Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (17)

Onat Haduvdevanim

Onat Haduvdevanim (1991)

Film sa odohráva v posledných dňoch Libanonskej vojny, tiež nazývanej ako Operácia Mier pre Galileu. Izraelské vojská v ňom napadli južný Libanon, ako odpoveď na pokus o vraždu izraelského veľvyslanca vo Veľkej Británii palestínskou teroristickou organizáciou.

Sen o krásné panně

Sen o krásné panně (1995) (TV film)

Původní název filmu byl Sen o zlaté panně. Herečce Márii Podhradské (Mahulena) ale blond vlasy neslušely, proto se režisér rozhodl film přejmenovat na Sen o krásné panně.

Císařovy nové šaty

Císařovy nové šaty (1993)

Jan Kalous hrál ve filmu sirotka, který pomáha královskému návrháři v podáni německého herce Carstena Voigta. Dvojice si při filmováni nerozuměla, každý repliky odříkaval ve svém jazyce.

Sněžný drak

Sněžný drak (2013) (TV film)

Navzdory názvu film vznikal převážně v létě. Na sníh štáb čekal až do Nového roku, i tak si však musel pomoct sněžnými děly a počítačem v postprodukci.

Špión

Špión (2015)

Susan Cooperová (Melissa McCarthy) na chodbe francúzskeho hotela stretne opitého muža, ktorý narazí do steny a spadne na zem. Toto cameo si strihol sám režisér, scenárista a producent filmu, Paul Feig.

Špión

Špión (2015)

Väčšina filmu sa odohráva v troch európskych mestách – Paríži, Ríme a Budapešti. Všetky tri mestá pri natáčaní zastúpila Budapešť.

Travička zelená

Travička zelená (2008)

Ve filmu je scéna, ve které ústřední dvojice kouří cross joint. Ten pro film "uválel" sám Seth Rogen.

Requiem pro panenku

Requiem pro panenku (1991)

Herečka Barbora Hrzánová byla při filmování scény, kdy její postava Johanka končí v plamenech, ve skutečném ohrožení. Hořící trám ji dopadl 5 cm před špičky nohou a za ní vzplály dveře. Když režisér scénu ukončil, hasiči ji popadli a v šoku odvlekli do auta. Tam jí dali na vzpamatování hruškovici.

Requiem pro panenku

Requiem pro panenku (1991)

Režisér Filip Renč měl v době filmování jen 24 let a byl ještě studentem třetího ročníku na FAMU. Ze štábu tak byl nejmladší. Sám to okomentoval slovy: „Byl jsem začínající puberťák a všem jsem měl šéfovat.“

Reklama