Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (10)

plakát

Spectre (2015) 

Spectre je pro mě kvalitní bondovka, která ale není tak vydařená jako Skyfall.... Vyzdvihnu tři věci: Q, úvod, krajina. Díky, že Wishaw alias mladý geek Q dostal tolik prostoru, jeho scény jsou neskutečně vtipné a je to to, co přidává filmu šťávu. No a ta úvodní scéna? Ta byla naprosto perfektní... U mě zafungovala a vcucla mě do sedačky. Poslední taková Mendesova specialitka, která se mi opravdu líbí jsou záběru na krajinu... Ty Alpy jsou tak krásné! Teď trochu od toho, co mě zklamalo... Pan Waltz.. Jasně, že byl dobrý, on to jinak neumí, ale mě asi vadilo to divadlo okolo (jako mluvení přes prostředníka, schovávání ve stínu). A taky si myslím, že ho měli zastřelt... Hans Landa nemůže sedět ve vězení. Pak pro mě byla trochu nudička ta Need for speed scéna (bez šťávy). A teď nechci mluvit za pány, ale minimálně má drahá polovička prohlásila, že jedna bondgirl by se mu možná líbila před 20 lety a ta druhá bez kruhů pod očima. Když shrnu celkový dojem, musím uznat, že se mi to líbilo a ani mi nepřišlo, že v tom kině sedím dvě a půl hodiny...

plakát

Zmizelá (2014) 

Z filmu jsem byla naprosto nadšená, a to zejména po stránce režie (je to prostě PAN režisér). Dvě věci, za které strhávám jednu *: 1) Závěr byl pro mě zklamání, nemám ráda, když se film naposlední chvíli rozhodne změnit žánr. Toto mohl být skvostný mysteriózní triller, ale ne - na poslední chvíli se rozhodne, že bude ještě trochu detektivní zápeltka... Proč? Vždyť by to bylo naprosto perfektní, kdyby úžasná Rose zůstala pouze psychoušem a ne vrahem. 2) Ben Affleck - asi není třeba to nijak do hloubky pitvat, prostě by se měl chytit za rukou s Kristen Steward a jít si zahrát do filmu "Nemám žádnou mimiku". Vyzdvyhuji jedinečnou bestii Rosamund, úžasnou napínavou a gradující režii i dobrý scénář.

plakát

Birdman (2014) 

Pro mě se tento film dá vyjádřit jednou větou... Je to divné! Marně jsem se snažila v něčem najít pointu a nějaký hlubší význam... Bohužel jsem nenašla nic, možná je to tím, že nejsem ani herec ani kritik, jinak si opravdu nedovedu vysvětlit, proč tolik oscarových nominací. Pravděpodobně se v tom někteří kritici a vysušení herci/herečky našli.... Já v tom nenašla nic, kromě zajímavé kamery za jednu hvězdičku a scénu Nortona v solárku za druhou hvězdičku. A kdo teda nakonec jel v drogách? Dcerka nebo její supertáta, který létal ulicemi NY jako poctivý uživatel LSD??

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Myslím, že tento příběh nešel natočit lépe, je to pěkný film, který nenudí a mně osobně se líbilo prokládání autentickými záběry druhé světové války. Kvalitní film s kvalitními herci... ale podle mě toho Benedict ze sebe umí vymáčknout víc :)

plakát

Chlapectví (2014) 

Za mě bohužel trochu nuda a ještě ke všemu strašně dlouhá. Jediná postava, která se chovala trochu originálně a bavila mě byla role Ethana Hawkea. Zbytek mě bohužel nezaujal... klasický sourezenceký vztah, klasická rozvedená matka mučednice a vykreslenost charakteru hlavního hrdiny dosti plochá, za mě tomu prostě chyběla šťáva. Možná jsem od filmu čekala příliš mnoho podle jedinečnosti 12ti letého projektu, ale ve finále je to, že vidíte hlavní hrdiny stárnout jediná zajímavá věc na celém filmu.

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

Pro mě byl tento film trochu Kill Bill zasazený do starého Řecko. Přijde mi navíc zbytečná zápletka otec + syn, to bylo v jedničce to samé, akorát obráceně (a divák hned ví, jak to dopadne), opakovat tu, že Sullivan je slabý a Eva je skvělá je také zbytečné... Pokud bude další pokračování, uvítala bych méně krve a více charisma...

plakát

Ona (2013) 

Tento film je divný. Chlap se zamiluje do operačního systému se sexy hlasem Scarlett Johansson a pointa je v tom, že jim to pravděpodobně nebude ideálně klapat... A proč má Joaquin ten divný knír a divné brýle?Zajímavá mi přišla vize budoucnosti o lidech, kteří budou chodit po ulici a povídat si sami se sebou (vlastně se svou elektronikou) a komunikace mezilidská se bude vytrácet.. ale koukat na to přes 2 hodiny... to nic moc.

plakát

Klub poslední naděje (2013) 

Postava Rona Woodroofa je skvěle napsaná a McConaughey ji zahrál parádně - myslím, že je to jeho životní role, která by na sošku mohla dosáhnout. Zpočátku jsem se i bála dvouhodinové stopáže, ale překvapivě film odsýpá ve velmi slušném tempu bez nudných průtahů. Tento žánr s tímto tématem se podle mě nedá natočit lépe. A Jared Leto by byl docela pěkná ženská s hezkýma nohama...

plakát

Jasmíniny slzy (2013) 

Skvěle vykreslené postavy, zajímavé dialogy a dokonce překvapivé rozuzlení (pro mě). Nemůžu říct, že by mě tento film nebavil, ale ani mě nenadchnul. Zřejmě proto, že mi ani jedna z postav nepřirostla k srdci...

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Velký Gatsby je velké nic v nádherném obalu. Krásní herci, krásné kostýmy, prostředí, atd. Ale dějově nezajímavé... Ovšem, kdo četl knihu ví, že autor filmu vymáčkl z předlohy maximum, protože ani kniha nepřetéká zajímavým dějem. Film se mi líbil, ale víckrát bych se na něj asi nepodívala, jednou stačilo.