Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Dokumentární

Recenze (1 536)

plakát

Zpráva o záchraně mrtvého (2021) 

Kadrnka vyrazil rozdávat radost na JIP. Tam umíchal hutnou depresi s příchutí artu. Obsazení Slovenky Mauréry je hodně nešťastné, protože vedle Dyka nevypadá jako vlastní matka, ale nevlastní starší sestra.

plakát

Křižáček (2017) 

Kadrnka ušel od své prvotiny obrovský kus cesty. Tady dokonce obsadil i herce a scénář měl snad přes deset vět. Vrchlický by byl jistě pyšný, i když to pojetí středověku sesmoleného na koleni je strašně ubohé.

plakát

Osmdesát dopisů (2010) odpad!

Kadrnka se posral na festivalu. Film nedostal žádný příspěvek od Státního fondu ČR pro podporu a rozvoj české kinematografie, což je tak jediné pozitivum, které přináší jeho 70 minut dlouhá intelektuální onanie.

plakát

Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008) 

Království křišťálové lebky se snad ani nemohlo vyrovnat legendární trilogii. Indiana Jones je totiž fenomén pevně spjatý s jednou érou, která dávno skončila. Sledovat čerstvého penzistu Forda při akčních scénách je místy až nedůstojné. Otázkou zůstává, koho vůbec napadlo, že půjde do akce i v požehnaných 80 letech. Jeden nedůstojný návrat stačil a to tady ještě hodně pomohli LaBeouf s Blanchett.

plakát

Bastardi: Reparát (2023) 

Čtyřka Bastardů mohla být Magnuskovým vykoupením z filmového pekla. Nestalo se a neodpustil si ani další gerontofilní casting. Pochvalu zaslouží jen camea. Ve filmu se mihne mnoho bizarních postaviček z titulních stánek Blesku. Děj je podle očekávání o ničem. Jeho učitel/vrah vyleze z vězení a s pedofilním výrazem se potuluje po východočeském Chánově. Zřejmě z nostalgie zapojili do příběhu bývalé studenty/degeše, které evidentně stáhli přímo z fronty na sociálce. Nejlépe napsanou postavu dostal bohužel vepř Godla, což úplně nepotěší, když neumí artikulovat jako člověk. Finále v garáži je pak jedno velké WTF.

plakát

Zábavný park (2009) 

Mottola zahrál velmi příjemnou retro notu, kde tvrdí muziku spíše romantická linka než komediální a skvělá herecká sestava mu v tom hodně pomáhá. Židovský rypák Eisenberg je překvapivě snesitelný, Reynolds je jako vždy za frajera a Stewartka potvrzuje, že je stejně nejlepší v hetero poloze.

plakát

Méďa 2 (2015) 

Hromský kámoši se vrátili opravdu ve velkém stylu. První půlhodina je naprosto boží a strká do kapsy i jedničku. Kadence hlášek je na maximu a frekvence cameo rolí nemá obdoby. Při soudním procesu tempo lehce upadlo, ale Seyfried se ukázala jako skvělá volba a dokázala si ze sebe udělat srandu jako málokterá herečka.

plakát

Méďa (2012) 

Ted je našlapanou komedií plnou brutálních hlášek a zároveň trošku smutnou vzpomínkou na dobu, kdy ještě mohl být produkován nekorektní humor bez právního postihu. MacFarlane dokonale zapojil oživlého medvídka do skutečného světa a žádné téma mu není cizí. Wahlberg je správné jelito a Kunis je ideální ozdoba.

plakát

Zakletá jeskyně (2022) 

Sůl je po letech znovu nad zlato. Solčanská si umí pohrát s vizuální stránkou. Lokace, kulisy a kostýmy jsou na vysoké úrovni, ovšem vypravěčský talent evidentně nepobrala. Rušivým elementem je i podivný mix českých a slovenských herců, kteří navíc hrají různé ligy a do toho ještě zrovna Dobrý a Pauhofová mají potřebu přehrávat jako totální amatéři.

plakát

Underworld (2003) 

Hra o trůny při Stmívání. Emo řidička Beckinsale v latexu je hot, ale co ten zbytek? Akce ve tmě je nevýrazná a smrtelně vážné dialogy tahají za uši. Rozhodně se však jedná o ideální látku pro herce, kteří mají v repertoáru pouze jeden výraz. Speedmane, nedělej, že neslyšíš, ty kašpare.