Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Thriller

Recenze (247)

plakát

ABBAmánie (1977) 

Ačkoliv Abba není zrovna moje krevní skupina, rád bych nějaký koncert v dobách největší slávy a celosvětové mánie zažil, protože při roztříštěnosti hudební scény a množství stylů je jasné, že už se něco takového nebude nikdy opakovat. Tenhle polodokument mi aspoň vytvořil vzdálenou představu, proč na tom rodiče tak ujížděli:) Mimochodem ABBáci jsou sympaťáci a Agnethin gluteus maximus rozzáří každé vystoupení, umí s ním totiž pracovat stejně dobře jako s hlasivkama.

plakát

Adela show (2010) (pořad) 

Adela je sympatická, energická, moderování bere s nadhledem a umí si vystřelit i sama ze sebe. Oproti českým talkshow jako např.Krausova je mnohem mín seriozní, spíše zameřená na odlehčenou zábavu. Líbí se mi, že se nebojí otevřeně mluvit o často opomíjených tématech, jako sex, nebo různé aférky v přítomnosti dotyčných. Nevýhodou jsou pro mě hosté, které neznám, protože slovenský showbiz nesleduju, ale to samozřejmě nemůžu dávat pořadu za zlé. Prostě stačí vybrat ten správný díl a čekat, až si Adéla se Sajfou vezmou nějakou "celebritku" do parády, ale každý den bych to nemusel.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Pro mě jedna z nejlepších pohádek i Burtonových filmů..sice je to možná nejméně "Burtonovsky divné",ale i tak celkem originální.Hlavní devizou je obsazení - všechny postavy jsou výborně zahrané,žádná mi nepřišla otravná - křehkou, ale dobrodružnou Alenkou v podání Wasikovké,která snad byla pro pohádku stvořená počínaje,přes lehce úlisného záporáka Glovera i roztomile přitroublého kloboučníka Deppa..a jako třešnička na dortu zlá červená královna Bonham Carter,která mě dostala svým zjevem i projevem - vyloženě jsem se těšil na každé další "Off with his head!":) Stejně se povedly i animované postavičky jako moudrý,neustálé hulící "housenák" a vznášející se kocour,záverečná bitva i celá vizuální stránka(jedno z nejlepších zkloubení CGI s herci). Já prostě nemám co vytknout...

plakát

Americké psycho (2000) 

Dokonalý náhled do podvědomí vyšinutého narcistického psychopata, který primárně nezabíjí pouze pro ukojení svého zvráceného chtíče, ale zaslepen sebeláskou testuje hranice svojí nadřazenosti, opovržení slabšími a sebekontroly i limity vnímání a hrozby persekuce jeho činů. Celá dějová linie se bohužel stejně tak sebestředně motá ve spirále psychopatických výlevů a šokujících scén bez pevnější nosné konstrukce. Vše je poslepováno a vygradováno především na efekt, ale bez podpory hlubšího vysvětlení vývoje Batemanova charakteru. Je to velká škoda, film měl hodně našlápnuto a mohl se stát téměř kultovním počinem. Režisérka ale bohužel nedokázala plně využít potenciál a tak nám zůstal "pouze" kvalitní psychothriller pro dospělé s několika kultovními vraždícími scénami a jednou erotickou(přinejmenším "trojka" na Collinsovo Sussudio si tuto nálepku dle mého zaslouží) a skvělým Balem.

plakát

Americký ninja (1985) 

movie: "Nutno vidět v originálním znění, ne s tím typickým amaterským overdubem a 6-tou kopií nahrávky z RTL." -přesně tu jsem měl tenkrát doma a jak mě to bavilo:) z nostalgie 3*

plakát

Armadillo (2010) 

