Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Recenze (205)

plakát

Norský dům (2017) 

Je skvělý, jak si Norové dokážou udělat srandu sami ze sebe. Tuhle vlastnost s nima máme společnou :) Film ukazuje trable nově příchozích, které se Norové sice v dobré víře, ale často dost nesmyslně, snaží předělat k obrazu svému. Ne že by na tom něco bylo, ale hlavně to prosím vás neberme 100% vážně :) Jinak zpracování samotnýho filmu je sice jednoduchý, ale úderný a účinný. Taková příjemná oddychovka v týhle debilní celospolečenský atmosféře :)

plakát

Spojenci (2016) 

Obával jsem se tuctový válečný romantiky, ale naštěstí jsem dostal mnohem mnohem víc. Třeba skvělej příběh a atmosféru, několik zvratů a úžasnou Marion Cotillard. Hodně příjemný překvapení.

plakát

Imaginární lásky (2010) 

Skvělé po audiovizuální stránce, průměrné po příběhové.

plakát

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016) 

Je super, že je pořád možný natočit oslavnej film čistě a s pokorou. Při ukázce reálných fotek a videí na konci filmu člověk pomalu má problém rozlišit, co je film a co realita.

plakát

Holka s prknem (2011) 

Na první pohled tuctovej film o horách a lásce. Ale na druhej pohled tenhle anglickej humor na rakouských horách vlastně tak nějak funguje. Felicity Jones je k sežrání (mimochodem nemůžu se ubránit přirovnání k Šárce Pančochový), Bill Nighy šarmantní jako vždy, Bill Bailey jakoby se vrátil do Black Books - no a nakonec jsou z toho trochu překvapivý 4*

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Když postavíte do hlavní role hollywoodskýho akčňáku Matěje Stropnickýho (Diego Luna), tak to sice může být zajímavý, ale zároveň nemůžete očekávat nic extra. Ne vážně, film to byl sice pěknej, ale nenabídnul vůbec nic navíc - žádná propracovaná psychologie postav, žádný nečekaný zvraty nebo třeba odhalení vysvětlující něco z předchozích dílů (kromě hlavní dějové linie samozřejmě). Prostě to byla docela fajn podívaná, která ale v porovnání se zbytkem SW hodně pokulhává.

plakát

Semestr (2016) (seriál) 

Skvělá reflexe doby! Pátá hvězda především za originalitu.

plakát

Kosmo (2016) (seriál) 

Nic lepšího u nás v daném žánru už hodně dlouho nevzniklo.

plakát

Český žurnál - Český Alláh (2016) (epizoda) 

Pěknej dokument. Hlavně kvůli tomu, že se kromě dělání si srandu z Konvičky (což je až moc jednoduchý) zaměřuje i na stinný stránky oněch sluníčkářů. Celej dokument tak vyznívá jako prezentace dvou názorových extrémů, který se snažej mít co největší vliv, ale přitom téměř nikoho nezajímaj :) P.S. palec nahoru za zprostředkování záběrů ze zákulisních jednání Konvičky a spol. - to o týhle partičce vypoví hodně.

plakát

Velvyslanec (2011) 

Pro mě jeden z absolutně nejzajímavějších dokumentů, který jsem kdy viděl. Neuvěřitelně odvážně investigativním způsobem natočenej snímek popisující to nejhorší z Afriky. K čemu jsou jakýkoliv snahy o změnu, když tomuhle světu vládnou jenom peníze? Nutno uznat, že filmaři měli sakra koule a patří jim obrovskej respekt za natočení něčeho takovýho + třešničkou na dortu je satirickej (ale přesto vážnej) styl, kterým pojali charakter hlavní postavy. Ještě jednou tleskám ve stoje!