Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (381)

plakát

Kramerová versus Kramer (1979) 

Naprosto brilatní snímek s excelujícím Dustinem Hoffanem. Muž, které se vzdá úspěchu kvůli svému synovi. Maryl Streep zahrála ženu, kterou ze srdce nenávidím a která mi svým chováním je odporná. Utéct od svého dítěte, dobrovolně se jej vzdát a za nějaký čas ho chtít vysoudit pro sebe. Záporák filmu jak vyšitý. A ještě se u soudu hájí tím, že je matka. Závěrečné scény, kdy otec vysvětluje svému synu že jej ztratil a opékaní toustů mě dohnaly k slzám. Nejhorší na tom je, že vše vždy odnesou děti.

plakát

Rosemary má děťátko (1968) 

Pane Bože, já bych všechny ty postavy krom Mii Farrow nejraději zabil. Tohle přesně jsem si říkal po skončení. A ten konec? Byly to její halucinace nebo skutečnosné spiknutí? Tohle bych své budoucí ženě snad nikdy nepustil.

plakát

Stopař (1986) 

Aneb nikdy neber stopujícího. Hodně dobrý film s ďáblem Rutger Hauerem.

plakát

Gándhí (1982) 

Skvělý výkon Bena Kingsleyho jako Mahátma Gándhí. Jen tak mimochodem, co bylo pro Indii lepší? Britská nadvláda nebo následná svoboda a občanské války mezi hinduisty a muslimy? Gándhího činy a skutky byly zcela výjimečné!

plakát

Magnolia (1999) 

Těžko hledám slov, prostě Takové věci se dějí. Tom Cruise zahrál toho macha fakt neuvěřitelně. Z postavy Julianne Moore jsem si rval vlasy. Každý z příběhů byl zajímavý a nic mu nechybělo. A závěrečná žabí apokalypsa? Pusa otevřená dokořán.

plakát

Paříži, miluji Tě (2006) 

Skvělé povídky střídají povídky nic moc. Pro milovníky Paříže nutnost film vidět.

plakát

Kmotr 1, 2, 3 (1992) (TV film) 

Nic lepšího na světě snad neexistuje.

plakát

Rašómon (1950) 

Konečně něco trochu lepšího od Kurosawy, kterému neumím přijít na chuť. Příběh třikrát, vlastně čtyřikrát jinak s myšlenkou, která lidstvo sužuje již od samého počátku. Toshirô Mifune baví, ovšem jako i v Sedmi samurajích hodně přehrává.

plakát

Harold a Maude (1971) 

Mám hodně rozpačité pocity. Na jedné straně opravdu výborná hudba a životní optimismus. Na druhé straně trošku morbidita a pro mě těžko strávitelná láska dvou lidí.

plakát

Sedm samurajů (1954) 

Na tento film jsem se chystal dlouho a viděl jsem 207 minutovou verzi. Tak trochu nechápu, kde je ta genialita filmu. Scény jsou zbytečně dlouhé a zhruba třičtvrtina filmu je nuda. Taktéž mě naprosto iritovala japonština, ve které se nustále řve. Jedno z největších zklamání.

Ovládací panel
11 bodů