Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (610)

plakát

Zabiják (2003) 

Připravili ho o práci, zabili mu manželku, zapálili dům - vzali mu vše a ještě se ho pokouší opakovaně zabít. A to neměli dělat, protože si zvolili špatného člověka a probudili v něm tygra zabijáka, známého dříve jako DUCH . Typický ničím neobvyklý film Stevena Seagala, kterému dávám své 2 * za scénáristický nápad, bojové akce a za pocity, které ve mě ten děj vyvolává ( např. hláškou - kdo krade málo, skončí na dlouho ve vězení, kdo krade ve velkém, stane se králem ) !!

plakát

Kouzla králů (2008) (TV film) 

Nikdy bych si nepomyslel, že dám pohádce pouze jednu " * ", ale stalo se ! Dle mého názoru je toto zpracování průšvih jako hrom ! Této pohádce snad neuvěří ani to nejnaivnější dítě. Navíc strašně zahráno, kdejaký ochotnický soubor by je strčil do kapsy. Ožralý kameramani, kteří "těkají" z jednoho účinkujícího na druhého a dějově též hodně slabé. Takže aniž bych byl na chlapečky, jediný bodík si za herecký výkon zaslouží Martin Dejdar.

plakát

A co když je to pravda? (2005) 

Věříte v předurčení ? Věříte v to, že co se má stát se stane ? Potom si jistě pusťte tento film, který Vaši víru plně podpoří. Film drží nad vodou několik faktorů - krása Reese Witherspoon, slušný dějový nápad a víra v osud a vyšší moc. Film který je milý a neurazí, a proto si své 3 * zaslouží.

plakát

Kdo přežije - Fidži (2007) (série) 

Pouze dvě krátké poznámky - 1/ vítězství si zasloužil YAU-MAN / chytrý člověk, ale hodně naivní jednání i hra/ 2/ DREAMZ se ukázal jako hlupák - nemohl přece počítat, že po tom svém svinstvu dostane nějaký hlas ve finále.

plakát

Fado (2007) 

Kdysi dávno jsme s manželkou dělali okružní cestu po Portugalsku. Na každém kroku jsme se setkávali s několika jejich fenomény = modré kachle - azulejos, námořní objevitelské cesty, hrdost na svou zemi a FADO. Průvodcem nám bylo vysvětleno, že hudební žánr FADO je vlastně jejich folklór, kterým si především muži ulehčovali těžký život, vyzpívávali se ze svých smutků a bolestí, nebo v něm vyjadřovali svoji lásku k rodné zemi. Za toto poselství a ukázku vlastenectví - 4 * . Škoda, že český národ již ztratil své kořeny, že lidová hudba a staré zvyky jsou pouze zájmem komerce a opustily široký lid. Kde jsou doby, kdy celá Evropa uznávala, že "co Čech to muzikant". Je mi smutno, když toto píši, a jsem si vědom, že každý s tím nemusí souhlasit, ale takto to vidím já ... .

plakát

Srdce k pronajmutí (1997) (TV film) 

Co se mi vrylo do paměti při sledování tohoto filmu ? Krátká věta - "někdo ani neumí milovat, protože ho to nikdo nenaučil " - já dodávám, že i tak se může jednat o člověka plného lásky, který ji pouze neumí dát najevo, a často se tím i trápí. Proč mám v posledních letech stále neodbytnější dojem, že slušní lidé mají v naší republice strašný problém přežít ?? Ale k filmu. Romantický, vánoční a dějem silně pohádkový příběh, který jistě nemůže nikoho urazit, ale dospělý a myslící člověk mu prostě neuvěří. Film však zapadá do vánoční atmosféry, a za to mu buďme vděčni.

plakát

Soupeři (2005) 

Přiznávám bez mučení, že hlavní dějová linie tohoto filmu šla tak nějak mimo mě. O to více mě zasáhla hudební a pohybová stránka, která byla úchvatná. Nenaplněný a nepřiznávaný milenecký vztah, vyjádřený bojovým uměním, kde se oba zamilovaní báli jeden druhému ublížit, ale zároveň se snažili dokázat, že jsou lepší, byl skvělý. Správné milování by přece mělo vypadat jako něco mezi bojem a tancem, né !?! Především za tuto stránku filmu nemohu dát méně než 3 * .

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Po shlédnutí první řady musím říci pár svých postřehů. Skvělá atmosféra, která vás doslova pohltí, velmi dobře vybraní herci a pomalu, ale jistě se rozjíždějící děj, který každým dílem rozšiřuje vaše znalosti o osobách a jejich charakterech. Zatím to není na 5 * , ale netrpělivě čekám další díly ... .

plakát

Kdo přežije (2000) (pořad) 

Pro mě to zase až taková legrace nebyla. Je těžké sledovat partu lidí, kteří místo aby drželi spolu, vymýšlí jak se zbavit jeden druhého, osnují podrazy a manipulují s ostatními, a to vše ve jménu závěrečné výhry. Jak se dá žít s lidmi, kteří vám s ústy plnými přátelství "bodnou" nůž do zad ? Není toto pouze výchova k tomu, abych nikdy nikomu nevěřil ? Jsem si vědom, že je to pro pobavení širokých mas lidí, ale je to pouze hra ??? Vím, že jsem naivní "trouba" ... .

plakát

Jezdci z jižního Bronxu (2005) (TV film) 

Ne, pro mě to nebylo zklamání. Film se opírá o myšlenku = nabídněte těm nejchudším naději, alespoň šanci na východisko z jejich bídné situace a buďte si jisti, že oni se té šance skutečně rádi, a často i velice úspěšně, chytí. Musí jim však být tato šance dána, což se bohužel stává pouze ojediněle. Jinak je film hodně zidealizován, ukazuje pouze tu lepší stránku a úmyslně vynechává a odstraňuje překážky a problémy s tím spojené. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že opravdu kvalitní práce učitele a jeho "zápal" pro nějakou činnost ( v mém případě to bylo ochotnické divadlo ) dokáže strhnout a zaujmout i děti, u kterých by jste to nepředpokládali. Za ukázání této cesty si tento film své 3 * jistě zaslouží.