Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (325)

plakát

Zombieland (2009) 

Jak já se bál, že to bude hovadina...a zaplaťpánbůh byla! Už jen perfektně zvládnutý vizuál úvodních titulků a scéna s upuštěnýma klíčema mi napověděli, že se budu královsky bavit. Když se ale potom objevil na plátně hustokrutý Woody, bavil jsem se přímo císařsky. Jakýkoliv spekulace o nevyužitým potenciálu odmítám. Trošku mi vadil úplný závěr v duchu Dowsnova světa, srážím za něj bod. Celkové hodnocení je tedy 4* + 1* kterou kompenzuje půl lahve vodky, která mě u projekce doprovázela.

plakát

Bobule (2008) 

Ale jó! líbilo se. Film mi ale zkazila přítelkyně, která pochází z onoho kraje, kde se film odehrává, svým neustálým upozorňováním na známé v komparzu. Vadily mi ale dvě věci, díky kterým jsem ubral dvě hvězdy. Kroje byly naprosto špatně a moravština pražských herců byla naprosto katastrofální. Obzvlášť pan Táborský zřejmě podcenil přípravu. Nebo že by nedostatky ve scénáři...?

plakát

Comeback (2008) (seriál) 

nehoráznost!! to je jediné slovo, které vystihuje tuhle trapnost. Jsem milovníkem sitcomů, tenhle žánr je pro mě svatý a nova tento můj grál potřísnila neskutečným výkalem. Co musím vypíchnout, jsou interiéry! Nevím, kdo dělá v nově architekta, ale je zřejmé, že není schopný vytvořit věrohodné prostředí, jak bytu, tak třeba toho krámu s osmi cédéčky, takže vlastně nosného atributu žánru. Sitcom s hnusným gaučem postaveným uprostřed ikea interiéru prostě musí stáhnout celý seriál ke dnu, ač Martin Dejdar šlape vodu jak o život, ze dna se asi neodrazí. Odměňuji ho ale hvězdičkou.

plakát

Česká RAPublika (2008) 

Samotný nápad o konfrontaci třech floutků s nějakou profesní objektivní realitou mi přijde zajímavá. To, že chlapci neobstáli mě až tak nepřekvapilo, ale že film jako takový bude dost nuda, to jsem nečekal. Dávám proto jednu hvězdu za překrásné typografické prostřihy a jednu hvězdu za poslední část s Hanou Hegerovou.

plakát

Den, kdy se zastavila Země (2008) 

Původně jsem myslel, že je to enviromentalistická reklama financovaná Microsoftem, Mcdonaldem a Alem Gorem, bral jsem to s nadsázkou a litoval, že jsem si od začátku nezapisoval postřehy. Potom jsem ale zjistil, že jde o remake slavného sci-fi a jalo se mě upřímné zděšní. Kdybych byl hodně milosrdný a jako že budu, napsal bych pouze, že se jednalo o sérii nesmyslně a nelogicky vršených pitomin s podpůměrnou digitální stránkou a jsem moc rád, že jsem byl u projekce připitý (nakonec málo). Vlastně za filmem Al Gore musel stát, protože si neumím představit, jaká jiná moc by mohla přesvědčit Johna Cleese k účasti na podobném projektu (no fuj).

plakát

Hancock (2008) 

Na tuhle taškařici jsem se hodně těšil, ale místo perfektní zábavy přišlo strašlivé zklamání. První část je jakž takž, ale po polovici filmu se lehká parodie hrdinských filmů promění v neuvěřitelnou hovadinu. Hrůza děs.

plakát

Che Guevara (2008) 

Nevim, proč o Guevarovi lidé říkají, že byl vrah. V tomhle "dokumentu" působí docela sympaticky. Můj názor na tenhle film je rozpolcený, na jednu stranu jsem po shlédnutí chtěl být partizánem, ale na stranu druhou si nemůžu odpustit odpor ke glorifikaci takovýho komouše, jak Che bezesporu byl. Jinak fajné dobrodružství, které mi dávalo hlavu a patu.

plakát

Jumper (2008) 

Nelogická trapnost. Špatný výkon v hlavní roli a nulový obsah. Špatný.

plakát

Kopačky (2008) 

Kopulační komedie, jak se patří. Pojal jsem to jako vysokou školu pánevních výpadů a docela se u toho i bavil.