Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (179)

plakát

Trestná lavice (2005) 

Za pár zasmání někdy před tím zápasem alespoň 1 hvězda, ale jinak je to absolutní brak!

plakát

Premiér (2019) (seriál) odpad!

Víte jaký je rozdíl mezi psychopatem a malým klukem? Ten, že pokud si na něco hraje malý kluk, je to tím, že je to malé dítě. Jaký je rozdíl mezi běžným psychopatem a Soukupem? Ten běžný nemá prachy, tak jde do blázince. Již dlouho čekám na to, co bude stropem veškeré TV bizarnosti v ČR. Ulice běžící na Štedrý den? Ordinace v růžový prdeli sama o sobě? Zprávy TV Hovna? Zprávy TV Prima? To vše neustále proráželo stropy veškeré faktazie stále výše a výše. Pak přišla TV Jaromíra Soukupa, Talk shit Geroge Ovčáčka a konečně přichází tento skvost. Když jsem se dozvěděl, co se chystá, byl jsem dojat!!!! Já se nehorázně těšil na kulomet bizarních výblitků jak malej kluk na Matějskou pouť - ano, skoro jak psychopat. No jenže ta realita?!:-O:-/ Ten člověk vykazuje od počátků sklony magorstvá, to jsem věděl. Ale toto? Na věky věků ho zavřít do karantény a v okruhu 100km krychlových vybudovat neprostupnou olověnou barikádu.

plakát

Annabelle 3 (2019) 

Jediná dobrá věc na filmu je ta televize, ve který se přehrává budoucnost za 10 vteřin. Zbytek jakoby byla jen nadstavba kolem tohodle nápadu, zprzněná přítomností vlkodlaka. Vlkodlak, proboha proč? Týpek s kytarou si ho mastí u slepic v kurníku, jedna typka trollí po domě, kam přišla bez pozvání, další v domě kalej. Prostě teenage friendly pokračování Annabelle, který mělo snad jen vyplnit spektrum osazenstva v kinech, nic víc. Ve světe Conjuring žádný posun, žádné obohacení, což je pro mě velkým zklamáním.

plakát

La Llorona: Prokletá žena (2019) 

Poměrně nezvládnutej film s výslednou kvalitou porna. Nejhezčí žena v Mexiku byla hnusná jak noc, připomíná sysla zkříženýho s hranostajem. Naštěstí však je vyobrazena většinu svýho času na plátně "hezčeji", škaredě a ohyzně. Úvodní snad až dvě třetiny mě vábily jak ze super tráveného večera. Na začátku si vše domluvíte s úřednicí s mrdavym pohledem, potom si lehnete a přijde k vám sexy masérka co vás v latexu potírá vonnými emulzemi, potom ji vystřídá něžná rozkuřovačka a vy si vrníte slastí a čekáte na hřeb večera, kdy konečně dorazí vaše hlavní konkubína a pořádně si za****te! Ale namísto ní přijde na scénu jen trapnej hippie exkněz, kterje je kněz, ale už není kněz a kterej sype bordel po domě a zapomene přitom na druhej vchod do domu je asi jako když vás ta konkubína chce vojet, ale zapomene, že máte pohalvní úd. Následjou potyčky s lloronou kde hippík všechno jenom sleduje úchylnym pohledem a hlavou se mu honí asi něco o tom, že by taky chtěl bejt dobrej jak llorona a užívat si s malejma dětma. Pak vysvětí vodu ve venkovním bazénu a řekne, že dobrý, plnej bazen svěcený vody, vole, to dáte. To je asi jakoby vám vaše hlavní konkubína řekla:"Sice ses neudělal, ale máš dost semene na sebeuspokojení." Takže se na závěr celýho tohodle hororporna nedívate na vyvrcholení do rozevřených úst superpornstar, ale musíte se dívat, jak si ho chlápek vyhoní sám v rohu, celej zklamanej a utahanej, což ste fakt vidět nikdy nechtěli.

plakát

Sestra (2018) 

Je fajn, že Valak coby ústřední démon celého světa Conjuring dostal svůj vlastní film. Škoda, že se nejmenuje Valak, ale vzhledem k výsledku je to dost jedno. Jsou jen 2 důvody, proč tomuto braku nechci udělit odpad. Zaprvé proto, protože existuje "horor" Hostel 2, kterému nemohu udělit cenu fekálie a zadruhé díky velmi dobrému námětu. Námět o tajuplném klášteře v rumunských lesích, který je opředen mýty a legendami a v reálu je zde skutečný jakýsi portál do pekla je fajn. Ale následné dění plné nelogických, nudných, amatérských a až infantilně strašidelných scén přivádí celý film s dobrým námětem do hlubin filmových pekel. Nic na plat, že většina filmu je ve tmě a že se má divák nakonec vyděsit faktem, že v kláštěře byli hrdinové celou dobu sami s tím zlem, když to celé nefunguje, nezapůsobí, nepřesvědčí. Doufám, že to jednou někdo přetočí, s ponecháním námětu, ale mnohem lepším a hrozivějším Valakem, bez infantilní sestřičky a trapných komických cirkusáckých kousků jako plivívání kristovy krve, či její samostatný výskyt zde. Těším se o to víc na Crooked Mana.

plakát

Solo: Star Wars Story (2018) 

