Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (278)

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Dokonalá ukázka toho, co se může stát v kampani DND. Je to epické, praštěné, neskutečné, legrační a strašně zábavné. Opravdu pohlcující zážitek,který má skvělé tempo. Vůbec jsem se nepřistihl, že bych se díval na čas, přestože se tam odehrávalo tolik příběhu, že to prostě nešlo. Postavy jsou opravdu sympatické. Pokud oceňujete DND nebo jen máte rádi komediální fantasy dobrodružství, budete se bavit. Jděte do toho s nadhledem a určitě budete odměněni skvělou zábavou. CGI občas může malinko zaostávat, ale to se dá stoprocentně odpustit.

plakát

Uncharted (2022) 

Uncharted byl opravdu atraktivní film. Postavy byly velmi sympatické a mezi všemi herci bylo vidět, že funguje dobrá chemie. Tom byl neuvěřitelný. Obzvlášť se mi líbilo vtipkování mezi Drakem a Sullym. Navíc akční sekvence měly svižný spád a říz, což bylo velkolepé. Bylo to zábavné malé dobrodružství, ale co mě nejvíce nadchlo, je veškerý prostor, který má tento příběh k rozvinutí. Je jasné, že to vychází z velké a úspěšné videoherní série, ale může to plynout trochu jiným směrem než hry. Sám o sobě je tento film zábavnou podívanou, nicméně se mi zdá, že ti, kteří chtěli, aby se dokonale shodoval s videohrami, byli zklamáni a proto zanechali nižší hodnocení, než by si film zasloužil. Pokud se chcete podívat na dobrodružný film jako třeba Indiana Jones a nejste herní fanoušci, kteří budou srovnávat, bude se Vám film určitě líbit a užijete si ho.

plakát

Dolittle (2020) 

Jedná se o odlehčenou rodinnou zábavu. Vizuální efekty byly skvělé a jako obvykle úžasné výkony RDJ a Antonia Banderase a skvělé hlasy od známých herců. Když vidím tak špatné hodnocení, tak si myslím, že hodně lidí zapomíná, že cílovou skupinou jsou děti a ty tento film milují.  Doktor Dolittle a všichni jeho zvířecí přátelé mají citové problémy, které řeší, a to může dětem jen pomoci naučit se vyjadřovat podobné pocity, které mohou mít.  V průběhu filmu nakonec každý z nich najde uzdravení svých citových problémů. Za mne super oddechový rodinný film. Ideální když se vám nechce u filmu moc přemýšlet, ale chcete si užít zábavu.

plakát

Ulička přízraků (2021) 

Ulička přízraků je skvělá podívaná. Asi nejvíc se mi líbil začátek a konec, které jsou opravdu vynikající. Prostřední část pro mne není tak působivá, ale i tak je sama o sobě výborná. Líbí se mi temná atmosféra, kterou film nastoluje od samého začátku, kde mám pocit, jako kdybych koukal na Zrůdy (1932). Není to však typický drsný noir film, jde zde o zkoumání temných stránek lidského ducha, který pomalu sklouzává hlouběji do temnoty, chamtivosti a touhy, což graduje skvělým závěrem . Bradley Cooper v hlavní roli byl vynikající a jeho výkon byl tak temný, jako Londýn v roce 1888. Zaujala mne zde snad každá z vedlejších rolí jako W. DafoeC. BlanchettR. Mara nebo občas zahlédnutelný Perlman. Režie Guillerma Del Tora je úžasná a vizuálně ohromující, vše je na mimořádné úrovni, scénografie, barvy a kostýmy jsou dokonalé. Hudba Nathana Johnsona je znamenitá, adekvátně krásná a současně zlověstná (a stejně jako ve filmu Knives Out se mi líbila).

plakát

14 vrcholů: Nic není nemožné (2021) 

Klobouk dolů před Nimsem za jeho tvrdou práci, odhodlání a disciplínu. Doufám, že horolezecký svět teď začne svým šerpům více přiznávat zásluhy. Bylo zde vše - od zdolávání těch nejvyšších vrcholů až po pronikání do nejhlubších koutů svého srdce... Nimsovi se opravdu podařilo, abyste cítili všechno, co během cesty cítí on - naději, boj, odvahu, radost i smutek. Dokument vás udrží přilepené k obrazovce. Příběh, kamera a zvukové zpracování jsou prostě úžasné. Záběry z 14ti osmitisícovek jsou úchvatné. Na plný počet to bohužel za mne není, jelikož se mi to zdá krátké (radši bych viděl minisérii, protože pár věcí bylo řečeno ve dvou minutách a chtělo by to určitě víc, či delší záběry z cesty na vrchol nebo vrcholků obecně). Nicméně si nedokážu představit, kam to chce ještě posunout. Už toto bylo neuvěřitelné a "nemožné".

