Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (325)

plakát

Forrest Gump (1994) 

Nádherná mozaika amerických dějin alá Jára Cimrman u které místy člověk i uroní slzu. Se svýma nejvíc nejlepšíma kámošema pouštíme Foresta vždycky, když máme nostalgickou.

plakát

Krkonošské pohádky (1974) (seriál) 

Ale jo, líbilo se, vždyť je to jeden zmála hraných večerníčků vůbec. Jen mě štve, že je to natočené v národnostním stereotypu, který může děti poškodit. Takovej normální českej sedlák Trautenberg si jde do lesa nakrást a ten zpropadenej sudeťák Krakonoš mu to vždycky překazí...někdy mi z toho bylo trochu smutno a přál jsem si, aby se mu to aspoň jednou nepovedlo :-)

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Ačkoliv se mi zpočátku nelíbil ten divně uječený způsob mluvení všech třech hlavních hrdinů, musím uznat, že mě to nakonec docela vcuclo. Obzvlášť doporučuju díl, kde Roy předá Jen internet, aby ho ukázala lidem na svojí prezentaci o IT. Bravo!

plakát

Česká soda (1993) (seriál) 

Víc než zábava, parodie, nebo neřízené odpornosti mě na Sodě fascinuje neuvěřitelná svoboda, se kterou mohli Sklepáci tvořit neuvěřitelné skeče a urážky. Ačkoliv Petra Černocká by možná nesouhlasila, doufám, že někdy opět nastanou doby svobody, kdy skupinka nezávislých bude moct plodit podobné hovadiny ve veřejnoprávním médiu.

plakát

Byl jednou jeden... život (1987) (seriál) 

Klasické dílo, ze kterého jsem sei já dozvěděl, jaké že to ten sex má následky :-)

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Já jsem u Bratrstva zatlačoval slzu snad každý díl. Nejenom, že je to parádně zpracované po akční stránce, skutečnost, že tyhle útrapy zažívali lidé, které nevymyslel žádný scénárista mě ještě víc utvrdil v potřebě zabránit Hitlerovi podobným megalomanům vůbec jen pomyslet na světovou nadvládu. A to jsem v celé sérii neslyšel jedinou větu o Velikosti ameriky a že by někdo něco dělal pro vlast.

plakát

Futurama (1999) (seriál) 

Jednoznačná kultovka!! není nutný žádný komentář.

plakát

Mazaný Filip (2003) 

Já tomu prostě nerozumím. Jak může mít Filip tak nízké hodnocení. Já si tenhle kousek užil jako blázen, smál se od začátku do konce a pouštím si ho v docela pravidelných intervalech pořád znova. Faktem je, že film noir je trošku silné pojmenování a popravdě nevím, jestli bych se měl snažit film do téhle škatulky zařadit, ale co nechápu je, že odkaz na Chandlerovky je tady vnímanej tak negativně. Já tuhle parodii hodnotím zkrátka hodně vysoko a herecká šroubovanost, kterou tu mnozí odsuzují, mi přišla hodně roztomilá a namístě.

plakát

Spalovač mrtvol (1968) 

Když jsem v dokumentu o Juraji Herzovi slyšel z jeho úst, že bere tento svůj snimek jako černou komedii, úplně mně zamrazilo. Já se držel madel křesílka od začátku dokonce, film je naprosto nechutný, desivý, bere člověku chuť do života, protože ví, že něco takového se může stát. Rudolf Hrušínský je slizkost sama a v mých očích vrhl Spalovač mrtvol trochu té temné pachutě i do hercových dalších rolí. Na druhou stranu je uhrančivý a divák musí přemýšlet cože to je na našem světě špatně, proti čemu je nutné se stavět, pro jaké principy by měl žít.

plakát

Hvězdná brána (1997) (seriál) 

Asi bych hodnocení vztáhl pouze na první sérii. Rozšíření a domyšlení principu filmu mě móc bavilo a popravdě řečeno v době premiérových dílů v české televizi jsem si nedovedl představit odpoledne bez tohoto seriálu. Každý zmeškaný díl jsem doslova oplakal. Velká škoda neslavného konce seriálů v závěrečných sériích.