Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (325)

plakát

Mravenec Z (1998) 

Vedle vtipného a originálního příběhu musím vyzdvyhnot hlavně geniální animaci "ptáčka".

plakát

Mrazík (1964) 

bez komentáře

plakát

Akt (1997) (divadelní záznam) 

Nejlepší hra od Divadla JC, ve které bezkonkurenčně exceluje Miloň Čepelka.

plakát

Záskok (1997) (divadelní záznam) 

Po Aktu a Dobytí severního pólu jednoznačně broznzová hra divadla JC. Sice přednáška samotná není tak zajímavá, hra exceluje, rčení "bóže Bárto" se v mém okolí stalo obecným označením blbosti, což opět svědčí o vysoké hláškovosti Cimrmanovských scénářů.

plakát

Můj architekt Louis Kahn (2003) 

Fantastiská architektura zachycená netradičně osobním způsobem. Rozhodně jeden z nejlepších dokumentů, jaké jsem kdy viděl.

plakát

Někdo to rád horké (1959) 

Obzvláště Jack Lemmon je naprosto kouzelný....ale ty Merilyniny chlévy, nic moc teda... Jinak je to ovšem epesní komedie plná skvělých gagů.

plakát

Ropáci (1988) (studentský film) 

Vynikající dokument za minimální peníze.

plakát

Tenkrát na Západě (1968) 

Nejameričtější z nejameričtěších westernů postavený na atmosféře husté, že by se dala krájet. Základní kámen žánru a věčná legenda.

plakát

Císařův pekař - Pekařův císař (1951) 

Ačkoliv se na konci filmu buduje jako o život, celkové hodnocení je nejkladnější. Werich si vystřihl dvojroli s takovou bravurou, že je mi až líto moderních českých filmů. Na tohle dneska prostě nikdo nemá. Humor a nadhled tohoto " historického dramatu" je úžasný.

plakát

Absolvent (1967) 

Atmosféra tolikrá popisovaná v sociálních dramatech generace druhé světové války obohacená o úžasnou hudbu a dokonalé výkony herců. Příběh, který se může stát každému člověku, který je v pasti své sociální kasty, která dbá na pravidla tak důsledně, že zahubí každou individualitu. Krásný film.