Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi

Recenze (120)

plakát

Divadlo Kampa (2011) (divadelní záznam) odpad!

Egoisticko/exhibicionistická manéž pana Duška. Jak se tam naparuje a už skoro ani není schopen pustit ke slovu ostatní, a nedej bože, kdyby někdo disponoval opačným názorem, než on, to by byl oheň na střeše. Krásně je to vidět v tomto videu, kde naprosto neustojí klid zpěváka Zdeňka Bíny https://www.youtube.com/watch?v=KSg-YmNm1wY a reinkarnace usvědčeného podvodníka Šully je taky hodně smutná podívaná https://www.youtube.com/watch?v=psmNoRpz6Ck

plakát

Brána smrti (2015) (seriál) odpad!

Typická Poltikovičovina: jak pejsek a kočička vařili dort, ale budou všem tvrdit, že objevili odpověď na základní otázku života, Vesmíru a vůbec. Soubor ezoduchokravin, které jsou vesměs jen tlacháním o ničem. Překvapuje mě stále jen jedna věc - že si tohle může najít cestu na obrazovku ČT a k jejím financím.

plakát

Krajina ve stínu (2020) 

Já se moc těším, až čeští filmaři přestanou ignorovat události jako bylo násilné vyhnání československého obyvatelstva ordnery z pohraničí či fanatismus sudetských Němců a šikana, která na tomto území vůči českým občanům probíhala. Ano, já vím, že pak nedostanou sudetoněmeckou cenu a pár tisíc EUR k tomu jako režisrér David Vondráček, ale jsou diváci, jako třeba jsem já, kteří by to ocenili. A není pravda, že by témat bylo málo: co třeba masakr habartovských četníků  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=497923270681350&id=330742910732721 Slámovy filmy mám ráda, ale tady to trpí scénářem, který si ukousl zjevně trochu velké sousto, postavy a jejich chování se mění zcela nelogicky jak mávnutím proutku ode zdi ke zdi  bez nějakého bližšího vysvětlení jejich motivů, povrchní, naplácané a tím bohužel i nedojímavé.

plakát

Reportéři ČT (2004) (pořad) 

Mohu kritizovat kvalitu jednotlivých dílů, ale faktem je, že tohle je velmi potřebná investigativní žurnalistika, kterou v podstatě žádná jiná televize v ČR nedělá. Za díl o šarlatánovi a podvodníkovi MUDr. Janu Šulovi, dalším z desítky protégé Jaroslava Duška, bych udělila 10 hvězd, tohle je důvod, proč platím koncesionářské poplatky!

plakát

Nedej se! (1992) (pořad) 

Považovala jsem autory za profesionály, po shlédnutí dílu Utajená data, ale musím změnit názor. Dezinformací ohledně vakcín a autismu už bylo sakra dost, na ČT nepatří. MUDr. Jana Gandalovičová není objektivní zdroj a nyní během covidu se to definitivně potvrdilo. Totéž prof. Strunecká, naprosto se zdiskreditovala. Milí redaktoři - sledujte relevantní data https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14761240/ a ne lháře s poruchou osobnosti, kteří na sebe potřebují upozorňovat. Uklidňuje mne pouze jediné, že šlo o díl z roku 2015, dnes už snad ČT v kompetentnější. Díky bohu za Daniela Stacha, škoda, že nejde naklonovat.

plakát

C. G. Jung - Povedený kacíř (2020) 

Více se dozvídám o Petru Knotkovi než o samotném Jungovi. Amatérismus štábu, který pro svůj hurá výlet nedokáže předem domluvit povolení, dokresluje celé to šamanovo jurtové žvanění.

plakát

Farmaceutické koncerny - nekalá hra se zdravím lidí (2020) (TV film) 

Zajímavý dokument, který si však bohužel neodpustil některé logické zkratky a dojmologii (zejména v případě léku Depakine), které ezoterickým laikům potvrdí, že farmalobby je jedno velké zlo (půjdeme radši pít CSD a MMS :D). Tak jednoduché to opravdu není, vývoj léčiv a věda je živý organismus, který se stále vyvíjí, získáváme nové poznatky a revidujeme ty staré, nikdy nebude existovat lék, který nemá žádné vedlejší účinky, až ho někdo vynalezne, dejte mi vědět. Každopádně může přispět k debatě nakolik chceme, aby zdraví bylo obchodovatelná komodita a jakou roli má hrát stát jako kontrolor a arbitr, protože firmy se budou vždy chovat pragmaticky právě tak daleko, jak jim to povolují zákony a předpisy, to je tržní ekonomika, tak se nedivte.

plakát

Norské domy snů (2015) (pořad) 

Některé rekonstrukce mi přišly maličko zbytečné, jelikož stačilo původní opotřebovanou variantu prostě jen opravit, nevymýšlet za každou cenu něco jiného. Několik dobrých nápadů v pořadu zazní, ale často mi přišlo, že ten čistý, ale studený až sterilní styl tmavých barev, které Halvor cpe téměř všude, zabíjí romantiku místa, asi už mají Norové plné zuby dřeva a chtějí luxusnější chaty, my Češi zase toužíme utéct z paneláků a cihel ideálně do roubenky . Norové obecně mají bydlení jednoduché, ten jednoduchý čistý styl se mi velmi líbí, není nutné nic přeplácávat, v tom se můžeme hodně inspirovat. Stejně si ale nejvíce užívám pohledy na norskou přírodu a šetrný způsob, jak se k ní Norové chovají. Jenže holt jiný kraj, jiný mrav, viz nechutné komentáře latentních homosexuálů Alexis74 a hiddenWrath

plakát

Moudrost traumatu (2021) odpad!

Jak se od triviálního poznatku, který je znám všem psychologům i laikům (že všichni závislí lidé v sobě mají nějaké trauma - které ovšem ještě nemusí být tím jediným důvodem vzniku závislosti!), dostat k takovým moudrům, že rakovina Steva Jobse byla způsobena jeho traumatem v dětství, že astma způsobuje stres, nezapomněli jsme ani na farma lobby, samozřejmě. Na závěr "dokumentu", který se prakticky celý věnuje závislosti, zapějeme ódu na psychedelika, jakoby šlo o univerzální všelék. Že užívání těchto látek však není zcela bez rizika už ovšem nezazní. Ke konci tohoto veledíla se dokonce Gábor snaží vyléčit z rakoviny svou terapií jistého nebohého muže. Závěrem: Film je jen sebeprezentací a šarlatánským krasomluvem a la Jarda Dušek.

plakát

Everest (2015) 

K filmům dle skutečných událostí jsem více kritická, ta do očí bijící záměna postav Fischera a Halla je fakt nepřehlédnutelná, charakterově i herecky. Hallovi se téměř podařilo kromě sebe samotného zabít i všechny své klienty, přesto je vykreslen jako ten nejzodpovědnější horský vůdce. Scott naopak nesoudným opilcem, "Texasan" je už úplně chodící klišé. Tahat na Everest nezkušené lezce, nezajistit lana a dostatek kyslíkových bomb se holt nevyplácí. Vizuálně jde ale o podařený snímek.