Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (43)

plakát

Maják (2019) 

TOHLE je definice šplouchání na maják!

plakát

Psí ostrov (2018) 

Nápaditý (to se teda dalo čekat) a něžný souznění dvou vizuálních světů.

plakát

Show Leoše Mareše (2015) (pořad) odpad!

Zahraniční late night formáty mám hodně rád, bohužel se v případě ŠLeMu jedná o jejich prachsprostou vykrádačku, která může bejt zábavná jenom pro podprůměrnýho diváka, kterej nemá kapacity na to, aby se v době internetu podíval na původní - a mnohem zábavnější - vzory současnoati jako Conan O'Brien, Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel, Craig Fergusson nebo Graham Norton. Tohle se nepovedlo. Za totáče se k nám zahraniční písnička dostala tak, že se na ni našrouboval českej text a pro masy to bylo žrádlo. Potřebujeme to i v téhle době, navíc bez stopových prvků originality? Po třech dílech, u kterých jsem navzdory zvědavosti, jestli se to nezlepší, pokaždé usnul, za mě odpovídá moje hodnocení.

plakát

Jurský svět (2015) 

Raptoři, raptoři, raptoři! To je podívaná! A ta dávka nostalgie! Baví, baví, baví! Nečekaně baví. A raptoři v noci oujé! Stále nemám rád Chrise Pratta.

plakát

Mr. Robot (2015) (seriál) 

Přistupovat k seriálu bez předsudků se mi teď vyplatilo, i když bych mohl bejt vůči sérii o počítačových nebezpečenstvích vcelku skeptickej. Po prvních třech dílech mi ale Mr. Robot zatraceně vyhovuje tím, že Elliotovi z pohledu člověka naprosto rozumím a zároveň z profesního pohledu nemám vůbec páru, o čem se to mluví, ale je to moc přitažlivý. Sklíčená úzkost versus suverénní ataky. Těmhle hackerským válkám jsem nikdy zrovna nerozuměl, nikdy až doteď. Dokonce i na ty Malekovy věčně vykulený voči se dá zvyknout. Zatím nemám problém dát absolutorium, snad to nebudu muset měnit.

plakát

Kmeny - Thrash metal (2015) (epizoda) odpad!

Škoda. Na thrash jsem se těšil hodně a nevyplatilo se. U dokumentu o dokonale vyhrazeným žánru bych čekal adekvátní tempo a říz, ne tuhle nedovařenou kaši. Rád jsem se podíval do zákulisí Debustrolu, ale co jsem se dozvěděl? Že si Kolins v klidu usere? Že to mají muzikanti těžký? Poprvé z celých Kmenů musím hodnotit úplně nejníž - a jsem z toho zklamanej, protože tahle subkultura má pro dokument mnohem větší potenciál, což se podařilo zachytit aspoň u záběrů s nášivkama. Dávno už nejsem metalista, ale ani trocha té nostalgie na mě navzdory očekávání nedejchla. Škoda.

plakát

Penny Dreadful (2014) (seriál) 

Po docela slušné první sérii mi ta druhá připadá jako zbytečně nastavená kaše, s Evou Green v neustálé agónii. Osudy druhých sérií bejvají kolikrát problematický právě v tom, jak jim dochází dech, stejně to vidím u Penny Dreadful. Šestákový příběhy ze století páry - všechny na jedné, na pohled perfektní, ale nestabilní hromadě. Ze zvědavosti se dodívám do konce, i když mě to snad už ani nebaví.

plakát

Kung Fury (2015) 

- "Behold! It is me, Thor! Son of Odin and protector of mankind. Check out my pecs." - "Your pecs are epic." - "Thanks, bro." (Nemotorně se ťukne svým kladivem do hlavy a potom přijde "Stop! Hammertime!" a to už se smíchy lámu v pase.) Výborný hlášky, výbornej vizuál, výborná titulní písnička, výborný všechno. V tomhle filmu je vidět hodně srdíčka. A David Hasselhoff.