Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (296)

plakát

Argo (2012) 

Svět už musí začít respektovat Bena Afflecka jako režiséra a ne ho mít pořád zaškatulkovaného jako toho herce s jedním výrazem ve tváři po celý film (ano, ani tento film není vyjímkou). Ben po režisérské stránce odvádí výtečnou práci, film od filmu je to lepší a lepší. Chápu, že ho to pořád táhne k herectví, ale snad přijde čas, kdy to přenechá lepším hercům než je on.

plakát

Stoupenci zla (2013) (seriál) 

Po třech dílech budu hodnotit, ať se vám to líbí nebo ne. Tohle bude skvělý. Skvělý!

plakát

Raubíř Ralf (2012) 

Jeden z nejlepších animáků vůbec. Má to všecko. Je to nádherný, je to srandovní, skvělý příběh, grafika, vynikající nápad. A závěrečné titulky? No super. Pro mě překvapení. Milé překvapení.

plakát

30 minut po půlnoci (2012) 

Aby si člověk užil tento film, musí se prokousat přes počáteční nudu, kde se vlastně vůbec nic neděje. Pak ale film začne být lepší a lepší, atmosféra začíná houstnout a končí skvělým útokem na dům v Abbottabadu. Kathryn Bigelow natočila po Hurt Locker další film s výbornou tématikou a ještě lepším scénářem. Kathryn z toho dokázala vytěžit skoro vše a výsledkem je tohle. Doufám, že Zero Dark Thirty promění aspoň jednu z pěti Oscarových nominací. Zaslouží si to.

plakát

Bídníci (2012) 

Muzikály mi nevadí, naopak. Je to dobré zpestření. Některé mohu vidět opakovaně, jako třeba Chicago. Ale nové zpracování Bídníků? První polovina filmu nuda, nuda, nuda. Opravdu mě film nebavil. Ale potom už to začalo utíkat, film byl zajímavější a zajímavější. Skvělé herecké výkony dvou hlavních představitelů, Russella Crowa a Hugha Jackmana. Kdo mě ale nejvíc potěšil, to byla Samantha Barks. Vynikající hlas, nádherný zpěv a k tomu skvělý herecký výkon. Na první film to nebylo špatné. Co mě na tomto filmu ale štvalo, byly zpívané pasáže. Bylo jich až moc. Třeba v Chicagu, Pomádě, je to hlavně o dialozích, tady je to hlavně o zpěvu. Nominaci na Oscara za výpravu lze pochopit a dokonce s tím souhlasím, to samé herce v HR a písni, ale u zbylých nominacích marně hledám důvod, proč tam jsou. No, uvidíme jakou mají šanci přeměnit nominaci ve Zlatou sošku.

plakát

Ripper Street (2012) (seriál) 

Po prvních pěti dílech hodnotím velice kladně. Prostředí Londýna v 19. století je skvělé. Výborná atmosféra. Herci hrají prim. Doufám, že seriál se ponese ve stejném duchu.

plakát

Hunger Games (2012) 

Jennifer Lawrence. Asi tě začínám milovat. Ne asi. Určitě.

plakát

Sedm psychopatů (2012) 

Woody Harrelson? Absolutely amazing!! To samé Sam Rockwell a Colin Farrell. Tenhle film táhnou oni tři. Neskutečná podívaná. Komu se líbílo V Brugách, Sedm Psychopatů bude zbožňovat taky.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Vynikající filmový počin, chvála Bohu za Quentina Tarantina. Co on dokáže s perem v ruce a za kamerou, to je něco nevídaného. Jaký má on talent na vybrání herců, na výběr hudby, to je opravdu extratřída. V tomhle filmu nejde vyzdvihnout jedna nebo více věcí, tady lze pouze vyzdvihnout film jako celek. A tenhle film jako celek je jeden z nejlepších, co se mohlo na filmová plátna dostat. Má to vše a já se nemohu dočkat na další film Quentina. PS: Hanebný pancharty řadím o něco výše než Djanga. Zatím :)

plakát

Terapie láskou (2012) 

Jedinečný film. Skvělý herecký výkon Bradleyho Coopera a Jennifer Lawrence, která si ten Zlatý Globus opravdu zasloužila. Teď už jen proměnit nominace na Oscara a bude to výborné. Tento film si obdiv zaslouží. Scénář se vyvedl, režie to samé. Co ale jiného čekat od Davida Russella, který natočil Fightera a Three Kings. Po filmu jsem začal přemýšlet o přečtení knihy, protože příběh je emotivní a myslím, že v knize budou lidské emoce popsány lépe.