Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Recenze (147)

plakát

Po čem muži touží (2018) 

Chi chi cha cha cho cho. Taky se trháte smíchy, když vidíte už asi po miliónté ty otřepané, jakože vtipné situace o tom, že ženy neumí řídit a nerozeznají račnu od klíče a chlapi nemají smysl pro módu a neumí se oblíkat? No já úplně, málem mě to přizabilo. To je totiž všechno, co v tom filmu je. Primitivní klišé, kterému se mám asi zasmát nebo co. Polívkovou fakt upřímně lituju, v jiných filmech se mi líbila, ale tady to bylo čiré utrpení. Když už asi podvacáté spadla na botách s vysokými podpatky, tak jsem obracela oči v sloup. Film hodnotím jako nevtipnou slátatninu s fóry na úrovni 10-letých školáků. Kam se poděl ten inteligentní humor ze starších českých komedií, tohle teď bude jako standard? Asi je na čase emigrovat.

plakát

Stínohra (2022) 

Úplně nechápu nízké hodnocení. V poslední době mám trochu pocit, že někteří hodnotí filmy apriori nízko jen proto, že jsou na Netflixu. Mě film zaujal, v pozitivním smyslu slova. Je to zajímavá dávka čiré deprese, ve které je několik vtipných střípků. Zejména chlapské rozhovory mezi Honzou a Michalem, ty byly prostě top. Každopádně ve mě ten příběh i ti herci zanechali silné dojmy, což se počítá. Nebaví mě filmy, na které se dodívám a vyšumí pár minut po dosledování. A to Stínohra určitě nebyla.

plakát

Zkáza paní Grace (2020) 

Já film hodnotím kladně, a to zejména kvůli Crystal Fox. Lepší herečku si v roli Grace neumím představit, dokázala dojmout, pobavit i vyvolat sympatie přesně tam, kde to bylo třeba. Bez jakéhokoliv tlačení na pilu, naopak - ta autentičnost mě úplně rozstřelila. Přistihla jsem se, že jí až nezdravě fandím a to je u filmu pochopitelně známka kvality. Scénář byl malilinko přitažený za vlasy, ale zmíněný herecký výkon hlavní představitelky to alespoň pro mě zachránil.

plakát

Smrtící smyčka 3 (2023) 

Naprosto bizarní taiwanská duchařina, kterou jsem i s vypětím všech sil nebyla schopná dosledovat. Nevím, nakolik je to tím, že pověry a pojmy ve filmu jsou běžnému evropanovi naprosto cizí a nesrozumitelné, anebo je to prostě slátanina. Nebo obojí. Co mě dostávalo byl způsob, jakým to všichni permanentně hrotí a naprosto seriózně řeší, jestli mají ten správný amulet, jestli je nepostihne kletba, když vlezou do nesprávné místnosti, nebo neudělají při tanci zahánějícím duchy jeden krok špatně, případně se během měsíce, kdy se prej otevírá brána duchů náhodou nepodívají do zrcadla a skoro všechny dialogy se točí kolem těchto prazvláštních pověr. Největší hysterie ve filmu vždy vypukne ne kvůli duchovi, ale když si někdo vzpomene, že porušil některé z 1000 absurdních pravidel anebo někde zahlédne nějaký stín. A bylo toho tolik, že mi pak už i dělalo potíže sledovat děj, který mi ve všeobecném hysterčení a řešení amuletů, rituálů, pověr a duchů tak trochu unikal. No a nakonec jsem to prostě zabalila.

plakát

Rozhodnutí nebo život (2022) 

Podle mě to propadák není, jak by se dalo usoudit z místního hodnocení. Béčkovina, samozřejmě - ale sympatická a originální.

plakát

Rytíři spravedlnosti (2020) 

Furt všude říkám, jak jsou ty severské komedie super. No asi to zatrhnu, tohle byl DĚS. Za celou dobu jsem se nezasmála ani jednou, zato pocit trapnosti byl přítomen prakticky nepřetržitě. Tohle teda ale jako fakt né!

plakát

Broadchurch - A Town Wrapped in Secrets (2013) (série) 

Tak tohle byla kvalita. Vlastně jsem ani nic moc nečekala, dokonce jsem si tak trochu myslela, že půjde o jednu z těch groteskních rádobydetektivek, u kterých většinou usínám. Naštěstí jsem se mýlila. Povedlo se tady snad skoro všechno - super scénář, který plyne přesně tím správným tempem, sem tam nějaký ten zajímavý detail, který vám něco chytře sdělí, psychologická hloubka děje ... i kdybych chtěla najít nějaký zápor, tak bych asi na nic nepřišla. Nejen závěr, ale i některé dějové posuny mě totálně rozhodily. Prostě jde o jeden z nejlepších krimi seriálů, jaké jsem viděla za dlouhou dobu. Jsem zvědavá na další série, i když s trochu bojím. Tvůrci si tímto totiž nasadili pořádně vysokou laťku. edit: Další série nezklamaly, jen jich mohlo být více :(

plakát

Terapie - Epizoda 4 (2013) (epizoda) 

Normálně jednotlivé díly nehodnotím, ale tady udělám výjimku. Ornest totiž v této roli naprosto zaválel a i přesto, že se děj točí kolem poměrně vážné věci, tak mě několikrát naprosto odboural jeho slovní a herecký projev :) Takže první díl s pragmatickým, zpruzeným a anxiózním Charvátem jednoznačně za 100 procent a těším se na další.

plakát

Come True (2020) 

Nejsem si jistá, proč má Come True tak nízké hodnocení. Jde o kvalitní mysteriózní zážitek s úžasnou atmosférou a zpracováním. I soundtrack je perfektní, dokonale podtrhuje náladu celého filmu. A tolik kritizovaný konec se mě osobně líbil, vyvolal ve mně nečekané a intenzivní pocity a postavil celé dosavadní dění do úplně jiného světla. Je to prostě jeden z těch filmů, které ve mně zanechaly silné dojmy a přemýšlela jsem o nich ještě dlouho po závěrečných titulcích.

Ovládací panel
6 bodů