Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Drama

Recenze (42)

plakát

Muž z oceli (2013) 

Kdyby film obsahoval o polovinu méně bitev, bylo by to za pět hvězd.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Sálem zněl hlasitý smích, mručení nesouhlasu a odmítavé vzdechy. Tvůrci vykradli ikony fantazy, sci-fi, Bradavice, Burtona, Leoneho a kdoví koho dalšího...

plakát

Tron (1982) 

Námět filmu je velmi zajímavý: "Jaké je to vlastně v počítači?" Bohužel jeho potenciál není vůbec vytěžený tak, jako třeba v seriálu ReBoot a celý děj filmu je až přímočaře nudný, prvoplánovitý a plný klišé. To je umocněno tím, že ze začátku filmu se nám snaží tvůrci představit programy jako entity chovající se přesně podle jim daných pravidel a funkcí. V průběhu filmu se z nich ale stávají bytosti, které se chovají jako normální lidé. Tento fakt je v naprostém rozporu s prostředím, což asi nejvíc bije do očí, když se Tron s Yori začnou líbat. Proč by se měli dva programy líbat? Jak by mezi nimi mohlo vůbec vzniknout něco takového jako přitažlivost? O nesmyslnosti takového svazku ani nemluvím. Jedinou devizou filmu se tedy stává jeho vizuální zpracování a dnes i základ znalostí pro film TRON: Legacy.

plakát

Reboot (1994) (seriál) 

Abych mohl sledovat tento seriál, vstával jsem v sobotu ráno o půl šesté...

plakát

TRON: Legacy 3D (2010) 

Film TRON z roku 1982 jsem nehodnotil moc pozitivně. Po vizuální stránce mě sice zaujal, ale dějová linie mi neseděla. Byl příliš přímočarý a plný klišé. Nevyrovnanost mezi tím, jak by se měli chovat programy a to, že se chovali jako lidé byla až moc do očí bijící. To byl ale TRON. V jeho následovníku TRON: Legacy je ale vše postaveno trochu jinak. Programy už nejsou definovány jen svou funkcí, ale mají své vlastnosti, dokonce bych řekl i životy a jsou umístěny do světě ne zcela nepodobnému našemu. Je sice pravda, že i nyní mi lehce skřípěly zuby při představě programu, co pije drink a tančí v rytmu techna, ale tentokrát ne tolik jako v případě prvního filmu. Děj tady také není tak přímočarý, i když stejně moc dobře víte, jak to dopadne a co se vizualizace snímku týče, radost pohledět. Tento film rozhodně stojí za to vidět, ale pro plnohodnotný zážitek doporučuji nejprve shlédnout první TRON.

plakát

Zpívání v dešti (1952) 

Nemám co dodat. Nádhera. V každém záběru je vidět, že jej dělal člověk znalý řemesla, ať už jde o scénu, kameru nebo výkony herců, tedy tanečníků. A největší hvězdou tohoto filmu je pro mě Donald O'Connor. Kdykoliv byl na scéně, prozářil film něčím hrozně příjemným a lidským, on tu roli nehraje, on je ta postava.

plakát

Sága o Biornovi (2011) 

Animace je pěkná, děj odsýpá, člověk se u něj pousměje a pointa je nenadálá... co víc si přát.

plakát

Anděl Páně (2005) 

Nápad zdařilý, provedení pěkné, ale ten děj... zbytečně natahovaný, kdyby se tak vynechali scény se svatými a podobné blbinky, celý film se sestříhal tak na 45 až 60 minut, bylo by to jasných pět hvězd, ale takto ne. Před dvěmi hvězdami film zachránili pánové Trojan, Dvořák a Bartoška.

plakát

Articles of War (2009) 

Kdo kdy z kluků nechtěl mít koženou bundu s beránkem a rozpláclou brigadárku na hlavě? A kdo z nás všech, co vyrůstali na Memphiské krásce, Bitvě o Británii a Nebeských letcích jsme si kdy uvědomili, že nemusíme být vřdy hlavními hrdiny, ale i komparzisty, kteří se v plamenech řítí k zemi. A o tom tento film je... o iluzi a realitě. Nepřekvapí zvraty ani myšlenkou, kterou by jsme neznali dříve a přesto chytne za srdce. Snad je to animací, která je jako z pohádkové knížky, snad je to hlasem hlavního hrdiny, snad tím, že ve skrytu duše všichni víme, co chceme, ale i co se může stát...

plakát

Evangelium: 1.11 Monstrum (2007) 

Tak tomuto filmu jsem nerozuměl. Je velmi pěkně udělán, myslím tím animaci, střih, spád, atd. Ale co to mělo herdek znamenat s tím dějem. Vůbec jsem nepobral o co jde. Mám sice rád, když je vše trochu zahaleno tajemstvím a člověk musí domýšlet, ale tady je těch nevysvětlených věcí až moc. A aby to nebylo málo, tak mě štvali snad všechny postavy svým chováním, které naprosto postrádalo lidství... a to včetně hlavního hrdiny, který byl zas tak lidský, až byl naprosto nemožný. To, že má někdo strach, atd. jsem samozřejmě viděl v mnoha anime, i to, jak se z naprostého zoufalství vyšvihnou k těm nejhrdinnějším činům, ale tenhle hrdina měl spíš psychické problémy, než jen hledání sebe sama. Konečný pocit z filmu je, jako by to byl první díl nějakého seriálu... no a nakonec se ukázalo, že je. Pak ale nepochopím, proč oba díly nevyšli současně a netvoří tak jeden celek... tak by to totiž v případě tohoto příběhu mělo být. Škoda.