Perfektní.Líp natočený válečný dokument si snad ani nedovedu představit. Začínáme letmím seznámením se čtyřčlenou partičkou odlétající na půlroční misi v jižní provincii Afghanistánu. Po přesunu do předsunuté základny Armadillo sledujeme rutiní vojenskou práci jako stráž zakladny, průzkum, patroly.. Počáteční touha po dobrodužství se pro ně postupně mění v nudný a deprimující pobyt - zprávy o kolegovi, který koupil kulku nebo najel na minu jsou totiž na denním pořádku. Když už dojde ke kontaktu s nepřítelem, je většinou nejtežší ho vůbec lokalizovat, protože afghánci jak známo rádi útočí stylem "vystřel a uteč", pokud možno ještě z krytu civilní budovy. Ke konci akce přibývá a dojde i na důrazný střet, u kterého zatuhne krev v žilách. Můj velký obdiv směřuje k odvaze kameramana, který s přehledem dokumentuje situaci, při které mu kulky sviští kolem hlavy a banda talibanců s rpgčkama běhá za prdelí:). To musí být sakra klidas. Právě díky přehledným a kvalitním záběrům si člověk připadá zůčastněn dění a drsné realitě. Dokument Armadillo tak 100%ně splnil svůj cíl.

plakát

Armageddon (1998) 

Kdyby mě nevytáčel Affleck,dal bych i 4*

plakát

Babovřesky (2013) odpad!

Nacpat tolik komické, srandovní legrace, která zaručeně pobaví každého silnoduchého jedince s Qi pod 70 do jedné dvouhodinové videosekvence, záludně se skrývající pod označením „film“, vyžaduje jistý kumšt i dávku odvahy. Já ale začínám Zdendu podezřívat, že rozjel svůj ďábelský sociální exkrement. Sondu, kterou se snaží důkladně prozkoumat divácké anály s cílem zjistit, jak hluboko ještě může zajít, aniž by návštěvníci kin namísto bujarého požírání popkornu hromadně a zcela dobrovolně odevzdávali občianske preukazy zřízencům jejich lokálního promítacího ústavu. Jako správného vlastence mě samozřejmě vysoká společenská účast na tomto projektu těší. Jsem rád, že Zdenda dostal příležitost i finanční podporu pro výzkum v následujících dvou etapách. Věřím, že to se svojí zarputilou buldočí povahou a velkou mírou sebereflexe dotáhne velmi daleko a jeho další dílo nebude úspěchem, ale přímo mylníkem českého výzkumu!

plakát

Babylon A.D. (2008) 

Rozhodně nevidím selhání ze strany Kassovitze. Nadupanou Dieseloidní akci má totiž pevně v rukou, ví kdy přitlačit na pilu a kdy nás nechat oddechnout. Vizuální stránka se mu také povedla a postapokalyptická atmosféra má vše potřebné- zdevastovaná města, špínu, zoufalé obyvatele i skupinky radikálů odpalujících bomby na nádraží. Vinovo drsn'áctví podporují tvrdé beaty francouzského hip-hopu. Velmi povedené akční scifi, které naprosto deklasoval debilní závěr. Takhle zpackané zakončení jsem totiž dlouho neviděl. Jestliže během celého filmu chyběla výraznější motivace v jednání všech zúčastněných, v závěrečné dvacetiminutovce byly pohřbeny její poslední zbytky.

plakát

Bastardi (2010) 

Nějak jsem čekal víc. Je tady sice jakýsi pokus o drama v podobě Magnuskovi postavy a pátrání po vrazích jeho sestry, který ale selhává na dost amatérském zpracování a hereckých výkonech. Tím bohužel nemyslím jen ty neherců, ale i veteránů jako Potměšil, Šulcová a Štastný - ten byl jako mafián téměř k smíchu. Nevím, jestli to byl záměr pro zvýšení autentičnosti, ale prostě to nefungovalo. Scénkám, kdy "bastardi" posílají učitele do pí.. a do pr.. se člověk zasměje, ale tak jednou, dvakrát. Po dvacáté během hodky a čtvrt už to není ono. Na druhou stranu - taková míra otevřenosti není v českých filmech běžná, takže si jí cením.