Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 072)

plakát

Válka zítřka (2021) 

Čekal jsem od toho jen výplach a zábavu na sobotní odpoledne a to jsem v podstatě taktéž dostal. Příběh děravý jako švýcarský sýr, dobře natočená akce, mimozemšťani, cestování v čase, výlet na Sibiř a špatně hrajícího Pratta.

plakát

Americká vražda: Rodina od vedle (2020) 

Nebudu řešit tu zrůdu, co mohla tohle udělat. Ani nebudu rozvíjet myšlenku, že v tom může jet i ta jeho mladá kočka. Ani se nebudu pozastavovat nad tím, jak dokážou dnes lidi veřejně publikovat svůj soukromý život. Jedná se jen o takovou jednohubku, která jen tak sklouzává po povrchu. Spíše by se to hodilo do 20 minutového dílu kriminálního seriálu.

plakát

Dámský gambit (2020) (seriál) 

Určitě je to dobry seriál a za jasný 4 z 5. Ale asi by mu víc odpovídalo celkové hodnocení kolem 83 %.

plakát

Enola Holmesová (2020) 

Mám rád ty dětské filmy - Nekonečný příběh, Rošťáci atp. U tohohle filmu jsem ztratil zájem někdy za polovinou.

plakát

Herec (2020) (seriál) 

V zásadě mám jen výtku k 3. dílu této minisérie, kde tvůrci neví, kterým směrem se vydat a za mě by to chtělo lepší rozuzlení. Ale předešlé 2 díly jsou perfektní a postupná gradace je výtečná. Rozhodně stojí ze shlédnutí.

plakát

Jako v bavlnce (2020) 

Výborný thriller s perfektní Rosamund Pike (bojím se, ale že po Gone Girl začíná být zaškatulkovaná v rolích neskutečných mrch). Peter Dinklage mi tam ze začátku neseděl a bál jsem se, že jeho postava bude přehnaná karikatura, ale s postupem času tyto obavy odpadly. Do nějaké 80 minuty to krásně gradovalo a pak přišel nevyhnutelný zlom, který byl příjemným zpestřením takovýchto filmů. Po něm už se hrálo hodně na náhodu. Finální twist ale potěšil.

plakát

Město strachu: New York versus mafie (2020) (seriál) 

Taková jednohubka. Hezky se na to dívá, ale je to v podstatě jen o tom, že FBI někam dává štěnice. Určitě se z toho dá vytěžit alespoň 3 serie o 10 dílech a bude to pořád kvalitní dokument. Kopnutí do Trumpa bylo úsměvné.

plakát

Outsider (2020) (seriál) 

Prvních pět dílů za jasné 4 hvězdy s náběhem na 5. Vynikající tísnivá atmosféra a skvěle natočené jednotlivé díly se skvěle napsanými a zahranými postavami, kdy se těšíte na jejich další vývoj. Zbývajících 5 dílů je už ale na škodu a bylo by lepší je stáhnout do 1 dílu. Takhle jsem měl možnost se začít rozmýšlet nad celým příběhem a nacházet tak hodně logických děr. Škoda promarněné šance.

plakát

Ted Lasso (2020) (seriál) 

Trvalo mi cca 4-5 dílů první série, abych se chytil na daný styl seriálu, ale pak už je to ten správný feelgood seriál. Očekával jsem tedy od toho něco ve stylu Okresního přeboru, takže mě v zásadě překvapilo, jak se tu minimálně řeší samotný fotbal. V 1. sérii mi scházelo vícero vtipů. V 2. sérii už se to rozjíždí víc hlavně díky Royovi. Zároveň ale ve 2. sérii mi vadilo několik zbytečných scénaristických berliček, které z některých postav dělaly blbce. Konec však navnadil na 3.sérii.

plakát

Banda (2019) (seriál) 

1. série: uzavřenější příběh, kde každá postava má nějaký smysl a vyvíjí se. 80 %. 2. série: řada nových postav, které nejsou pro příběh podstatné, některé původní postavy se nikam nevyvíjí. Z Karla Urbana se občas stává karikatura. Pár postav (a to i původních) je na pěst. Je tu řadu příběhových přešlapů, oslích můstků a nelogičností. Co však drží tuto série nad vodou, je postava Homelandara. Tahle postava je trefa do černého a poslední díl téhle série to jen potvrzuje. 60 %.