Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (199)

plakát

Den danske dikteren (2006) 

Velice srdečný a milý příběh o tom, že i šťastný básník může být dobrý básník. Tedy ne že by to teď všechny přesvědčilo, ale pokud na ten motiv mají vznikat takto pěkní animací, nemám nic proti. I jednolitý vypravěč, Liv Ullmann tomu dodává cosi vroucného a srdečného, snad už jen tím že je žena. Nevím sice, zda bych dílku udělil oskara (kdo ví jaká byla konkurence), ale jen tak, nevinně a z radosti je Poeta parádní.

plakát

Nelítostný souboj (1995) 

Dlouho, velice dlouho jsem odkládal tuhle - dnes už klasiku, tak nějak jsem si Manna oťukával či co, ale ačkoliv jsem měl Heat z okolního vyprávění v hlavě totálně přehypeovaný, takhle perfektní delikatesu jsem čekat nemohl. To charisma, ta absolutní rozvážnost a mužnost, kterou kolem sebe De Niro jen tak mimochodem rozhazuje... Já ho vždy měl za Pana Herce, ale v poněkud jiných rovinách. Zvláštní, že i např. Val Kilmer, který mi obvykle dost vadí sem zapadl jako pro roli zrozený a vůbec všechno dohromady tak krásně funguje, překonávajíce všechny mé předsudky i očekávání. Bravo.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Jsem sice jen někde v půlce první série, i tak si ale nemohu na zábavnost tohoto dílka stěžovat ... snad jen kromě trojice po sobě jdoucích, naprosto tupých dílů. Uvidíme, jak moc mi seriál přiroste k srdci...tj. jak dlouho jej budu ještě sledovat, ale z reakcí okolo vyplývá, že minimálně do třetí série je stále o co stát. Mno zní to skvěle. UPDATE: jsem kdesi v půlce páté série a vážně uvažuju srazit hodnocení, na druhou stranu je to ale hodně subjektivní pocit, protože díly bez nápadu musím sledovat teď, zatímco skvělé série 1-3 (možná i 4) už si tak živě nepamatuju. Takže i statisticky si 4* pořád bez problémů zaslouží. Spíš mě děsí plány až na nějakou 7-8 sérii, protože to při současném režimu nemůže dopadnou dobře. Pak by už i statistika vzala za své ...

plakát

Ošklivka Betty (2006) (seriál) 

Velice svěží a rozverný seriál s poměrně sofistikovaných humorem ... no, místy ... kde se ovšem postavy jasně rozčlenily na zábavné (Willy, Marc, Amanda, Daniel) a ty naprosto otravné (Ignatio, Hilda, Santos, teplouš-neteplouš Justin). Snad jen Betty se pohupuje na hraně, nevěda do které kádě se má ponořit. Seriál se nebere vážně a utahuje si kde z čeho, především však z přehypovaného světa módy, luxusu a slávy, ke kteréžto parodii občas přispějí i další celebritky. V rámci druhé série se vyrojilo velice nezdravé množství podprůměrně zajímavých dílů, i tak ale zázračně seriál drží svůj standard a nyní se leští a upravuje pro start do nové série. Tak uvidíme ... UPDATE: Seriál sleduju už jen ze setrvačnosti a jsem dost zvědavý, kdy mě to přestane bavit úplně, protože v podstatě vše, co jsem chválil výše se ze seriálu během 3. a 4. série úplně vypařilo nebo přetvořilo v plochou nudu.

plakát

Zloděj životů (2004) 

Cestou odkudsi kamsi jsem si tuhle hrůznost odkroutil v autobuse, takže alespoň nelituju ztráty času. Od prvního momentu je víceméně jasný další průběh i kadence zvratů, takže zbytek stopáže se můžete bavit počítáním samoúčelných a později absolutně nelogických momomentů ... a napovím vám, je jich HODNĚ. Opravdu si zkuste film v hlavě po skončení přehrát a uvědomit si, kolik nesrovnalostí se hnedle vyrojí. No a ten závěr, podobnou zvrhlost jsem nečekal ani od DJe Carusa. To byla zase jednou jízda...

plakát

Malý obchod hrůz (1960) 

Ftipné dát na obal dvdčka Nicholsona, když ten se filmem mihne v tříminutové etudě. Ale i za mlada vypadal jako skvělej pošuk. K filmu ale asi tolik, že byl skrz na skrz poměrně nudný a až teď vidím, že nebýt Price a Poeových předloh, nikdy by mě Corman svýmy filmy neupoutal. Nebudu přísný, vždyž o nic nejde, pár krát jsem se i úpřimně zasmál, ale spíše jsem si v závěru vybavil svůj dnešní, velice znepokojující sen, jehož rozborem jsem strávil zbytek stopáže.

plakát

Dům hrůzy (1959) 

Tohle asi nejde koukat jinak než s osvěžující lahvinkou a sedativem v ruce. V rámci většiny stopáže je to zákeřná nuda, ovšem v momentech nebetyčné hrůzy, kdy v 60. letech praskaly lidem bulvy a vlasy rostly až do stropu je House on haunted hill excelentní persifláží. Škoda, že těch momentů není víc, ale tak např. taková zeschlá babča v komnatě a její majstrovské entrée, to jsou okamžiky vskutku nadčasové. Zápletka je v podstatě taky nic moc (ostatně o tu ani tehdy před lety moc nešlo) a zvrat je přesně takový, na jaký si ve filmech s Pricem zvyknete. Inu, nemůžeme po tom chtít zázraky, že ... ale být ten film víc strašidelnější v padesátémdevátém, tím lepší komedie by to dnes byla.

plakát

Frigo na mašině (1926) 

Opravdu nelžu, když říkám, že mě Frigo úplně odvařil. Obrnil jsem se nutnou dávkou trpělivosti a odvahy, s jakou se mnohdy ke KLASIKÁM přistupuje, ale k čertu, ten film je vážně úplně skvělý!!! Propracovaný, zábavný, vypointovaný ... a já to ani v nejmenším nečekal. Tedy, hluboká poklona a tisíceré díky.

plakát

Strom na dřeváky (1978) 

Neviditelná kamera zachytila pro naše oči nepopsatelnou ryzost a krásu obyčejnosti. Vnitřní bohatství lidí, jejich úpřimná, životem reflektovaná víra, oddání práci i osudu, opravdovost. Zázrak objevovat pravé hodnoty v tak obyčejném životě.

plakát

Mighty Boosh (2004) (seriál) 

Druhá série zakončila nejlepší epizodou vůbec, cyklus nadprůměrně povedených a často až ďábelsky zábavných dílu, aby na ni následně třetí série navázala shlukem křečovitých a k uzoufání nudných kusů. Autoři se potýkají především s vlastním kultem, a boj v rámci třetí série na celé čáře prohrávají. Doufejme, že jejich tvůrčí vyčerpání není trvalé!