Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (853)

plakát

Star Trek: Picard - Farewell (2022) (epizoda) 

Takže galaktická událost hrozí zničit celý sektor a je během půl minuty zastavena pár loďmi. Místo téhle série je lepší si přečíst trilogii Volání osudu.

plakát

Star Trek: Picard - Season 2 (2022) (série) 

IGN gave the season a negative review saying, it "might just be the worst season of Star Trek ever produced." The review also stated that although the season "started off in a good place, looking to amend some of the missteps of the show's freshman year ... in attempting to embrace and celebrate the things that fans love about Star Trek, the show fell into the trap of regurgitating old concepts."

plakát

Star Trek: Picard - Hide and Seek (2022) (epizoda) 

Škoda, že Picard vyrůstal ve středověku, takže se duševní zdraví jeho matky nemohlo řešit třeba nějakou psychoterapií, ale násilnými restrikcemi jejího manžela. Omezování na osobní svobodě totiž prokazatelně u žen vede ke zlepšení duševní pohody… Nebo to je naopak a nepohodu způsobuje? Těžko říct. Je osvěžující, že se seriál Picard vykašlala na feminismus a vrátil se zpět k tradičnímu tématu o labilních ženách, kterým není pomoci. A které traumatizují své děti. Taková Jana Eyrová. Ještě že v obsazení je aspoň jedna postava, chlap, Rios, duševně zdravá.

plakát

Alien Evolution (2001) (TV film) 

Původní 50minutová verze (2001) je dostupná na Blu-ray kolekci „Alien Anthology“ z roku 2010. Na DVD kolekci „Alien Quadrilogy“ je reeditovaná verze z roku 2003 (64minut), která se soustředí pouze na původní film Vetřelec. Materiály o ostatních filmech jsou prakticky smazány a naopak jsou rozšířeny materiály z filmu Vetřelec. (https://avp.fandom.com/wiki/Alien_Evolution)

plakát

Tři mušketýři: D'Artagnan (2023) 

Jen aby bylo jasno, Porthos je bisexuální, ne homosexuální. A aby bylo jasno… no a? K jeho postavě jídlo, víno, ženy, muži a zpěv sedí. A zajímalo by mě, zda těm, kdo se nad tím pozastavují, by stejně tak vadilo, kdyby bisexuální byla Eva Green ;)

plakát

Star Trek: Picard - Monsters (2022) (epizoda) 

Všichni remcají nad Discovery, zatímco Picard je ještě větší retro, než jsme doufali. První čtvrtinu dílu strávíme s otravným „V minulém díle jste viděli…“, kdy uvidíme čtvrtinu minulého dílu, jako bychom byli pitomí a nic si nepamatovali. Až na Soongovu dceru Kore, což byl v minulém díle zajímavý plot twist, akorát že v tom Picard vykrádá sám sebe, sovu první řadu, kde bylo stejné odhalení… A zatímco minulý díl jsme strávili na bále, tento strávíme psychoanalyzováním Picardovi mysli. Jako za starých dobrých devadesátkových televizních časů. A zatímco první díl nás namlsá na nezlomnou nadčasovou záhadnou borskou královnu, jak máme rádi, postupně se z ní stane domácí cestovní mazlíček, Lousie pro Juratiové Thelmu.

plakát

Audience u královny (2021) (divadelní záznam) 

Poněkud nezvyklé pořídit záznam dramatu bez diváků a divaček, tedy bez smíchu a potlesku… takové covidové…

plakát

American Horror Story - 1984 (2019) (série) 

Stylové. Sice to jede na vlně Stranger Things, včetně úvodní znělky, ale úvodní titulky jsou jedny z nejvymazlenějších televizních seriálů. A také lze ocenit opět inkluzivní obsazení, včetně transgender herečky.

plakát

Star Trek: Podivné nové světy - Děti komety (2022) (epizoda) 

Je zajímavé, jak jsou skoro všichni nadšení, přestože to je vlastně stejná zápletka jako v Discovery, jen s low budget, bez většího propracování a vysvětlení.