Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 072)

plakát

Šťastné údolí (2014) (seriál) 

V celkovém hodnocení to jsou slabé 3 hvězdy. 1. série: hezký děj, správná detektivní práce, náhody a štěstí tak nebyly do očí, vynikající postava hlavní hrdinky - silných 85 %. 2. série: zklamání, 3 dějové linie, které v zásadě vyšumí do prázdna. Linie se sériovým vrahem ukončena nesmyslně, linie s vraždícím policistou ukončena směšně a linie s Jamesem Nortonem vyšuměna - slabých 40 %. 3. série: tady už je to jen slabý průměr.

plakát

Duna (2021) 

Denis Villeneuve prostě umí. I tady mě to neskutečně vtáhlo do děje. Jen jde prostě vidět, že to je první díl něčeho většího. Takže v konečném důsledku pouze slabé 4 hvězdy. Na Pána prstenů to bohužel nemá.

plakát

Loki (2021) (seriál) 

Po obstojné Wandavision, trapném Winter Soldier a utrpením jménem Dr. Stránce 2 mě tenhle seriál zahřál na srdci. První tři díly mě dost navnadili a i ten závěr mě vůbec nezklamal.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Slušná sci-fi s několika slušnými akčními scénami. Rychle to uběhlo. Neřešil jsem ani, že to patří do terminátorské ságy. Pro mě Terminátor skončil povedeným třetím dílem. Cokoliv potom už mě netrápí.

plakát

Monstrum (2022) (seriál) 

1. série (Příběh Jeffreyho Dahmera): za mě je nejlepší 6. díl série. Jinak dobře udělená série, která je na pomezí 4 a 5 hvězd. Líbily se mi i díly, které se věnují lidmi, jak je jednání Dahmera ovlivnilo.

plakát

Batman (2022) 

Na to, že na scénáři měli údajně pracovat 3 roky, je právě scénář slabinou celého filmu. Do 120 minuty se zajímavě buduje příběh, který pak v poslední hodině vezme zasvý. Určitě by nebylo na škodu film trošku pokrátit. Řada záběru je jen prázdná stylizace.

plakát

Bad Blood (2017) (seriál) 

Překvapuje mě zdejší vysoké hodnocení této sračky. Asi se to vůbec netrefilo do mého vkusu. Přijde mi to, jako když jsme s klukama na základce v sobotu viděli film s Van Damem nebo Lundgredem a pak jsme další týden opakovali scény z filmu. Mysleli jsme si, jak jsme úžasní, ale v reálu to bylo trapný. No a stejně to mají tvůrci tohohle seriálu, když si nakoukali klasiky v žánru (Kmotr, Mafiáni, Sopranovi). 1. série ještě jakžtakž ujde, neboť vychází ze skutečných událostí. Ale slyšet každý díl, že měli všechno perfektně vybudovaný a pak se to posralo. Jenže následuje scéna, jak všechny postřílejí a je zase rok klid a prosperuje se. To se mi otevírala kudla v kapse. U 2. série jsem vydržel jen do půlky třetího dílu. Dál se to už nedalo sledovat. Nové postavy naprosto trapný. Alespoň jsem si dal znovu všechny díly Sopranovi. To je naprosto jiná liga.

plakát

Rivers of Babylon (1998) 

Kniha je rozhodně o dost lepší. Ale i tak se podařilo filmu alespoň trochu vyjádřit atmosféru knížky a za to díky. Andy Hryc i Ady Hajdu tu hrají perfektně.

plakát

Podezření (2022) (seriál) 

Spíše by to mu slušely 2 díly. Takhle je to zbytečně natáhnuté. Ale v zásadě Melíšková, Barešová i Hanuš si to tu slušně dávají. Ten poslední záběr však jde mimo moje chápání.

plakát

Ted Lasso (2020) (seriál) 

Trvalo mi cca 4-5 dílů první série, abych se chytil na daný styl seriálu, ale pak už je to ten správný feelgood seriál. Očekával jsem tedy od toho něco ve stylu Okresního přeboru, takže mě v zásadě překvapilo, jak se tu minimálně řeší samotný fotbal. V 1. sérii mi scházelo vícero vtipů. V 2. sérii už se to rozjíždí víc hlavně díky Royovi. Zároveň ale ve 2. sérii mi vadilo několik zbytečných scénaristických berliček, které z některých postav dělaly blbce. Konec však navnadil na 3.sérii.