Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (9)

plakát

Tanec v temnotách (2000) 

Ohromne smutny dej; Bjork byla naprosto vyborna, navic je v podstate "nehereckou"; David Morse predvedl to, na co jsme u nej zvykli, tak stejne jako Peter Stormare. Pokud chce clovek prohlubit svuj splin je to jasna volba. Diky nezvykle kamere je to navic neco trochu jineho a prijemneho. Jedinou vadou je hudba; nejak mi zpivani Bjork do tohoto filmu nepasuje a uprimne mi prislo dost protivne a vsechny sceny jsem doslova protrpel. Celkove tedy za 3.

plakát

District 9 (2009) 

Jednoduše bravo! To co ve mě vyvolala hlavně první polovina filmu bylo nepopsatelné. Dokumentární styl filmu velmi prospěl. Člověk si pořád dokola říkal, jak se to proboha mohlo stát. Vyvrcholení událostí v druhé polovině filmu byla už jen třešnička na dortu. Potěší kohokoli - skryté odkazy, akční scény, smutek, otázky a mnoho dalšího. Bezpochyby jeden z nejlepších počinů posledních let. Srovnatelné s Cloverfieldem, i když tady jde o trochu něco jiného a navíc je to dokonalejší film jako celek.

plakát

Orange County (2002) 

4* jen za Jacka Blaka. Výborná role, nešlo se nesmát. Podobného vola člověk težko najde. Při pohledu na opilého, v trenkách chodícího blba, co neustále potřebuje vzorek moči pro svého kurátora, se každému musí zvednout nálada. Jestli chcete slušnou komedii, kde se budete při některých scénách válet smíchy, tohle je ono.

plakát

Králové ro(c)ku (2006) 

Člověk si může říct, že to byla šílená blbost. Kdo ale miluje komediální talent Jacka Blacka, bude nadmíru spokojen. Když se k tomu pripočte kupa nových skladeb od Tenacious D, Ben Stiller nebo Tim Robbins, budete vzpomínat ještě hodně dlouho.

plakát

Predátor (1987) 

Pro někoho komedie (zvlášť při českém dabingu), pro někoho jeden z nejlepších akčních sci-fi filmů. Výborně zvolená hudba, na rok 87 velmi dobré efekty a výborné postavy. Ani nevím, kdo z nich může být vetší oblíbenec. Drsňák vedle drsňáka, který má svůj plán jak vyřídit neznámeho lovce. Bohužel to ve většině případů nabyla ani Dillonova plichta. Škoda jen druhého dílu, který tuhle jedinečnou podivanou tak trochu kazí.

plakát

Vrána (1994) 

Film s neskutečnou atmosférou, spojen s obrovským neštěstím. Kdo fandím komiksovým remakům v žádném případě nešlápne vedle.

plakát

Top Gun (1986) 

Scéna, kdy Anthony Edwards coby "Goose" zemře, je pro mě pořád jedna z nejsmutnějších vůbec. Ano i takový je Top Gun. Čím si však získal fanoušky je určitě detailní rozpracování bojových scén, které potěší každého obdivovatele letadel. Když tomu připočteme herce jako Tim Robbins, Tom Cruise nebo výše zmíněný Anthony Edwards, vyjde z Top Gunu velice solidní podívaná.

plakát

Monstrum (2008) 

Nic mě už dlouhou dobu nedostalo. Bylo to díky vynikajícímu podání, kdy díky kameře člověk má pocit, jako by byl sám ve víru dění. Rozklepanost rukou, občasná zmatečnost "natáčení" v žadném případě nevadí, i když se určitě najde spousta odpůrců. Je to něco jiného, nového a sakra dobrého.

plakát

Četa (1986) 

Film o Vietnamu, který se blíží více realitě težko najdete. Zprvu jsem měl obavy, jak se své role zhostí "komik" Charlie Sheen, ale dopadlo to více než dobře. Průzkumy, masakr civilistů, konflikt uvnitř jednotky, sebevražedné útoky, všudepřítomný strach. Pocitů je opravdu hodně, je to opravdové. Srovnatelné snad s legendární Apokalypsou, která se však ubírá trochu mysteriozním směrem. Tohle je realita.