Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (110)

plakát

Bridgertonovi (2020) (seriál) odpad!

Od chvíle, kdy začne být ve filmech Britská královna z dob minulých černá já se odmítám dívat a rodí se ve mě rasismus který ve mě nikdy nebyl. Od okamžiku kdy zkreslujeme realitu jako nějaký zoufalý marketing a promo etnické rovnosti, věřím že to bude mít přesně obrácený efekt a je to bohužel dobře.

plakát

Nějak se to komplikuje (2009) odpad!

Musíte mít vaginu abyste mohli alespoň částečně pochopili toto "dílo".

plakát

Hra o trůny - Železný trůn (2019) (epizoda) odpad!

Neuvěřitelně zoufalé dokončení. Pošetříme penízky pač se na to všichni stejně jak Mongolvé podíváme a natočíme šílenou sr**ku o ničem :-(.

plakát

Svět podle Daliborka (2017) 

Proč se tu spousta lidí snaží kritizovat to, co není třeba ve filmu hledat? Tohle přece není "dokument" o náckovství, který o tom vypráví komplexně a každému dojde, že ty scény nejsou plně reálně někdy určitě přihrané. Ono jak by to asi jinak natočili, to měl štáb trávit 2,5 roky v Prostějově a doufat, že něco zachytí? Já to vnímal jako vyobrazení člověka typu "Daliborek" ve kterém je krásně vidět, jak se na světí dívá, jak uvažuje a jak žije a myslím, že tohle vyobrazení vůbec není daleko od většího množství reálných lidí. To je vše, co bych v tom hledal a je to vyobrazeno skvěle. Co mi trošku chybí, je hlubší rozbor cesty k tomuhle směru a větší vykreslení jeho mládí a vztahu s otcem. Byl jsem na premiéře za účasti Režiséra, tak nám tyhle otázky zodpověděl, ale hádám, že divák v Cinestaru tyhle možnosti nemá. A je pravda, že ta Osvětim už trošku nebyla nutná a nucená scéna.

plakát

Lovec: Zimní válka (2016) 

OK, tak to krásně herecky obsadili, ale k čemu to je? Já chápu, že pohádka není reálný příběh, ale nemohlo by alespoň působit tak, že je to v rámci daného prostředí reálný příběh? Fakt mi to připomíná poslední díl Hobitta. Hrdinové, kteří přežívají situace, ve kterých by vůbec šanci přežít neměli. Spousta scén, které tam jsou jen proto, aby tahle dramatická situace mohla vůbec vznikout, přitom počínání všech osob kolem je těžce iracionální, jen aby se to mohlo odehrát. Šílený survive level hridnů zrovna podle toho, jak se to zrovna hodí do příběhu. Trapná Hobittí banda a ta takhle ubohej HappyEnding jsem už fakt dlouho neviděl. Navíc to nebylo ani vtipné, ani zábavné. Za mě teda těžká tragédie a to mám tenhle žánr docela rád.

plakát

Dvojníci (2016) 

Vůbec to nebylo špatné. Je to sice hodně odlehčená komedie, ale to se od toho taky dá přesně čekat. Ale v rámci žánru jsem se bavil dobře a aspoň to nebylo prošpekované rekalamami a produkt placementy, jak se poslední dobou stává ve většině "parádních" českých filmů. Klidně říkám, že jsem se dobře pobavil a ty vaše nádherné odpady si to fakt nezaslouží.

plakát

Divoké historky (2014) 

Na povídkový film bych se normálně téměř nikdy nedíval, protože to nepatří mezi mé oblíbené žánry. Tohle jsem pustil tak trochu kvůlli mé přítelkyni, abychom shlédli společný film. Ale byla to vážně bomba :-D. Nejen, že jsem se nesčetněkrát vážně pobavil, ale hlavně jsem ve většině příběhu cítil určité pochopení a podstatu toho, co autor myslel, podle mě to vážně líp natočit nešlo. Prostě humor spojený s něčím "hlubším" v mistrovkém podání.

plakát

Jurský svět (2015) 

Neurazí, nepotěší nějak moc. Typická Holywoodská produkce zaměřná v podstatě jen na efekty. Hezky se na to dívá a ta správná cílová skupina si v tom asi najde to svoje. Ale moc hodnotné dílo v těch ostatních ohledech to není. Je to prostě uděláno pro masu a masa to určitě ocení - tím to ale neodsuzuji, jen konstatuji. Je to tak 3-4 za mě ale spíš 3.

plakát

Just Before I Go (2014) 

:-D Bomba. Dlouho jsem neviděl tak zábavnou komedii, která by byla zároveň "hluboká" měla co říct a nikdy nenudila. Autorka těhle charakterů je téměř určitě totální pošuk, ale stejně je to parádní podívaná.