Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (181)

plakát

Poslední polibek (2006) 

Film o životě ve vztahu, stejně tak zajímavý jako i nudný, prostě jako historka z krize vztahu lidí, které neznáte. Problém je, že sledujeme osudy vícero párů, které procházejí různými problémy v různých fázích svého vztahu, takže jsem nedokázal přilnout ani jednomu z hrdinů. Na filmu je hezké, že vypráví bez hodnocení, bez prvoplánovitého škatulkování. Nikdo není vinen, ale nikdo není bez viny. Člověk se v něm může hledat a nacházet, od čehož se pak může odvijet i to, jak vám film bude líbit. Pro mě je to nadprůměrně dobrý film o lásce a vztazích, který mě jednoduše nebavil.

plakát

Zkažená úča (2011) 

Ona je bezostyšná mrcha, která využívá/manipuluje všechny, včetně dětí, k tomu aby si obstarala nová prsa, díky nimž si našla bohatého manžela (např. Timberlakea) a mohla seknout s učením, která ve srovnání s americkou překorektní, usměvavou a milou skupinou ostatních učitelů vypadá jako sympaťačka. Bavil jsem se dobře a to i přes některé dost divné pasáže. Bavil jsem se tím, že záporná postava vyznívá lépe, než ty ultrakladné. Bavil jsem se tím, že hajzlovství je lepší než usměvavá přetvářka. Jason Sagel je filmu dost málo a ani by tam být nemusel. Timberlake je tam málo a jeho postava je divná a úchylná. Diazová stále umí vypadat dobře, ale ne tak dobře, aby zaujala teenage maldíky. Celkově příjemná zábava, příjemné překvapení.

plakát

Barbar Conan (2011) 

Tenhle druh fantasy mě moc nebere. Osvalenci se řežou, kouzelníci kouzlí, nevinné panny a světy se zachraňují. Celé je to taková upocená pohádka, která nemusí dávat moc smysl a taky nedává. Ve fiktivním světě, který je jako katalog zájezdů, z kterého ochutnáme jak zasněžené velehory, tak nekonečné pouště (vše rychle pěšky nebo koňmo), fandíme někomu kdo cestou za pomstou loupí, přepadává a vraždí a to podle klíče, že zabití jsou nutně zlí, osvobození hodní, aby využil nevinou holku ke své pomstě a mimoděk zachránil svět. Při tom všem je hlavní hrdina líčen jako spravedlivý a odvážný dobrodruh, ale chová se jako hloupý nelítostný řezník. Mimochodem, vše by se zjednodušilo, kdyby onu nevinnou pannu zapíchnul sám, čímž by zachránil svět s podstatně menší kill score. Celkově vzato mi není sympatický tenhle druh filmů a prázdný zážitek z tohoto snímku mě v tom utvrzuje

plakát

Hračičky (2011) 

U nás v kinech jako předfilm k Mupetům. Pixarovská jednohubka, která nedosahuje kvalit předfilmů k pixarovským celovečerním filmům, ale je dostečně kvalitní aby se nemusela stydět mezi ostatním krátkometrážními filmy ze stejné dílny. Kdyby byl filmeček o minutu či dvě kratší, asi by fungoval lépe.

plakát

Kazatel (2011) 

V úvodu jsem se těšil, v závěru "plakal" zklamáním. Zpočátku je nám nastíněn zajímavý pochmurný svět zítřka, aby vše sklouzlo do nudné lokální šarvátky toho nejbéčkovějšího kalibru. Dokázal bych si představit svět posledních měst a neustálý všudypřítomný boj s upíry z něhož uvidíme nějaký konkrétní osud (jako kdyby byli vetřelci na zemi a bojovala s nimi hvězdná pěchota) Bohužel od první třetiny spěje všechno k tomu aby si dali dva chlápci po čuni jeden tím asi zachránil svět a druhý dostal za vyučenou. Upíři jsou nepodstatní a i církví ovládaný svět budoucnosti (alternativní reality) je jen kulisou než nějakým silným motivem.

plakát

Zastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětí (2009) 