Doufám, že toto je vrcholem veškerého zoufalství, které přinesl Lucasův prodej nejlepší filmové zančky světa. Snad už to do větších sraček, promiňte, zajít nemůže. Samotný fakt, že vznikne film pod "zančkou" Han Solo pro mě byl splněným snem. Jakby ne, když jde o mého druhého nejoblíbenějšího hrdinu všech filmů vůbec. Možná proto takové zklamání. Han Solo zde není Han Solo. Herec se mu nepodobá, jediná grimasa mi ho nepřipomíná ani zdánlivě. To i Spielberg v Indiana Jonesovi 3 měl klučinu, kterej Harrisona Forda jen na pouhých 10 min na plátnu napodobil dosti přesvědčivě, až to bylo hezké. Ale ať ať se sebevíc odkloním od Sola jako takového, furt je to špatné. Ve všem. Robot žena jenž dala >duši< do Millenium Falcon; je mi zle. Scénu, kdy Sola a jeho nabíječku při emigraci rozdělí nějakej týpek v turniketu podle mě vymysleli 5 minut před odevzdáním filmu scénáristé z Růžovky. Ostatně celej scénář jakoby vypadl z péra Radka Johna (Sněženky a Machři po 25 letech) v kooperaci scénáristů telenovel z Novy. Absolutní degradace celého SW univerza kompenzovaná alespoň špetkou sebereflexe v podobě zrušení dalších 2 pokračování této bezduché dehonestace Hana Sola. Nikdy, ale opravdu ještě nikdy se mi nechtělo z kina více než tehdy.

plakát

To Kapitola 2 (2019) 

Jestli jednička má špatnej konec, a ona ho má, dvojka má katastrofálně špatnej konec. Dělat si celej film srandu z blbýho konce jedničky není zlý, ale zlý je to podělat ještě víc. Partička si s sebou nevzala jedinou zbraň, ani nějakou obdobu té "dětské" z jedničky, prostě šli na nelidský monstrum s holou zadnicí. Samotný souboj katastrofa. Chapadlovec tam mává končetinama tlustšíma než Halina, ale že by někoho jednoduše zaškrtil, to ne. Do toho asi nejhorší okamžik obou filmů, kdy se extlouštík a zrzka každej ocitne někde jinde, kde je něco zasypává a zatápí, to nebylo béčko, ale tak level C - E. Samotný vyvrcholení je vlastně jak sexuální akt bez orgasmu, protože To stačilo jen vyhlásit dětskými urážkami. Celkově bych dal nějaký prostor indiánům coby původním osadníkům na území Derry a méně prosturu romantickým linkám, které se do hororového žánru příliš nehodí. Asi jde o nalákání co nejširšího spektra, takové jako já to ale odlákává. Měl jsem jít raději na Tarantina.

plakát

Smrtonosná past 2 (1990) 

Jak jsem tomu mohl dát při prvním hodnocení plný počet hvězd, to je mi záhadou. Potom, co jsem to nedávno viděl, musím konstatovat, že tohle je fakt totální béčko v akčňácích. Chudák Willis, myslím, že tohle si doma moc nepouští.

plakát

Temné nebe (2013) 

Dle mého názoru výborně zvládnutý horor. U jiných filmů s 63% tohoto typu jsem ještě nezaznamenal tak funční komplex napětí, nepředvídavosti děje, hereckých výkonů, kamery a lekavosti. NEostýchám se udělit plnohodnotné 4 hvezdy. 75%

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Dílny Walt Disney zbořily filmové zákony Star Wars. Nedotknutelné se stalo dotknutým. Jak živi jsme neměli příležitost vidět, že by se Sithovi postavil se zbraní kdokoliv jiný než Jedi – ovšem nepočítám-li jeden výstřel Hana Sola na Darth Vadera. Do té doby byl tento výstřel klenotem mezi scénami. Dnes se na Sithy nejen střílí, a to s úspěšným zásahem, dokonce s nimi i bojují stormtroopeři třímající v ruce světelný meč. A dokonce i stormtrooper, který je v boji se světelným mečem poražen jiným stormtrooperem, dokáže v boji se Sithem Sithovi uštědřit zranění. No jo no. A v naší hlavní hrdince, která musí mít evidentně v krvi midichlorianů víc než Anakin, ta do té doby nepoznaná síla vře jako pára v papiňáku. Kde jsou doby, kdy se někdo musel stát padawanem. Ale budiž. Nějak nechápu, proč se tento díl podobá tolik New hope, proč První řád nezachytil na žádných radarech útok stíhaček, proč? Nebudu ale jen skeptický. Sice by se mohlo zdát, že kvalitním Star Wars odzvonilo, ale nevěřím tomu. Mám rozpačité pocity z prvního dílu trilogie stejně jako v roce 1999, kdy jsem shlédnul Skrytou hrozbu, pro mě dodnes nejslabší díl původních sérií. Tvůrci se tehdy drželi poněkud na uzdě, jako se drží dnes, ale tehdy dokázali přijít alespoň s něčím originálním, jako byly závody kluzáků, Darth Maul apod. Dále, dnes tu máme Temnou stranu reprezentovanou mladičkým, zakřiknutým, vystrašeným a slaboučkým kloučkem, který nahání strach možná tak sám sobě. Letecká bitva byla také dosti slaboučká, ale nebyla špatná. Jednu velikou chválu si ale neodpustím. Scéna s Hanem Solem, když přesvědčuje svého syna, ať nechá těch sr**ek, mě vskutku dostala! Mistrný Harrison Ford. Pro mě scéna minimálně se rovnající té slavné: ,,I am your Father!“ A v neposlední řadě musím pochválit casting, výběr našich nových hrdinů se dle mého názoru mimořádně vydařil! Odpustím si hodnocení tohoto filmu, alespoň do doby, než vyjde VIII. Nerad bych dnes dal filmu 3*, abych potom musel své hodnocení měnit. Tento film beru jako pouhou předehru, jejíž články se usadí až s dalšími filmy. Ono to ne Star Wars nebude poprvé. Pokud bych měl shrnout své pocity, původní obavy, jak špatně by to mohlo dopadnout, se nenaplnily. Mohlo to dopadnout lépe, ale spíš mnohem hůře.