Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Jeremiah Johnson

Jeremiah Johnson (1972)

Moje "srdeční" záležitost. Film tak silný, jak může být silná jenom Matka příroda, která dokáže být velmi drsná, ale zároveň i úžasně spravedlivá. Příběh muže, který se rozhodl pro návrat do přírody, aby zde i přes nepřízeň osudu našel naplnění a smysl svého života. Příroda totiž nemá ráda slova, ale vyžaduje činy. Výborný R.Redford, skvělá kamera a silný příběh, to je to, co mne nutí si tento film pouštět hodně často.

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Jeden z mála filmů, kde jsem o hodnocení nemusel přemýšlet. To co se povedlo S.Leonemu v tomto filmu je naprosto úžasné - skvělá atmosféra, vynikající herecké výkony, perfektní kamera, která nikam nespěchá, a to vše podkresleno snad nejhezčí hudbou, která kdy na filmovém plátně zazněla. Tento film mne hned s prvnímy záběry pohltil a plného emocí všeho druhu vypustil až delší dobu po odeznění závěrečných titulků. Nevím, nevím, jestli se kdy někomu podaří překonat tento western.

Sláva

Sláva (1980)

Nádherný film, který ukazuje, že i ten kdo nemá peníze a vlivné rodiče může díky svému talentu uspět v jakémkoliv oboru. Zároveň je zde i vidět. že vedle talentu je zapotřebí i veliké dřiny k tomu, aby člověk dosáhl svého cíle - být dobrý herec, tanečník, zpěvák, hudebník. Nádherná hudba i pěvecké výkony, kouzelné taneční choreografie spolu s dramatickými scénami ze soukromého života, kde se každý musí vypořádat se svými né vždy nicotnými problémy a mindráky, to vše je silnou devizou tohoto filmu, který si proto ode mne zaslouží svoji porci slávy, a tudíž i plné pětihvězdičkové ohodnocení.

Marketa Lazarová

Marketa Lazarová (1967)

Pro mne nejlepší film československé kinematografie. Ponurá atmosféra středověku Vás pohltí, až si začnete říkat - jak v tomhle mohli lidé vůbec přežít? Výborné herecké výkony /Josef Kemr/ a hlavně práce ze zvukem, který je realistický a tak typický pro filmy F.Vláčila. Do toho perfektně zapadá i příběh s nádhernou Magdou Vášáryovou a charismatickým V.Menšíkem, jako potulným mnichem. Prostě p a r á d a .

Americká krása

Americká krása (1999)

Chtěl bych mít tolik vnitřní síly, jako Lester Burnham - jsem totiž v podobné situaci, ale má to dva háčky. Za prvé,asi jsem zbabělejší a za druhé - nežiji v USA, kde si lze i takovouto revoltu dost dobře představit. Vynikající film, který si na nic nehraje - dobře vybraní herci a skvěle vypointovaný závěr.

Četa

Četa (1986)

A N O , takhle si lze představit novodobou válku /nebo agresi?/. Lidé, zmatení agitací jdou zachraňovat trpící a utlačované v jiných zemích. Většinou to jsou lidé z okraje společnosti, kteří nemají co ztratit, a jestli mají bojovat doma o přežití, nebo v cizině za žold, to po ně není tak důležité. Tam nebo tam mohou kdykoliv zahynout, ale pokud přežijí, mohou doufat v lepší život? A do tohoto pekla příjde dobrovolník ... Velmi sugestivně a realisticky natočený film, kterému jsem jeho děj téměř uvěřil, vynikající herecké výkony - proto u mne za 5.

Sedm

Sedm (1995)

Film, na který je nejlépe koukat v teplý letní den a to z důvodu, že zhruba po sedmi minutách člověku naskočí "husí kůže", která ho opustí až sedm minut po jeho skončení / někdy i později /. Téměř celý film je provázen atmosférou, která by se dala krájet,často se odehrávající v nočních hodinách za doprovodu všudypřítomného deště. Doufám, že nikdy nebudu muset řešit podobné dilema, před které byl postaven B.Pitt na samém konci filmu, protože skutečně nevím, jak bych reagoval. Plně souhlasím s názorem, že se jedná o silnou "psychárnu", ale naprosto skvěle podanou.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Hrozně špatně se mi hledají slova, kterými bych popsal, jak hluboce na mne tento film zapůsobil. Ačkoliv se celý odehrává v prostředí lidí čekajících na smrt, přesto je z něho cítit silná lidskost, která se v plném rozsahu ukáže v okamžiku příjezdu nového odsouzence. Nádherný film, kde na mne nejvíc zapůsobila věta obrovitého J.Coffeye, který řekl /malinký spojler/ : "nejsem schopen unést veškerou lidskou bolest" a požádal, aby m ulehčili a popravou ho zbavili té strašné trýzně.

Wimbledon

Wimbledon (2004)

Když mám špatnou náladu, tak si pouštím konkrétní filmy. Toto je jeden z nich - film, který mne uklidní, z kterého na mne dýchne poezie milostného příběhu, a který je ještě navíc zasazen do mého oblíbeného tenisového prostředí. Velice dobře zahraný a věrohodně podaný příběh, který člověka sice neuzemní, ale mne alespoň z duše potěší. Ještě poznámka na závěr - Kirsten Dunst je zde mimořádně roztomilá.

Interstate 60

Interstate 60 (2002)

Nenápadný film bez větší publicity, ale přesto svojí kvalitou vysoce převyšující valnou většinu v posledních letech natočených filmů. Film zabývající se neduhy současné konzumní společnosti, které dovedeny " ad absurdum" vypadají jako směšné a pro život nepodstatné, ale opak je pravdou. Lehký spoiler - mladý muž má přání poznat život takový jaký je a poznat sám sebe, a je mu to splněno velice neobvyklým způsobem. Po skončení filmu jsem si řekl, že tuto cestu bych i já rád absolvoval. Škoda, že je pouze filmová. Všem, kteří u filmů rádi přemýšlí  VŘELE DOPORUČUJI. P.S. Sestra hlavního hrdiny je zde k zulíbání .