Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (73)

plakát

Ztraceni v Mnichově (2015) 

Ač připraven Zelenkovým rozhovorem v časopise Interview, stejně jsem byl v kině zmaten a mystifikován. Rozjezd dlouhej, dojezd se plnej šťávy, historické exkursy bomba. Tak trochu řízlej Polski film a Největší z Čechů. A tak to mám rád.

plakát

Reportérka (2015) (seriál) 

Nudná černobílá dedegtívka na sebe trefně nenechala dlouho čekat s nominací na sexistické prasátečko. Jako je fakt, že hvězdu za Voříškovou musím dát.

plakát

Přijde letos Ježíšek? (2013) 

To je tak, když vezmete mustr americký vánoční romaňtárny, koprodukujete to s mexikáncema, ať je to taky trochu internacionál a naplníte to čupr českejma hercema. A pak zjistíte, že tenhle model prostě v českým prostředí nefunguje. Ani p*čou ke zdi nejde přehlídnout, že vlastně sledujete Lásku nebeskou tak trochu po česku, tak trochu knedlíkovou kopii.

plakát

Dědictví aneb Kurva se neříká (2014) 

Každej druhej bude pindat, že to jedničce nesahá ani po kotníky. Sedláčkovo Dědictví se ale o nějaké překračování stínu nesnaží, Sedláčkovo dědictví je svébytná záležitost s velkou dávkou sentimentu, která doplácí na návaznost osudů předešlých vedlejších postav.

plakát

Dobrodružství s nahým klukem (1964) 

Dobrodružství s nahým klukem je tak akorát. Déle bych se na nahého kluka v tramvaji dívat nedokázal. A teď s kamennou tváří a vážně, haškova ironie a především pak lidé, kteří se sami parodují a ukazují v každodenním módu je fajn. "Lidi pojďte, dávají adresu, bude nahrazovat škodu" aka bacha spoiler mi v paměti utkvěla nejvíc. Trochu mě vadí vytržení z kontextu doby, kdy byla věc napsána a kdy natočena, ale vše naznačuje tomu, že to nakonec není podstatné. Lidi jsou furt stejný. Díky Járo, zase si trefil na hlavičku.

plakát

Krásno (2014) 

Kvalitní černý humor s devadesátkovým feelingem se střídá s neherectvím Ondřeje Sokola. V Krásnu jsem celou dobu hledal zápletku, a když už jsem byl blízko, tak jsem zjistil, že žádná není, a to, co asi mělo být zápletkou, ani nenyvrcholí. Jako by konec napsal někdo jiný. Kvalita filmu si s divákem hází nahorů a dolů jako na trampolíně. Záchranu hledám i v Muchowovi, a to (jako vždy) opodstatněně.

plakát

Hašišbába (2012) 

Nejen hollywoodským blockbusterem živ je filmový fanda. Ta bába má kouzlo... Má smysl pro ironii, obchodního ducha a je hezky česky xenofóbní. Jet si hoďku a půl na týhle vlně francouzskýho sucháčství rozhodně stojí.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Skvělost. Marvelovost. Komičnost. Blbost. Typickej marvelovskej blockbuster Strážci nejsou. Spíš čupr hejbací omalovánky pro otrlé adolescenty (ty žlutý lidi mají odkazovat na simpsňáky nebo jako co, cive?). Jo a hlavně prdel. Prdel to je. A boží OST, už kvůli OST musíš do kina, páč je to cukrkandl pro tvůj slech, more!

plakát

Bez návodu (2013) odpad!

V rozporuplným hodnocení se přikláním na brakovou stranu. A nepotřebuju k tomu ani ty notičky. Fuuuuu