Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (7)

Šestý smysl

Šestý smysl (1999)

Naprostá klasika od jednoho z mých nejoblíbenějších režisérů. Dá se vytknout, že jakmile znáte finální rozuzelní, film ztrácí na přitažlivost...ale stejně vám to nedá, abyste se na něj podívali znovu a uvědomili si, jak je vše dotáhnuto k dokonalosti a vymyšleno do posledního puntíku.

Memento

Memento (2000)

Budu se snažit nenechat se ovlivnit faktem, že Christopher Nolan je můj nejoblíbenější režisér...a faktem, že jeho bratr Jonathan je můj velký vzor na poli scénáristiky...a faktem, že Memento je můj TOP10 snímek...To se zkrátka pokusím nevzít v potaz, i když se to zdá v tuto chvíli dost těžké. Takže... - „Where was I?“ Mám-li to vzít chronologicky, pohltí vás už úvodní scéna, ona pověstná vražda pozpátku. To ovšem ještě netušíte, že pozpátku nakonec bude i celý snímek. Nolan svou schopností vyprávět spletité příběh ještě spletitěji proslul již ve svém prvním celovečeráku The Following a stejně tak v případě Mementa dokázal spojit skutečně zajímavý námět (první impuls k natočení filmu dala právě povídka Nolanova bratra Jonathana) s neméně zajímavou formou. Jisté je jen to, že během prvního zhlédnutí budete pravděpodobně beznadějně tápat, nejednou se sami sebe zeptáte „Co je vlastně přítomnost a co se už stalo?“ a s největší pravděpodobností vám to ani po strhujícím závěru plně nedocvakne - A TO JE PRÁVĚ KOUZLO TOHOTO SNÍMKU. To tápání totiž bude zatraceně zábavné a vám to ve výsledku stejně nedá než se na film podívat znovu...a znovu...Přidejte si k tomu výtečného Guye Pearce v hlavní roli, báječně nevypočitatelnou Carrie-Anne Moss, pár nezapomenutelných vtípků („So, what am I doing? Ah, I’m chasing this guy...No, he’s chasing me.“) a máte ryze pětihvězdičkový výsledek. Jeden z nejoriginálnější a nejlépe zpracovaných thrillerů všech dob. Na druhou stranu, jste-li z těch, kteří mermomocí chtějí mít u filmů jasno, pak raději ruce pryč.

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Naprosto pohlcující film, který je koncertem hereckých talentů, souborem nočních můr psychopatického mladého schizofrenika a podivnou meditací na témata jako je cestování v čase, osud, dobro a zlo a mnoho dalších. Film na který nikdy nezapomente - a který po zhlédnutí buď navždy zatratíte, anebo zařadíte do svého TOP5

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Až jsem nechtěl věřit, že Dark Knight muze skutecne byt tak kolosalni, podmanivy, do posledniho detailu propracovany film. A on je! A kdo je skutecnym hrdinou? Heath Ledger. On nezemrel, jen si z nas vsech vystrelil. Neni to nejlepsi film vsech dob, neni to film s nejvetsi umeleckou hodnotou, ale JE to nejlepsi popcorn a snimek, ktery bych doporucil kazdemu. Jdete na to.

Mechanik

Mechanik (2004)

Vyborny snimek, nepostradajici vynikajici atmosferu, ktera vas zarucene vtahne jiz pri prvni zaberu, radne semele na smrsknutou kulicku znepokojeni a nevolnosti a vypusti az na konci, s jednou jedinou myslenkou vrtajici vasi hlavou...Jak proboha mohl Christian Bale podstoupit tak drastickou hubnuci kuru kvuli filmu, jenz zdaleka neni mainstream a ktery pravdepodobne nebude trhat zebricky navstevnosti?!! Inu, i tim me Bale utvrzuje v mem nazoru, ze se jedna o zatracene dobreho herce, herce s proklate velkym H. Nejenze se totiz dobrovolne transformoval v neskutecne vyhublou trosku, ale zaroven pritom vsem nezapomel jeste do sve role vlozit vsechen svuj herecky um. Na to se neda jinak nez smeknout. Nicmene, jak jiz jsem rekl, to bude tak jedina myslenka, ktera se vam pri zaverecnych titulcich bude honit hlavou - velmi zajimave rozjety pribeh totiz dostava prachobycejnym finalnim rozuzlenim poradne na frak...Presto ale Machinist neni jako ostatni filmy, ktere selzou pri vyvrcholeni. U tohoto filmu nebudete mit pocit ochuzeni, pocit, ze jste vyhodili sve penize za nic. Tezko rict proc, mozna je to prave diky neuveritelnemu Baleovu vykonu, mozna i kvuli zminene atmosfere, ktera je husta jako krupicova kase. Ve vysledku to tedy na ty 4 hvezdy urcite vyda.