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Nový Spider-man nesplnil má očekávání nýbrž je úplně obrovsky předčil. Hrozně emotivní díl, který z fanoušků v kině vyždímal úplně vše. Snad 6x potlesk, křik , smích i slzy..lepší atmosféru jsem už dlouho nezažil. Tento díl je vzrušující s epickým příběhem a fenomenálními hereckými výkony a je prostě úžasný.   Tom Holland podal neuvěřitelný výkon a za mne byl lepší než v předchozích dvou dílech. Bylo vidět jak s každým dílem rostl a jak vyrostl do světa, kde nemá chvíli odpočinku. Bylo tam víc emocí než v předchozích dílech. Zendaya a Batalon spolu s Hollandem k sobě parádně pasují a dohromady tvoří celek, který je skvělý. Všichni padouši, kteří se vrací jsou super, ale nikdo nemá na Willema Dafoea aka pana Osborna. Ten vyniká na plné čáře.  Skvělá hudba od Michaela Giacchina tento zážitek skvěle podtrhla. Bylo super slyšet staré melodie, které patří ke svým záporákům. Toto je jeden z nejlepších dílů Spider-Mana..možná až film snů pro fanoušky pavouka. 100% worth it

plakát

La La Land (2016) 

La La Land je milostný příběh, ale přišel mi realističtější než většina romantických filmů. Emma Stone hraje Miu, servírku, která sní o tom, že se stane herečkou. Ryan Gosling hraje Sebastiana, který sní o tom, že se stane jazzovým hudebníkem a otevře si svůj klub. Mia ale jazz nesnáší. Vypadají jako lidé, kteří si nejsou souzeni, ale díky drobným okamžikům se vzájemně sbližují, až to nakonec přeroste v něco víc. Líbilo se mi, že celý jejich romatický poměr začal jako platonické přátelství a ne hned sexem. Takhle to bylo daleko romantičtější. Film má díky jasným a zářivým barvám v dekoracích a kostýmech výraznou atmosféru 60. let. Na rozdíl od mnoha muzikálů tam hudební sekvence nikdy nebyly přehnané (jen ten začátek mne možná trochu překvapil :D ). Po většinu času byly tlumené, účinné a krásné. Emma byla skvělá. Cítil jsem každou její emoci- radost, štěstí, touhy i smutek. Ryan se mi zde velmi líbil..a za mne perfektní.  Určité části filmu jsem nepředpovídal a byl jsem překvapen, což se mi líbilo stejně jako prvek v závěru filmu "Co kdyby..."

plakát

Duna (2021) 

Vizuálně úchvatné, akce byla dobrá, dobře zrežírované. Herecké výkony byly velmi uvěřitelné. Perfektní tempo a připravení scény pro to, co přijde. Knihu jsem nečetl, ale tento film se mi opravdu líbil. Vzbudil ve mne zvědavost zjistit více o postavách a světě ve kterém se děj odehrává. Byla to podle mne velmi solidní první část. Myslím si, že i ty, kteří knihu nečetli, může zaujmout, protože i když o ní nic nevíte, kdo by neměl rád epické vesmírné lodě a obří písečné červy? Líbí se mi i fakt, že hodně scén bylo uděláno reálně a byly postaveny gigantické sety (Budapešť-scény v sídle Atreidů na Arrakisu), aby i pro herce bylo vše reálnější a vžili se do filmu..(natáhnout green-screen umí každý blbec). Zaujal mne i fakt, že Skarsgård byl každý den v maskérně přes 7 hodin, jelikož nechtěl, aby byla jeho postava udělána digitálně..v tom případě by roli nepřijal.  Abych to ještě více rozvedl, myslím si, že tento film si získá spoustu fanoušků z řad Star Wars, kteří byli v posledních letech ze Star Wars zklamaní. Na rozdíl od Disneyho Hvězdných válek je Duna mnohem dospělejší a má skutečně hluboký lore a zajímavé postavy.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Osm hrozných je další skvělý tarantinovský film, který nezklame. Je plný bohatých dialogů, které dokáže udělat jen tarantino. Většinou se člověk v určitých momentech začne u tříhodinového filmu nudit, ale tady to nehrozí. Možná proto, že jsou skvěle udělány charaktery postav a jste pořád v napětí. Každá postava má svůj příběh. Každý se snaží přežít a překonat toho druhého. Samuel L. Jackson předvádí další dominantní výkon. Avšak výkon Jennifer Jason Leigh dle mého převýšil výkon všech. Vše podtrhuje impozantní hudba od E. Morricone (Hodný, zlý a ošklivý; Tenkrát na západě; Věc; Profesionál)

plakát

Pán prstenů: Dvě věže (2002) 

Dvě věže stojí za to vidět, jen abyste viděli bitvu o Helmův žleb. Je to jedna z nejpůsobivějších bitevních sekvencí, která se dostala na velkou obrazovku. Avšak druhý díl toho může nabídnout ještě víc...obsahuje skvělé momenty s Enty nebo hodně scén z Rohanu. Tohle je asi moje nejoblíbenější kapitola z filmové trilogie Pán prstenů. Druhý film totiž neztratil žádnou páru...tam kde najel první díl, tam pokračoval ten druhý a roste ještě dál. Bez ohledu na to, kolikrát tyto filmy vidím, stále mám u většiny scén husí kůži jako poprvé. Druhý díl mi přijde více drsnější a špinavější než díl první... kvůli válkou zničeným oblastem a velkým bitvám, které s tím souvisí. Filmy které mají 3 hodiny mi většinou přijdou nekonečné..Pán prstenů mi ale přijde, že utíká strašně rychle.