Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (60)

plakát

Agatha Christie's Poirot - Opona - Poirotův poslední případ (2013) (epizoda) 

Poslední Poirot jak se patří, jeden z nejlepších dílů celé série. David Suchet předvedl, že nehraje Poirota, ale že je Poirot :) Se vším jsem byla spokojená a nakonec jako vždy pro mě vše překvapivé, poslední sekvence je naprosto úžasná!

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Tak skončilo všechno o Středozemi (tedy prozatím :-)) Dívat se na Hobita bylo pro mě jen vzpomínání na Lotra. První díl byl jako první PP - nevinný, dojemný. Druhý díl pro mě zůstává nejlepší, už jen kvůli Šmakovi, kterého se ve trojce rychle zbavili a bohužel, tak jak byla trojka PP pro mě nejlepší, je u Hobita pro mě nejslabší. Vůbec mi nevadil příběh navíc, ale chvilkama to Jackson hodně natáhl, až moc...Ale přesto dám 4*, protože to bylo důstojně ukončení, i když pro mě byl ten konec docela urychlený, zbytečně, mohl se vypovídat a trochu přidat :-(

plakát

Klub poslední naděje (2013) 

Bylo to fakt dobré. Jednu hvězdu dávám za Matthewa. I když já ho nikdy moc nemusela, připadal mi jako takovej frajírek. V minulosti se mi líbil jen v Tropické bouři :-) Ale potom jsem viděla Oscary, Temný případ a jeho nezapomenutelného Rustyho a zkusila jsem i tento film a musím říct, že už je pro mě dostatečně přijatelný. Druhou hvězdu Jaredovi, pro mě by ještě lepší než McConaughey. Třetí dávám za námět, protože takové filmy jsou potřeba, a čtvrtou za to, že naděje umírá poslední :-)

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Se zhlédnutím tohoto seriálu jsem dlouho otálela a měla jsem důvod. Sherlocka Holmese jsem nikdy moc nemusela, ale zaujala mě verze s Robertem Downeym, tak proč si kazit dojem něčím podobným, co má Sherlocka vybarvit v jiném světle? Nakonec jsem to zkusila a jsem za to hodně vděčná, představila se mi série skvěle propracovaných příběhů do moderní doby, překvapivě dobré obsazení a výborná chemie mezi Sherlockem a Watsonem. Pokud jsem někde četla, že třetí série je pro fanoušky nejslabší, pro mě naopak byla zatím vrcholem.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

1. série: Jsem strašně ráda, že jsem si na tento seriál našla čas. Byl naprosto excelentní od začátku do konce, neuvěřitelná atmosféra, skvělé dialogy a super herecké výkony. Milovala jsem Rustyho hlášky, úvodní znělku a nevypočitatelnost děje. Po obou hlavních představitelích se mi bude ještě dlouho stýskat...100% 2. série: Super začátek, skvělé obsazení, na rozdíl od některých jsem byla za Vince Vaughna šťastná, Colin bez debat, skvěle hráli oba. Trochu mi tam neseděl Taylor Kitsch, ale to je jen otázka názoru. Po super začátku přišly trochu nudné a fádní díly (3,4) a pak se to zase rozjíždělo v dobrém tempu. Temný případ je zvláštní seriál, který má zvláštní kouzlo a i druhá řada ho, hlavně v posledních dílech, má. Zase mi to bude nějakou dobu chybět. 90 %

plakát

Bídníci (2012) 

Já miluju příběh Bídníků, proto jsem si nemohla nechat ujít asi už stou nebo kolikátou verzi. Miluju to hrané, psané ale i zpívané (moc se mi líbílo muzikálové představení v MD Brno). Tento film mi kombinuje vše, dokonce kopíruje i mou představu Jeana Valjeana. Možná to pěvecky od některých není úplně ono, ale kdo se stará - má to atmosféru a skvělé herecké výkony (Hugh Jackman a Anne jsou naprosto bezchybní :-))

plakát

Amadeus (1984) 

To, že je Forman skvělý, bych věděla i bez tohoto filmu a několika Oscarů, který film získal. Mozart je jeden z mála skladatelů, u jehož hudby a životního osudu přímo žasnu. Takže film se stal pro mě povinností. Komentář píšu až po tom, co jsem film viděla asi 3x a můžu vypíchnout moje highlighty: 1. Salieri jako vypravěč - skvělý nápad vyprávět příběh hudebního génia z pozice jeho protivníka, 2. Mozartův smích, 3. výběr obou hlavních představitelů (škoda, že Oscar je jen jeden), 4. spolupráce obou skladatelů v závěru na Requiemu - to je naprostá lahůdka pro znalce i laiky, jak něco takového vzniká :-) 5. Salieriho průjezd blázincem a přednáška o průměrnosti :-) I když Forman nastínil určité teorie, nezdůraznil Prahu (!) jako Mozartovo útočiště před Vídní, pořád je to jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděla.

plakát

Havran (2012) 

Edgar Allan Poe patří mezi moje vůbec nejoblíbenější autory. Vždycky si nějakou jeho povídku ráda přečtu znova a žasnu nad jeho vypravěčským uměním a horrorovými nápady, které samozřejmě musím přičítat i době, ve které žil. Za prvé jsem ráda, že film Havran vznikl. Za druhé se mi líbil výběr Johna Cusacka. Za třetí mi ani nevadily ty konspirace a zdovolením blbosti, kterými je film přímo prošpikovaný. Prostě a jednoduše zachytil atmosféru Poeových povídek a nutně vše nemusí být dle pravdy, že? Ale proč si nenajít ve zlomeném a zhýralém géniovi trochu dobra, obětování a spravedlnosti :-D

plakát

Metoda (2005) 

Metodu jsem viděla vzápětí po filmu Exam (2009) a musím tedy říct, že Exam pro mě byl mnohem údernější a thrillerový. Metoda je sice klidné drama o výběrovém řízení, ale na mě to bylo chvílemi až moc "ukecané". Film na mě působí až dokumentančím způsobem a asi bych ještě odebrala jednu hvězdu za závěr, který mě vůbec nepřekvapil a na to u takto vyhrocených psychologických filmů přímo čekám :-)

plakát

Zkouška (2009) 

Tady ty filmy typu Kostka, Saw, Experiment mám fakt ráda. Tento mě bavil, ne že by se herci nějak přetrhli, nebo že se některé věci nedaly očekavát, ale bavilo mě to, nebylo to zdlouhavé ani nudné (na to, že se odehrává celý film v jedné nevýrazné místnosti!). Konec mi přijde takový zbytečně urychlený, po dobře rozjetém začátku.