Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Vzývající ticho

Vzývající ticho (2007)

"Pokud riskujete vše, nejen útrapy a bolest, ale riskujete život, obětujete vše pro váš sen, pro něco, co nemá žádnou hodnotu a nikomu tím nic nedokážete, máte jen pomíjivou chvíli na vrcholu a když sejdete do údolí, je pryč. Udělat něco takového vlastně postrádá logiku. Není to ospravedlnitelné žádnými racionálními argumenty. To je pravděpodobně důvod, proč to děláme."

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Ta nejhravější hravost všech hravostí ;) Pozitivní sympatický filmeček plný naděje a malých radostí, který mě vždy pobaví a zvedne náladu, pohlazení po duši.

Medvěd

Medvěd (1988)

Nádherné záběry, atmosféra i poselství. Tento film spoluutvářel mou dětskou představu o člověku, životě a jeho ceně. Povinná filmová "četba"!

Jdi a dívej se

Jdi a dívej se (1985)

Nejsilnější protiválečný film. Zajímavý komentář: MIMIC

Věc

Věc (1982)

Krásně mrazivě děsuplné a ta hudba, ta HUDBA tvořící dokonalou atmosféru, která postupně graduje...! Osobně považuji za nejlepší horory právě ty filmy, ve kterých toho není ani tolik vidět, jako především slyšet. Slabším povahám doporučuji film během zimních večerů sledovat pouze v kolektivu, i po těch letech je to pořád bomba ;). PS: Nedávno jsem se doslechla, že povinným rituálem pro nově příchozí polárníky/vědce na Antarktidě je společné sledování tohoto filmu...to musí být teprve zážitek :)

...a jitra jsou zde tichá

...a jitra jsou zde tichá (1972)

Nemohu hodnotit, nemám dostatek vhodých slov, proto zatím doporučuji komentář uživatele MIMIC. PS: Jestli ve filmu někdo opravdu nevidíte nic než propagandu, tak byste měli zvážit návštěvu odborníka.