Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (60)

plakát

Lučšije v adu (2022) 

Věděl jsem, že na Ukrajině se bojuje jinak, než se doteď kdekoli bojovalo. Ale vidět to je úplně něco jiného. Tohle by měl vidět každý. Film ukazuje jednu údajně skutečnou akci někde na Donbase. Doba trvání akce - cca 2 hodiny. Počet obětí na obou stranách - enormní. Možnost přežití díky bojovým dovednostem a zkušenostem - minimální. Bez nich - nulová. Užitečnost celé akce - diskutabilní. Vliv na strategickou situaci na frontě - nulová. A takhle to tam vedou už rok. Pat jak za první světové a nulová ochota se domluvit. Na mě z toho filmu padla deprese jak hrom. Hrozně bych ocenil fundovanou recenzi od nějakých našich navrátilců z ukrajinské války.

plakát

Bitevní loď (2012) 

Každému je jasné, že to je tupé až na půdu a naprosto nereálné? OK, tak s touhle základní premisí můžem začít recenzovat. Pokud má rád někdo tenhle žánr jako já, neskutečně se pobaví. Rihanna za velkorážním kulometem a šlajfovat bitevní loď se nevidí každý den. Po pomalejším začátku se děj pěkně rozjede a hlavní hrdina, skutečně velmi sympaticky hrající Taylor Kitsch, se dostane k zodpovědnosti o níž se mu ani nesnilo. Původně jde tak trochu o divokého nezodpovědného floutka. S japonským kapitánem se snaží zabránit invazi na Oahu a posléze na zbytek světa. Ano, s japonským. A po boku WWII veteránů. USS Missouri je už opět opravena po řádění Tommyho Lee Jonese a Garyho Busaye a je připravena na novou hlavní roli. Po bleskové změně statusu z levelu ,,Muzeum" na level ,,Připravena k bojové akci" je s japonským kapitánem na palubě a naším rebelem bez příčiny připravena vyřídit mimozemskou obojživelnou loď, která oběma velitelům doteď nakopávala zadky. Mimochodem, ten americko japonský vztah dvou hlavních velitelů docela funguje. Nebýt to chlapi, napíšu i něco o chemii. Zatím přímo na ostrově bojuje beznohý mariňák po boku své krásné terapeutky s mimozemským výsadkem mano e mano. Chcete prozradit jestli uspějí? Ano, je to praštěný výpravný úlet. Ale veskrze zábavný, bez vyšších ambicí. Vyčistí hlavu, zabaví a fandové si postesknou po časech, kdy tahle bitevní monstra skutečně vládla oceánům.

plakát

Démoni Krakova - Epizoda 2 (2022) (epizoda) 

Lákalo mě přidat hvězdu za ty nahaté upírky, alu už jsem toho puberťáka v sobě nenašel.

plakát

Stín v oblacích (2020) 

Jednu hvězdu za letadla. Ještě nikdy mě u žádného filmu nenapadlo sousloví imbecilní agitka tolikrát jako u tohohle. A to jsem viděl ,,Zítra se bude tančit všude". V podstatě každý dialog, který chlapi vedli s pasažérkou odhaloval jejich toxickou maskulinitu a toxický sexismus a toxický šovinismus. Tedy kromě jednoho ,který nebyl toxický šovinista, ale zase to byl toxický srab. (Neodvážil se jí zastat) Každý hrdinčin nápad byl skvělý, každá rada úžasná ačkoliv byla nezkušený pasažér a o letadlech věděla prd. Všechny rady a nápady také byly samozřejmě zkušenými piloty zamítnuty, aby každý viděl co za tupé hovada pilotovala letadla za války v Pacifiku. A tak film pokračuje dál a dál přes různé akční eskapády one woman show až k neskutečně pitomému finále, kde čtyřicetikilová Chloe v pěstním souboji vyřídí několikanásobně silnější příšeru a zachrání všechny domlácené a demoralizované muže i když jsou to zbyteční trubci. Skutečně neuvěřitelný příspěvek ke Girls Power Movement.

plakát

Turist (2021) 

Veskrze průměrný vojensko-akční film ne nepodobný Tajným vojákům z Benghází. Produkce je celkem na úrovni, akce typicky akční, kecy vojáků přiměřeně uvědomělé. Nenudilo mě to, ale do nadšení z Brestské pevnosti jsem měl daleko.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Zmatené a málo veselé. Nudné zpracování premisy, že vykopání muslimů z Granady za Isabely Kastilské byl málem konec lidstva,

plakát

Sofie První (2013) (seriál) 

Mám pětiletou holku. Říkala super. Tak nechápu co tu kdo řeší. Fakt se ne to ti dospělí dívají, aby to mohli zplivat?

plakát

Red Faction: Počátek (2011) (TV film) 

Tož to se muselo točit u nás ve Vítkovicích. Některé scenerie jsem na beton poznal. Jen jsem netušil, že Rotschild ve století páry expandoval i na Mars. Každopádně to, co tady zavíráme, na Marsu futr vesele běží. Šichťáci si tam užívají nezávislosti, kterou patrně vybojovali stávkami, protože jiné zbraně jsem tam fakt neviděl a zlá pozemská moc je už nenutí se mýt. Jejich největší síla je ve vysloužilém modelu T 1000, který se taky nemyje. Ocelové město je v pernamentní ozbrojené neutralitě s bandou nomádů, kteří se také nemyjou, ale asi taky neradi dělájí v nepřetržitém provoze. Na jiný důvod proč se nemají rádi s Ocelovým městem jsem nepřišel. Takže dva bývalí spojenci se na sebe ksichtí jako CIA a Taliban po odsunu Rusů z Afganistanu. A toho chce využít partička neodsunutých a umytých Pozemšťanů a znovu vykopat válečnou sekyru, vlastně loď. Po vzoru Bondovských padouchů se pokusí rozpoutat MarsWar 1. Naštěstí si T 1000 vzpomene na letecký výcvik Muhammada Atty a utne jim snahu v zárodku. Jo a ještě nějaká rodina se tam dá dohromady.

plakát

Hanna (2011) 

Vzít akčně teenagerovský scénář a natočit ho způsobem, že se nudí úplně všichni, to už chce um. Myslím, že seriál o sexuálním zrání trilobitů by měl větší spád. P.S. Možná to mělo být umění a já trapně selhal v rozpoznání pravých hodnot. Jako obvykle.