Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (315)

plakát

Anatomie pádu (2023) 

The Shinining natočený jako soudní drama. Trochu nuancovanější, trochu vrstevnatější a o dost zapomenutelnější.

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Je to výpravné, dějové, zlobivé, až překvapivě nápadité a hravé. Humor je poměrně snesitelný. S vlastní látkou nakládají s úctou. Hardcore hráče d&d to asi dokáže urazit, ale jinak je to docela milé. Spíš 3,5 než 4.

plakát

Chlapec a volavka (2023) 

Mijazaki si tu postavil mohylu. A ta mohyla je vše převyšující maják, který na lidstvo hledí prostě a zpříma a z jeho upřeného oka tryská oslepující svit. Jaké štěstí vidět tu krásu, koupat se ve světle a vnímat jeho tíhu i žár.

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Dramaturg, který by to sestříhal na poloviční stopáž (a šlo by to snadno) by z toho vykřesal špičkovou podívanou, protože nápadité momenty to má. Takhle je to přecejen trochu úmorně samožerské.

plakát

Papežův vymítač (2023) 

Vlastně poměrně upřímné a překvapivě nevypočítavé dobrodružství, co má tónem blíž spíš k devadesátkové Mumii, než Exorcistovi. Je to zuřivě předvídatelné a svým budováním univerza pro možná budoucí pokračování trochu úsměvné, ale celkově to v kině dokáže zabavit a obejde se to bez sebeironizujicích meta vtípků, což je osvěžující.

plakát

Zabiják (2023) 

Procedurální a hypnotický, ale odpírající divákovi potěšení, občas okázale machrující, že by ho uměl nabídnout, kdyby chtěl … Napínavý po celou stopáž, trochu pubertálně se vysmívající všem - diváky počínaje, vlastními postavami konče - ale současně určitým způsobem dost banální a neobjevný.

plakát

Nene (2022) 

Myšlenkově dost podnětná a svěží záležitost, které se daří nacházet originální spojitosti.

plakát

Půlnoční mše (2021) (seriál) 

Jestli v tomhle není všechno tak nevim. I ta nízká hodnocení značí, že to ťalo do živého.

plakát

Dracula (2020) (seriál) 

Vrchol samožerství, který se tak zuřivě soustředí aby byl cool, že nějak zapomíná být čímkoliv jiným. Strašlivější než hrabě byly dialogy, vtipnější než jeho hlášky výprava. Všechny nechtěně sebeparodické formální hrátky tomu pak nasazují korunu.