Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (14)

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Česká variace na Na hraně zítřka, Na Hromnice o den více či Všechno nejhorší, jen v o poznání pohádkovějším duchu. Na poměry českých pohádek posledních let silně nadprůměrná podívaná. Postavy jednají v rámci svých rolí důstojně, obvyklý show-stopper český pohádek, tedy zpívající pasáž, zde byla pojata vkusně a zdaleka mi nevadila tolik jako u jiných pohádek. Efekty byly zajímavé a zbytečně nerušily, hlavní záporačka byla příjemné zpestření typického šeredného čaroděje bez charismatu. Škoda, že princezna nakonec musela odedřít všechno sama :-)

plakát

Patrola (2012) 

Sympatická dvojka parťáků, oživení a dynamika díky POV záběrům a náhlédnutí do životů dvou téměř "běžných policistů". Velice příjemné překvapení v podobě netuctového snímku, který ukazuje, že klasické scény nemusí vypadat vždy stejně.

plakát

Méďa (2012) 

Film o plyšovém medvídkovi sprostější než většina filmů, které na to vypadají... I přes pár klišovitějších scén a některých vážně neslavných hereckých výkonů musím za výborné hlášky a zajímavé spoilery dát minimálně 4,5* Za bezkonkurenční rvačku s Tedem zaokrouhluji nahoru;-) Vážně jsem se bavil a to u tohoto filmu považuji za hlavní cíl. PS: lituji maminky, které na Teddyho vezmou do kina své ratolesti:-D

plakát

Chata v horách (2012) 

Přesto, že klasické horory moc nemusím, tahle překvapivě zábavná a nevídaná kombinace hororu a sci-fi mě fakt dostala. Skvělá atmosféra, kde si každý najde něco, zajímavé psychologické pochody nejenom hlavních postav a manipulace alá "You think I'm a puppet, hmmm...".

plakát

Seznamte se, Joe Black (1998) 

Perfektní! Naprosto špičkové herecké výkony hlavních postav, kterým jsem uvěřil každý kousek jejich role. Takto chladně a především civilně podané jisté "nadpřirozeno" bylo jedinečné a jen třešničkou na dortu skvělých a propracovaných dialogů.

plakát

Navždy spolu (2012) 

Taková velice příjemná jednohubka:-) Asi moc nemá cenu polemizovat o tom, kdo jak dobře tam zahrál... prostě... hlavní postavy byly příjemné a obsazení mi sedělo. Přesto, že nejsem moc typ na tyhle vyložené slaďáky, nějak jsem se od toho nedokázal odtrhnout a celou dobu mě to velice bavilo... 4,5 * zaokrouhluji dolu;-)

plakát

Koupili jsme ZOO (2011) 

Přesto, že už od začátku bylo jasné, jak celý film dopadne a ani průběh filmu nepřinesl žádný nečekaný zvrat, který by mě alespoň trochu vyvedl z naprosto předpokládatelných situací, byl film velice příjemný na shédnutí a na kvalitě mu to téměř vůbec neubralo. Sympatické herecké obsazení a vážně pěkná atmosféra údělaly své a vůbec bych se nebál ho doporučit na příjemný večer strávený u filmu;-)

plakát

Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko (2011) 

Po shlédnutí traileru jsem se na film opravdu těšil a nemohl jsem se ho dočkat, ale nakonec jsem ani zdaleka nedostal to, po čem jsem toužil. Místo dobrodružné, zábavné a dynamické výpravy za neznámem jsem dostal velice utahanou a náladou dosti pochmurnou toulačku po NYC. Nejzajímavější myšlenky a záběry z filmu se bezproblémů vešly do traileru, který toho hodně sliboval nicméně a o zbytku filmu toho mnoho nevypovídá. Nejvíce jsem se těšil na Hankse a i v tomto směru jsem byl zklamán, jak málo prostoru dostal (nicméně to bylo dáno rolí). Alespoň trochu mi zlepšil dojem konec filmu, kde sice hlavní postava nebyla o nic méně otravná, ale vše se tak trochu uklidnilo (ikdyž "rozuzlení" bylo minimálně pro mě dost divné). 2,5 * zaokrouhluju nahoru a příjemnou kameru a lístečky od Sydowa ;-)

plakát

Černobílý svět (2011) 

Naprosto skvělý film. Tolik smutku a štěstí najednou v takto slušivém kabátku se jen tak nevidí. Tolik pochopení a zároveň nepochopení... Líbila se mi vyvážení postav, kde snad bez jediné výjimky bylo vše výborně podáno a od každého charakteru tam bylo něco. Celé to bylo velice příjemné na shlédnutí a člověka to donutilo hluboce se zamyslet.

plakát

Vyšší princip (1960) 

Nevím, jestli je tak dokonalá předloha nebo film. Nejspíš obojí...