (2006) (seriál) 

Vydařený seriál, některé záběry jsem měla před očima celý den a bylo mně z nich patřičně blivno. Avšak i přes značnou drastičnost se na to dá koukat, nejsem nijak silná povaha, horory nesnáším, ale tohle jsem zvládla bez větších problémů. Slováci se vytáhli. Něco podobného nám v Čechách chybí, materiálu by tu bylo dost... Jediné, co mi na seriálu vadí, že v něm není řečeno trochu víc o minulosti pachatelů a jejich obětí. Taky nahrané rekonstrukce mi občas připadají trochu neobjektivní (např. díl o vraždícím novináři - vypovídala proti němu jeho přítelkyně - spolupachatelka - rekonstrukce očividně vychází z jejího doznání a ona je v ní vykreslena spíše jako oběť, přinucená spáchat svým přítelem to, co sama udělat nechtěla - tomu se dost těžko věří... asistenci při vraždě si člověk už fest rozmyslí, pokud není úplný magor a ona asi takový charakter, jak ji tam vykreslují, přece jen nebyla...)

plakát

Panic je nanic (2006) 

Další příspěvek do řady českých teenagerských komediích o ztrátě panictví mi kupodivu po Snowboarďácích a hlavně Rafťácích nepřijde až tak hrozný. Příběh je uvěřitelnější, mluva hlavních hrdinů "normálnější", také to nejsou takoví vylízanci jako Kotek a Mádl (sorry, ale jejich role byly opravdu o poznání stupidnější) a u některých vtipů jsem se docela dobře zasmála. Díky zdejším ohlasům jsem čekala daleko větší hrůzu - a pak ke svému úžasu zjistím, že to celkem ujde...

plakát

Rafťáci (2006) 

Dvakrát jsem se trochu pousmála (poloslepá babizna ve sprchách, dědek házející sekerou se zavázanýma očima), jinak to byla celou dobu zoufalá křeč. Janák se snaží přitvrdit, což se mu daří díky -náctiletým nymfomankám, které si nenechají ujít sex prakticky s kýmkoliv kdekoliv kdykoliv, ale považte - je tohle vskutku věrný obrázek naší zhýralé české mládeže? Nebo alespoň malinko přibližný? Aspoň malinko vtipný? Ke konci jsou některé scény tak zoufale trapné (sex na záchodě, nadržený Mádl pronásledující astmatičku, Hašek-zachránce - co ten tam proboha dělá?!), až mi bylo stydno za herce. Ale těm určitě nebylo stydno ani trochu, tak co se tady vůbec namáhám tak plytce moralizovat. Většina národa ve věku těhle dvou nových idolů čtrnáctiletých holčiček to bude považovat za "super" ulítlou zábavu. Jenže kdyby to tak opravdu bylo, tak tady nekafrám! Spousta scén postrádá jakoukoliv logiku, kamera dost mizerná, střih příšerný, ale Janák se asi domnívá, že záplava skvělých vtipů vezme publiku dech a nikdo si ničeho nevšimne. Má to však jeden malý háček - právě ty vtípky jaksi nějak nefungují... Příště půjdu radši škrábat brambory, než abych ztrácela čas u takové s....y - pobavím se u toho líp...