Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (325)

plakát

Zombieland (2009) 

Jak já se bál, že to bude hovadina...a zaplaťpánbůh byla! Už jen perfektně zvládnutý vizuál úvodních titulků a scéna s upuštěnýma klíčema mi napověděli, že se budu královsky bavit. Když se ale potom objevil na plátně hustokrutý Woody, bavil jsem se přímo císařsky. Jakýkoliv spekulace o nevyužitým potenciálu odmítám. Trošku mi vadil úplný závěr v duchu Dowsnova světa, srážím za něj bod. Celkové hodnocení je tedy 4* + 1* kterou kompenzuje půl lahve vodky, která mě u projekce doprovázela.

plakát

Pink Floyd: Živě v Pompejích (1972) 

Hodina a půl naprosté fascinace! Tenhle polokoncert mi dal tolik podnětů k přemýšlení, jako to už dlouho nikdo nedokázal.

plakát

Vzhůru do oblak (2009) 

Naprosto fantastický animák. Srdceryvný příběh plný úžasných detailů, miniaturních narážek a vtipů, které prostě musí pobavit a ač nerad, musím tentokrát souhlasit s Mirkou Spčilovou a prohlásit úvodní životní sestřih za geniální, neřkuli nejlepší v historii, zkrátka revoluční.

plakát

Klub rváčů (1999) 

Když hlavní hrdina přišel na to, v čem je háček, koukal jsem na obrazovku, jako opařený. Měl jsem pocit, že to prostě není možné, ale zpětně všechno sedělo. Perfektní výkony herců, temná atmosféra, to vše perfektně vyladěno, nominuje Klub rváčů v mém žebříčku velice vysoko.

plakát

Dařbuján a Pandrhola (1959) 

Jak je to možné, že se u nás před revolucí točily tak hezké pohádky. Jak je možné, že ty porevoluční jsou neslanné nemastné, uřvané? Nechápu, nepochopím, ale abych se držel titulu: Dařbuján je krásný, probarvený, laskavý, léčící všechny neduhy a pobaví.

plakát

Žhavé výstřely 2 (1993) 

Jde dát 100% filmu, o kterém naprosto jistě víte, že je slabší, než jeho první díl?? Naprosto s klidným srdcem. Sice jsou už některý fóry trošku fousatý, ale celková koncepce je prostě bomba!

plakát

Pro hrst dolarů (1964) 

Film, který budu mít navždy spojený s dětskou dovolenou na horách a úžosnou atmosférou malinkého kina v Jeseníku. Jinak samozřejmě vynikající zástupce žánru.

plakát

Rolling Stones (2008) (koncert) 

Báječná podívaná aneb starci očima starce. rád bych měl jednou tolik energie, jako tihleti páni. Navíc atmosféra, komentáře a hudba samozřejmě, jsou nádherné.

plakát

Jednotka příliš rychlého nasazení (2007) 

Fantastická nadsázka, skvělý humoc a dokonale odpovídající exteriéry. Definitivně se začíná zdát, že mi britský humor velice svědčí.