Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Romantický

Recenze (149)

plakát

Lucifer (2016) (seriál) 

Člověk se musí vyloženě protrpět tři série, aby si nakonec (konečně!) mohl užít poslední tři. Proč?

plakát

Lásky čas (2013) 

Film jsem byl schopen dokoukat teprve snad na popáté, a to jen kvůli tomu, že jsem to měl puštěné jako kulisu při práci. Děj mne nebavil.

plakát

Místo u moře (2016) 

Pokud člověk film nepochopí, je to vina režiséra nebo diváka? Ten film by mohl být skvělý. Jenže autor ten příběh z nějakého důvodu evidentně nedopsal. Nejspíš ho psaní už nebavilo, tak s tím prostě seknul a řekl si, že si s tím divákova hlava nějak poradí. Kalkuloval evidentně s tím, že to bude považováno za umělecký záměr. Jenže prdlajz.

plakát

Tajemství Sovího lesa (2018) 

Typický představitel „feel-good“ filmů, s poměrně slušnými hereckými výkony a celkem jednoduchým dějem založeným na skutečné události, návratu puštíka vousatého neboli strašící sovy do Estonska po více než sto letech. Usadit se do křesla a přiblble se usmívat. Jo, tenhle film mi sedl. Česky by se film měl jmenovat Eiiny Vánoce na Strašící sově.

plakát

Záskok (1994) odpad!

Ta nadsázka, s níž byl film natočen, mě celý film vytáčela a já věděl, že to bude za jednu, maximálně dvě hvězdy. Ale ve chvíli, kdy se tam objevil ten andělskej úchyl, už to prostě nešlo vydržet a sklouzlo do odpadu.

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) odpad!

Princezna mrká jak o život, nejspíš trémou z kamery, její partner je snad zfetovanej, Neklan buď ožralej nebo ho to (pochopitelně) nebaví. Zbytek dělá zkrátka jen to, co má napsáno ve scénáři, aby dostal zaplaceno, čert vem, jak to ve výsledku bude vypadat…

plakát

Malev (2005) 

Úchvatně střelená komedie natočená nejspíš podle vzoru Života Briana. Přehlídka tupců, debilů, kreténů a naprosto vyrabovaných hovad jak v řadách Estonců, tak i jejich protivníků z Řádu německých rytířů i církve. Ono přecejen tehdy byl v Evropě vrcholný středověk a v samotném Estonsku v průběhu filmu dokonce teprve doznívá a na konci dozní pozdní doba železná, takže chytrost a vzdělanost se tam na vidle jen tak napichovat nedala, že ano. Kostýmní podívanou nečekejte. Kostýmy jsou totiž někde na úrovni vesnických čertů a Mikulášů. Trikové záběry dělali snad Ukrajinci v pauzách při sběru cibule kdesi u Peipsi. Výprava? No… jak to říct? Točilo se nejspíš tam, kde štábu zrovna došel benzín. Co je ale důležité, že film je hustě prošpikovaný od začátku až do samotného konce kouzelnými hláškami.

plakát

Den cvoka (2002) odpad!

Tohle má být komedie? Tak proč se u ní kurwa jen mračím a čím dýl na ni koukám, tím víc? Co tam je směšného? Hm, čekal jsem komedii, dostal něco totálně jiného. Brutálně depresivní nálož.

plakát

Angliština Engliština (2012) 

Až si Indové odpustí všechny ty upocené tanečky a kreténské popěvky, možná na to půjde koukat. Protože ty z toho filmu dělají českou kulisovou pohádku 4. cenové skupiny.

plakát

Sabrina (1995) 

Poměrně povedený remake (sláva!) příšerného originálu, protože do hlavní role je tu obsazena herečka a ne to dřevo sebrané kdesi na ulici kvůli ksichtu tehdy považovanému za líbezný.