Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Memento

Memento (2000)

Memento je můj absolutně nejoblíbenější film. Proč? Hlavně kvůli tý neuvěřitelný originalitě. Ale taky kvůli tomu, jak vás film po celou svou délku drží v absolutním napětí a nutí vás přemýšlet. A do toho ten konec! Víc šokující závěr filmu jsem v životě neviděl. Memento se prostě úplně vymyká všem zavedeným filmovým standartům, a i kdyby se někdo pokusil natočit něco podobnýho, tak by se to s originálem pravděpodobně vůbec nedalo srovnávat. Doufám tak, že se nikdo nebude o něco takovýho pokoušet a Memento si už navždy uchová svojí výjimečnost :)

500 dní se Summer

500 dní se Summer (2009)

Podle mě absolutně nejlepší romantickej film. A nebudu zapírat, že hlavně kvůli Zooey. Tu ženskou prostě žeru, viděl jsem drtivou většinu jejích filmů, ale žádnej z nich se nevyrovnal 500 dní se Summer. Částečně i proto, že mi nedělalo sebemenší problém vžít se do role hlavního hrdiny a prožívat tak s nim celej příběh. Obzvlášť pak scéna "expectations/reality" je hodně silná a dost mi utkvěla v hlavě. Za mě tak jednoznačných 5*. Jo a ještě něco: PÉÉÉÉNÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍS!!!

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Jsem si asi musel píchat heroin do očí, když jsem tenkrát dal tomuhle filmu jenom 3* :) Takže teď to teda zvedám na čtyři, s tím, že pátou jsem ochotnej přidat příští Vánoce, až zase budu o něco moudřejší...:) Update 2016: s radostí oznamuju, že jsem zmoudřel (haha) a přidávám tu pátou hvězdu :)

Noc v Roxbury

Noc v Roxbury (1998)

Bože lidi, nehledejte v tom žádnou vědu nebo umění na vysoký úrovni. Tohle je 100% komedie a u takovýho filmu se má člověk uvolnit, nic neřešit a akorát se smát. A příležitostí k zasmání je ve filmu hromada. Tak na hodinu a půl vypněte vaše umělecky zaměřený mozky a bavte se!