Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Dokumentární

Recenze (1 536)

plakát

MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017) (seriál) 

Nemá smysl tady dlouze vypisovat, proč je seriál tak skvělý. Fincherova záštita celého projektu naštěstí zajistila vysokou úroveň na všech frontách, což se bohužel nedá říct o jeho filmové tvorbě v barvách Netflixu. Rozjezd s ruční brzdou je sice trošku otravný, ale poté už následuje dlouhá krasojízda, jejíž předčasné zastavení jde proti zdravému rozumu. Jen málo seriálů končí na vrcholu, mnoho jich naopak dopadá velmi smutně, ale Mindhunter svůj potenciál ani nestihl naplnit. Dokonalé propojení studia sériových vrahů, vyšetřovacích linek a osobních životů ústředního tria totiž slibovalo zábavu na dlouhé roky.  S1 - S2: 85%

plakát

Svatba jako řemen (1967) 

Na komedii o znásilnění si troufne málokdo. Krejčík určitě nevěděl, jak moc nadčasový film natočil. Už tehdy šel hned do trezoru, a jakmile to někdo pustí vedení reakčního hnutí Me Too, tak jeho mistrovské dílo dostane zase na pár desítek let stopku. Snad jen Pucholt a jeho brutální hlášky by je mohly obměkčit.

plakát

Druhá světová válka: Na frontě (2023) (seriál) 

Vidět 2. světovou válku v barvě je něco úžasného. Mnoho záběrů už bylo jinde černobíle, ale je tady i hromada nového materiálu. Dokument nemůže přinést nic nového pod sluncem, takže dává prostor oběma stranám barikády, což také není zrovna běžnou praxí a připomíná, že dělení na hodné a zlé je celkem zavádějící. Válka je jenom jedna a svinstva prováděli všichni.

plakát

Vraždy bez předpisu (2022) 

Trestné činy páchané přímo zaměstnanci nemocnic, kteří by naopak měli ostatním pomáhat, jsou vždy o něco děsivější než ty ostatní. Netflix většinou zklame na poli filmů, ale tady to dopadlo opačně a překvapivě se mu nepovedl true crime dokument a hvězdně obsazený snímek podle stejného příběhu dopadl lépe.

plakát

Misha a její vlci (2021) 

Holokaust přežil kdekdo, takže Misha Defonseca na to šla chytře. Svůj příběh značně přibarvila a jeho nereálné základy nikdo neřešil, takže se prodaly miliony knih a natočen byl i film. Dokument není špatně vystavěn a tvůrci vlastně ani nemůžou za pachuť, která po něm zůstává. Vydávat se za oběť však není trestné.

plakát

Santa Claus 3: Úniková klauzule (2006) 

Třetí Santa Claus má hodně napilno. Paní Clausová čeká dítě, její rodiče přijedou na návštěvu, bývalá manželka se chce podívat na Severní pól, který je potřeba předělat na Kanadu a roli záporáka přebírá Jack Frost v podání otravného Shorta. Únikovou klauzuli měli zvolit i tvůrci, ale po letech nečekaně přidali ještě seriál.

plakát

Santa Claus 2 (2002) 

Druhý Santa Claus tentokrát hledá ženu a v osobě Elizabeth Mitchell našel asi tu nejlepší možnou. Jeho na sílu vytvořený souboj s armádním Santou už tak zábavný není a akční finále se do vánoční komedie také moc nehodí, ale znovu jde o slušnou podívanou. Tim Allen si na Severním pólu našel další ikonickou roli.

plakát

Santa Claus (1994) 

První Santa Claus je z neplánované trilogie nejlepší díky své jednoduchosti. Kutil Tim s humorem a neschopností sobě vlastními shodí Santu ze střechy a následně za něho musí převzít noční šichtu. Pořádné triky v té době ještě nebyly k dispozici, takže se sází na správné hodnoty a Allen občas prohodí stylovou hlášku.

plakát

Nejlepší Vánoce na světě (2023) 

Tak Netflix už dělá i charitu. Do evidentně benefičního filmu vedení obsadilo kdysi oblíbeného komika Biggse a hodně kdysi sexuální symbol Graham. Na nic dalšího bohužel nezbyly peníze a výsledek podle toho vypadá. Ideální dárek pro všechny, kteří zlobili a nestačili zrušit předplatné. Paskvil bez hlavy a paty.

plakát

Rodinná rošáda (2023) 

Stokrát omleté téma výměny těl podle očekávání nepřináší na stůl nic nového, takže jde o další příběh průměrné rodiny, která znovu nalezne ty pravé hodnoty a Vánoce tam navíc nejsou na druhé, ale spíše na třetí koleji. Skoro jediným plusem je velký prostor pro Emmu Myers, jejíž hvězda má možnost naplno zazářit.