Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

Jedna geniální scéna za druhou. Od začátku až do konce. A Vader? Jeho maska mě děsí i přitahuje zároveň, nejlepší záporná postava filmového plátna. Všechno nejlepší k 30. výročí!

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

I přes úvodní "vtípky" jedna velká deprese zakončená nadějí na lepší zítřky. Geniální přeměna dobrého člověka v monstrum zahalená do divadelních CGI kulis. Jediné, v čem Impérium vrací úder překonává tenhle Lucasův opus je pohádkově naivní atmosféra, kterou lze dosáhnout jen s triky na úrovni Nekonečného příběhu, Kapitána EO, Willowa či Labyrintu.

Trainspotting

Trainspotting (1996)

Kdo neviděl, neuvěří, kdo ano, chce vidět opakovaně, ten film je droga. Chtělo by to Porno!

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Přál bych si jít pro mléko v županu, zaplatit šekem. Dal bych si Bílýho medvěda a na tepichu poslouchal zvuky oceánu. Docela rád bych zkusil vyjebat s Ježíšem. Láká mě opravofat kabely a jíst borufkove palašinky s partou nihilistů. Za nejlepšího kamaráda chci mít Waltera, s ním je člověk v bezpečí a klidu, hlavně, pokud jde o děcka. Vždy mým snem bylo inseminovat umělkyni, co se zabývá vaginálním uměním, aniž bych se musel vázat. A až zemřu, doufám, že můj popel...však víte :))) 10/10...6.4.2013 - Kino Aero - absolutní potvrzení toho, že Big Lebowski JE jedním z nejkultovnějších filmů všech dob.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Tvrdým soupeřem pro Pulp Fiction jsou u mě Hanebný pancharti, ale z tohohle filmu cáká nadšení na sto honů...a přiznejme si, Tarantino ještě nebyl tak namyšlenej de*il :o))). Kultovní.

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Královská zábava, díky Tarantino, udělal jsi mi VEEELIKOU radost! Pulp fiction nového tisíciletí 100%, mimochodem, po pátém shlédnutí v přítmí kina, které bylo obsazené téměř do posledního místečka se tleskalo jako na představení premiérovém, což je událost, kterou jsem nezažil u ŽÁDNÉHO jiného filmu...a o čem to svědčí? :)))To si prosím každý domyslete dle libosti...nebo zkuste zažít na vlastní kůži ;)

Drive

Drive (2011)

Naplněné prázdno. Ještě jsem snad neviděl tak strašně brutální a citlivý film zároveň. Vztah mezi hlavním hrdinou a jeho sousedkou je tak překrásný, až se mi chce radostí brečet, že tohle ještě někdo vážně natočí. Film roku 2011

Počátek

Počátek (2010)

Praha-Anděl, 22.7.2010, 00:00, Inception...kdyby to šlo, dám 10*, protože tohle bylo...to bylo něco snového! Víc napíšu, až se ráno probudím...a doufám, že z nějakého pěkného, šťavnatého snu...a nebo v něm už jsem? =) ////////////////////////////// Tím, čím je Matrix pro pcčkáře, tím je Inception pro snílky...S posledním záběrem mi málem vyskočilo srdce :))...

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

Geniální film, geniálního režiséra, s geniálním obsazením a šíleně geniální hudbou. Geniální filmový orgasmus.

Interstellar

Interstellar (2014)

Balzám na duši. Pro někoho nuda, ale mně tentokrát to "minimalistické" pojetí neuvěřitelně sedlo. Žádná bezduchá akce, bezduché násilí, bezduché efekty...a v dnešní bezduché době je třeba jakkoliv připomínat důležitost, kterou si "pojem" rodina zaslouží. 65 mm IMAX - dokonalý zážitek.