Oproti prvnímu dílu podstatně méně extrémní. První díl nasadil laťku vysoko na to, aby mohla být překonána, takže na něj navazuje především tím, že jej cituje a variuje na stejné téma. Menší míru "výbušnosti" bylo ale možné lépe dávkovat, takže ve výsledku je tento film srovnatelný s předchozím dílem.

plakát

Zastav a nepřežiješ (2006) 

Celý film je jako jeden dlouhý našlapaný traler, ve kterém se dějí bizarní věci bez většího smyslu. Je to laciná ale nápaditá smršť, která nenechá nikomu vydechnout. Což je trochu problém. Je to jak auto při vysoké rychlosti, které nemá kam zrychlit, přičemž právě zrychlování je to nejzábavnější. Oceňuji odvahu, nápady a totální ujetost která balancuje na hraně mezi demencí a genialitou, ale rozhodně jsem se nebavil po celou dobu tak jak jsem čekal.

plakát

Drive (2011) 

Gangsterská krimi s rychlími auty natočená jako artfilm. Film který může být hodnocen mezi 2* a 5*, přičemž to bude přesně odpovídat tomu jak se u něj kdo bavil. Není to obyčejná záležitost a osobně jsem z něj měl dost zvláštní pocit. Je v něm překvapivě málo akce, ale některé zcény jsou hodně brutální. Točí se okolo aut, ale honičky v něm takřka nejsou. Je založený na dialozích, ale ty jsou přitom hodně skromné. Je nudný, ale přitom s hutnou atmosférou. Hrdina je sympatický málomluvný stydlivka, ale i děsivý psychopatický maniak. Osbně jsem se spíš nudil než bavil a asi bych potřeboval dostat vysvětlení, proč je film jaký je, abych ho mohl vnímat ve větší hloubce.

plakát

Pan Popper a jeho tučňáci (2011) 

Přestárlý komik má nastarosti půl tuctu atraktivních ale nudných zvířat. Tom Popper, kterému všichni včtně jeho dětí říkají přijímením ve své práci manipuluje lidmi, aby mu prodali nemovitost a on jí mohl nechat zbourat. Je rozvedený a nemá nejlepší vztah s dětmi. Od svého otce, kterého nikdy moc nevídal, zdědí tučňáka resp. 6 tučňáků. Chce se jich zbavit, ale protože si je jeho děti oblíbí, tak si je nechá a využije jich, aby se sblížil se svými dětmi a pokud možno i exmanželkou. Začně dobromyslně bláznit, pak mu to přerostě pře hlavu a tučňáků se zbaví. Protože ho děti kvůli tomu nemají rádi, tučňáky ukradne nazpět a tím se stane dobrým otcem, manželem a především člověkem, což je podmínka pro zisk jedné nemovitosti a povýšení. Carrey předvádí svou klasickou roli extrovertního poloblázna, který se aktivně snaží dělat humor neustálným škleběním a hlasitými projevy. To mu jde, ale vypadá staře, takže to není ono. Tučňáci nic zajímavého nepředvádí, nejsou aktivními tvůrci humorných situací (oproti chipmunkům) ani nemluví (oproti chipmunkům). Kdyby místo tučňáků byli bobři, bylo by to zábavnější. Popperův byt přetvořený na zimní sídlo tučňáků vypadá až televizně lacině. Nějak mi uniká, co by si z filmu měli odnést děti, jaké je jeho poselství atd. atd.

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

Piráti z Karibiku = Jack Sparrow. Zatímco v původní trilogii (jinak se tomu snad říct nedá) byl Jack zásadním elementem pro bláznivý děj se spoustou zvratů a intrik, tak zde je pouhou loutkou ve službách jiných. Jackovo bláznivé chování, improvizované úniky ze zajetí a humorné souboje jsou sice podobné jako v předcházejících dílech, ale chybí jim upřímnost a smysl, takže působí dost samoúčelně. Johnyho Deppa asi tohle kašpárkování moc nebavilo. Zatímco v původních 3 dílech měli pirátské legendy a magie svoje jedinečné kouzlo, byly něčím neobyčejným a působivým, zde jsou prezentovány jako součást běžného života a není jim věnována větší pozornost, než se ukaží. Film se snaží dosáhnout úspěchu přechozích dílů, ale na to je potřeba víc než značka a pár stejných postav. Obávám se dalších pokračování...