Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Karlík a továrna na čokoládu

Karlík a továrna na čokoládu (2005)

Adaptace, která na plné čáře překonala sentimentem nasáklou předlohu. Skvělý Depp a jeho ksichty nad příšernými spratky. A Umpa Lumpové, ta malá stvoření milující čokoládu a jejich "spontánní" zpěv s tancem...nelze je nemilovat.

Limonádový Joe aneb Koňská opera

Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964)

Úžasná parodie, chytlavé songy, nezapomenutelné hlášky, lihuprostá whis-kola a fenomenální obsazení. Samé superlativy, ale zároveň čistá pravda. Tenhle film můžu vidět stokrát a baví mě pořád stejně.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Podle mě to nejlepší, co Tarantino natočil. Miluju dialog o evrpským McDonaldovi a taneček u Mazaného králíčka. A vtip o rajčatek v podání Umi je téměř vtipný. Paráda. Prostě film s velkým F.

Annie Hallová

Annie Hallová (1977)

Filmy, ve kterých Allen režíruje Diane Keaton, jsou vždycky skvělé. Tenhle je ale ten NEJ, Diane je roztomle naivní a má několik opravdu okouzlujících zvyků. Ládydá...

Princezna Nevěsta

Princezna Nevěsta (1987)

Náhera!! Vtipná pohádka a originální postavy. A nejkrásnější dívka na světě. Další z filmů, který se (téměř) vyrovná knižní předloze.

Život Briana

Život Briana (1979)

Život Briana je humor MP v jednom dokonalém balíčku. Parodovat žovot Ježíše zní jako klišé, ale MP jsou mnohem dál. Hlavní hrdina totiž není Ježíš, ale Brian. A Briana bych byla ochotná uctívat. Díky všem těm úžasným vtípkům se na tenhle film podívám ještě hodněkrát. Jde o nejlepší film MP a možná i celé britské kinematografie. Možná i té světové.

Rocky Horror Picture Show

Rocky Horror Picture Show (1975)

Tohle je opravdu šílené a zábavné. Šíleně zábavné. Susan Sarandon byla v mládí kočka a zbytečným studem teda taky netrpěla. Rocky horor picture show chci rozhodně vidět (a slyšet) znova!