Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 072)

plakát

Brubaker (1980) 

Je inovátoři, reformisté atd. to nikdy neměli lehké. Robert Redford hraje jak o život, jinak žádné jiné pozitiva. Děj mi přišel dosti předvídatelný a hlavně pro mě nereálný. Naštěstí ten závěr mi v porovnání s Poslední pevností nepřišel až tak k smíchu.

plakát

Bruno (2009) 

Bruno to měl ve všech ohledech obtížnější než Borat. Oproti Boratovi lidi byli připraveni na extravagantního "reportéra", takže většina vtipů, kde vystupovali lidi z ulice vycházejí naprázdno, proto si musí Bruno pomáhat hranými scénami (a těch je tam dost a dost). Jenže ani ty nefungují, protože lidi jsou už zvyklí na otevřenou homosexualitu, už to prostě není nic kontroverzního. Proto většina vtipů je jen přisprostlých, za které by se nestyděla jakákoliv jiná podprůměrná teenagerovská komedie. Tak Bruno nemůže překonat mnohovýznamnost a opravdu brilantnost vtipů Borata. Ze všech tří alter ego Sachy je tato postava nejslabší.

plakát

Brutální Nikita (1990) 

Tohle je prostě pro mě Sophiina volba. Co je lepší? Tento film nebo Leon? Oba pro mě dokonalé filmy.

plakát

Bugsy (1991) 

Barry Levinson nemá na natočení pořádné gangsterky ty pravé vlastnosti. Je to škoda, protože postava Bena "Bugsy" Siegela by dokázala utáhnout téměř každý film. Zakladatel Las Vegas je tu ale nevýrazný a jeho násilnosti jsou tu jen karikaturou gangstera.

plakát

Bůh masakru (2011) 

Roman Polanski natočil další film jen s minimem herců a minimem lokací. Smrt a dívka je rozhodně lepší a nepůsobí někdy až moc násilně, kdy si scénáristé vypomáhají různými berličkami, aby herci měli důvod zůstat v tak stísněném prostoru. Ke konci už jsem to pozoroval jen na půl oka.

plakát

Bullittův případ (1968) 

Nejedná se o žádná kriminálku ve stylu C.Eastwooda, takže nečekejte, že Steve vezme do ruky nějaký kanón a vezme zákon do vlastních rukou. Celá krimi je velice odměřená a nevtáhne vás do děje. "Kultovní" honička je ikonická a San Francisco zde hraje velikou roli. Pokud vezmu v potaz, že je to klasická honička, žádný moderní klipový střih, tak bych spíše doporučil Vanishing Point.

plakát

Butch Cassidy a Sundance Kid (1969) 

Jeden z nezapomenutelných filmů, které prostě poprávu patří do zlatého fondu světové kinematografie. Nejde k tomu říct už nic jiného, protože už to udělali ostatní.

plakát

Býčí šíje (2011) 

Chcete být gangsterka, chcete to být atmosferický drama. Ale ani na jedno nemá koule.

plakát

Caddyshack (1980) 

Totální nuda, kterou nezachrání ani Bill Murray se syslem.

plakát

Californication (2007) (seriál) 

Nová vlna seriálu, která přišla kolem roku 2004, pomalu ztrácí punc neodolatelnosti. Každý nový seriál chce být taky tak cool jako Lost, Prison Break, Heroes či Dexter. Jenže většině se to nepodaří a jsou jen ubohé kopie. Proto jsem rád, že v té záplavě průměru jsem našel nadprůměrný seriál. Hank Moody je největší sukničkář od dob Joeyho a většina z nás chlapů prožívají jeho postelové zážitky jako vlastní. Škoda jen závěru 1.řady.